Служебният кабинет внася в НС ремонта на бюджета до утре

Близнашки се надява на кабинет до десетина дни
Обновена: 27 окт 2014 16:04 | 27 окт 2014 16:00, Веселина Йорданова
2
Служебният кабинет внася в НС ремонта на бюджета до утре
Георги Близнашки. Снимка: архив, БТА

Още днес или утре служебното правителство ще внесе актуализацията на бюджета в Народното събрание, обяви премиерът Георги Близнашки пред журналисти в парламента.

Според Близнашки ремонтът на бюджета трябва да е първата точка от работата на новия парламент, тъй като само на тази основа могат да се търсят решения на редица проблеми в страната.

Още по темата
Той напомни за постигнатото принципно съгласие в Националния съвет за тристранно сътрудничество, че актуализацията на бюджета е необходима и неизбежна.

„Нужно е още едно усилие, за да се стигне до правителство. Без него страната ще изпадне в изключително тежко положение. Призовавам всички политически сили към здрав разум. Колкото по-скоро имаме избрано правителство, политическо и силно, толкова по-добре“, каза още премиерът и изрази надежда да има нов кабинет до седмица или най-много до десет дни.

Според проф. Близнашки е време политическите партии да посочат кой ще управлява страната, а парламентарната демокрация да заработи в своя пълноценен вид, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министър-председателят пожела успех на народните представители в 43-ия парламент и заяви, че служебното правителство до последния момент ще изпълнява функциите си. „В цялата си досегашна работа сме се придържали към закона, ще го правим и занапред“, увери той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
кога ще предложат драстичното намаляване на чиновниците?
1
1
 
3
 
! Отговори
щурофон преди 9 години
Брей тоя Близнашки май му се иска още преди да е съставено правителство да подари част от баницата на СВОИ ХОРА!!!А ЩО идиотщини натвори за няколко месеца бре!!Я да се маха и да изчезва завинаги!!!!!