ДПС - резервна подкрепа за кабинет или копче за изход от НС?

Анализатори дават живот на парламента според решенията за КТБ и тока
Обновена: 28 окт 2014 10:16 | 28 окт 2014 10:15, Веселина Йорданова
29
ДПС - резервна подкрепа за кабинет или копче за изход от НС?
Снимка: БТА

Бойко Борисов има във всеки момент резервен вариант, за да състави кабинет – подкрепата на ДПС, коментира социологът Андрей Райчев пред БНТ.

Той припомни позицията на движението, което обеща подкрепа и без участие във властта.

Борисов има сигурен успех, каквото и да се случи, в един момент натиска това копче, получава техните гласове и готово, обясни социологът.

Още по темата
Според политолога Даниел Смилов обаче това може да се окаже червеното копче в пилотските кабини, което те изстрелва извън парламента.

За вчерашния тон в парламента двамата коментираха, че заявката е той да е по-различен от предишния.

Райчев определи преговорите, проведени между партиите, като европейска класика и беше категоричен, че няма как ГЕРБ да не направят правителство, защото иначе ще „загубят лице“.

„Цялото поведение на Борисов е посветено на това да не загуби излъчването на сила“, каза Райчев.

Според Смилов от ГЕРБ разбират, че в този парламент трябва да има различни формати на подкрепа. По думите му в новото НС има две мнозинства – едно огромно проевропейско и едно по-малко, но все пак ясно очертано – дясноцентристко.

Политологът  смята, че по определени теми трябва да има по-широка подкрепа, извън дясноцентристкия формат. Специално по проевропейските въпроси ще се иска подкрепа и от партии, които традиционно стоят в ляво, уточни Смилов.

Андрей Райчев дава най-много две години живот на правителството, докато Даниел Смилов не се ангажира с продължителността на мандата на парламента.

Този парламент има много спешни задачи за решаване – нека да видим как ще се справи с кризата КТБ, със ситуацията в енергетиката, тогава ще сме в по-добра позиция да кажем за колко време става въпрос, уточни политологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
"Натискането на копчето ДПС", е нещо като натискане спусака на пистолет в собствената /политическа/ глава.
18
1
 
1
 
! Отговори
добрият човек преди 9 години
Вижте, това което ще напиша всеки го знае, само да напомня: - Очевадно е за ДПС, че не влезе ли с министри или зам.министри губи властта в 3 ключови министерства - на околната среда, на земеделието и на труда. Там са европейските пари... Затова европейските либерали са закрилници на хората от ДПС. Бъдещите министри, трябва да направят едно просто, но ефективно нещо - да "разчистят " хората на ДПС в 3-те минстерства. Тогава, ако пак се провалим - вината ще е изцяло наша - българска...
17
1
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
ДПС и НПСД трябва да се забранят от КС като етнически и противоконституционна партии. Ако сега не забраним ДПС и НПСД, нищо хубаво не ни чака за бъдеще. Главното мюфтийство си иска имотите, както царят искаше имоти, които не му се полагат. Имайте на предвид, че главното мюфтийство се ръководи от ДПС и отцепниците на ДПС, които сформираха НПСД и влязоха в РБ. Сега се молете на Бог съдът да не подари имотите на главното мюфтийство. Очаква се да строят и ислямски център в България, което също...
16
0
 
0
 
! Отговори
Добрият човек преди 9 години
До Веселин УзуновЧовеко, изглежда ти не живеееш в България? Прав ли съм ? Отговори ми и после ще продължим...
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този театрален колектив / горе на снимката / ,не е ли твърде разширен?Знаем,че се играят доста пиеси,но все пак,ако бройката премине от 240 на 120 може би ще е по-добре,защото на зрителя,наречен български народ,билетите за представленията излизат твърде скъпо.
14
1
 
5
 
! Отговори
ДПС преди 9 години
не е партия, а корпорация, прикриваща престъпната си дейност чрез симулиране на някаква партийна дейност. В крайна сметка си купува толкова гласа, колкото и трябват, за да не я пипа никой в парламента, и си печели незаконно на местно ниво с политически чадър. Иначе нека си лаят за евроатлантически ценности, всъщност всеки европеец би се отвратил от бизнес практиките им.
13
0
 
8
 
! Отговори
Мунчо от село преди 9 години
В съзнанието на тия 240 витае единствената мисъл- лапаница,интрига,секс и лукс.Народа да духа супата.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС е взривоопасна мюсулманска турска партия паразитираща върху принципите на Европейският съюз, но изповядаща свои принципи на национално предателство и отцепничество.
11
1
 
4
 
! Отговори
НяКои преди 9 години
ЦИБА дпс
10
5
 
5
 
! Отговори
РБ замества ДПС преди 9 години
Няма нужда от ДПС, РБ ги замества успешно по всички отношения, в това число правата и свободите на турците и ислямистити. Корман Исмаилов и Касим Дал агитират на турски за РБ и настояват да се построи ислямски център в България.
9
4
 
4
 
! Отговори
Мирянин от 218 преди 9 години
Проблемите на България дойдоха с проблемите на европейското знаме. Докато не решим българите проблемите свързани с това знаме, няма кой да ни разреши да решаваме собствените си проблеми.Въпросът е поставен и чака решението от новото Народно събрание.
8
7
 
6
 
! Отговори
Езоп преди 9 години
Аве не ви разбирам какво толкова имате срещу ДПС?Та нали сами Бойко Борисов каза, че те са най-умераната партия, която обаче била сатанизирана от всички страни!!
7
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора, огледайте се наоколо! Навсякъде където има мюсюлмани, държавите тънат в мизерия.
6
4
 
6
 
! Отговори
ЕЛЕКТРА преди 9 години
Бла бла на *** червени политолози ***...
5
3
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Хора, пак навлизаме в един тунел без изход. При толкова български партии излъчени по волята на народа и имащи представителство в парламента, отново да си мисли варианти за ДПС-то! Хора, осъзнайте се ! Момента не е до шеги, и да играем играта "Не се сърди човече"! Политиката си е *** работа това е ясно!За Реформаторите също е ясно, че са един сбор от лидери и всеки ще иска по-малко власт за себе си. Трябва от всички партии да разберат, че работят за народа. ДПС-то ни гледа сеира...
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вие продaдохте рaзрушихте Бългaрия сегa ДПС вие виновен кой спря електрическaтa центрaлa зaдa се купувa от чужди фирми кой зaкри фaбриките и други функционирaщи предприятия рaботещи в интерес нa БГ a сегa дрисльовци търсите кой дaви изчисти нaсрaните гaщи
3
2
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Хубаво нещо е...политическата власт,особено когато е получена по...втория начин.А всичко можеше да е по...лесно.Разделяй и...владей,това е скритият принцип,водещ лидерите на ДПС.Всъщност те паразитизират върху това...българско разделение.Депесето не желае България да се оправи,защото тогава няма да ги...има.То май няма да ги има и другите политически...играчори.Емии,няма изход...тогава.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нa този нaрод все нялой му е виновен aми неможем товa е истинaтa
1
10
 
17
 
! Отговори
Mekki Messer преди 9 години
ДПС - резервна подкрепа за кабинет или копче за изход от НС?-----------------------------------------------------------------ДПС е нож в гърба - и за кабинета и за България.