Гласуват кабинета "Борисов 2" в парламента

Очаква се поне 137 депутати да подкрепят новото правителство
Обновена: 7 ное 2014 10:48 | 7 ное 2014 07:12,
69
Гласуват кабинета "Борисов 2" в парламента
Снимка: БТА

Месец и два дни след извънредните парламентарни избори днес парламентът ще гласува новото правителство на България и второ поредно с премиер Бойко Борисов. 

Още по темата
Очаква се поне 137 депутати да подкрепят в пленарната зала новия кабинет - от ГЕРБ и Реформаторския блок, които от вчера са в официална коалиция, и от Патриотичния фронт и АБВ, които обявиха подкрепа за кабинета и ще са част от новото мнозинство.

До неговото съставяне се стигна вчера след десетки часове разговори и совалки между четирите формации в новия парламент след изборите на 5 октомври.

След като новите министри положат клетва пред депутатите, всеки от тях ще поеме поста от предшественика си по министерства. 

Церемонията по приемственост в изпълнителната власт ще се проведе  в Гранитната зала на Министерския съвет около 11 часа, след като Народното събрание утвърди структурата и състава на новото правителство.  Тогава служебният премиер Георги Близнашки ще "предаде" властта на новоизбрания Бойко Борисов.

Кабинетът "Борисов 2" ще има четирима вицепремиери и 17 министерства.

В коалиционното споразумение между ГЕРБ и РБ е предвидено решенията да се взимат с консенсус, а ако няма съгласие, да се водят консултации и преговори между партньорите до намиране на решение.

Патриотите и АБВ ще подкрепят кабинета, но си запазиха правото на различна позиция. Очаква се всяка седмица четирите формации да провеждат общи заседания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
6
 
! Отговори
Събудете се поби! преди 9 години
Скъпи приятели,Другари!Преди 95 години трудещите се в царска Русия обявиха на цял свят, че всеки обикновен човек има правото да живее и да се труди свободно без царе и господари. Русия захвърли цървулите и тръгна към Космоса. Е, царедворци, банкери, лихвари, попове, бандити, както и шмекери, мошеници и търтеи от всякакъв вид поеха към трудовите лагери.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честит ви нов бардак, със старите брантии.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
оставка
9
9
 
6
 
! Отговори
Антон преди 9 години
До bikoа кой предлагаш да управлява бе? Турците, комунистите и барека ли?Отговори ми, ама честно?
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Беше ясно,че правителството ще бъде такова.Помислете малко.Има хора,които не са били повече от 10 години във властта.Изведнъж те ще бъдат управленци.Дпс щяха да подкрепят.Такъв шанс не се изпуска.За съжаление излъгаха избирателите си.Слушах сутринта Краси Каракачанов,който каза,че ще се види дали има вероятност да се намали цената на тока,а в предизборната си кампания дадоха твърдо обещание.Те бяха сигурни,изведнъж стана вероятно.Това е един от малкото примери.Никой не мисли за хората.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Външният дълг на България достигна 37,5 млрд. евро в края на юни т. г., което е 91,4% от БВП, става ясно от статистиката на БНБ...... С ТОЗИ ВЪНШЕН ДЪЛГ НАПРАВО СМЕ ЦЪФНАЛИ И ВЪРЗАЛИ. И ГОСПОД ДА СЛЕЗНЕ НЯМА ДА МОЖЕ ДА НИ СПАСИ. А ВИЕ СИ КАЧВАЙТЕ НА ВЛАСТ МУТРИ КОМУНИСТИ ДЕМОКРАТИ. АКО СИ НЯМАТЕ ДРУГА РАБОТА РАЗБИРА СЕ. ВЪНШНИЯТ ДЪЛГ Е ПОЧТИ КОЛКОТО БВП НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА. АКО НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ И ТОВА ПЛЕМЕ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ДЪРЖАВА.
6
13
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Тиквата пак премиер !Вицепремиер г-жа Йес, която затвори АЕЦ Козлодуй и обрече българите да плащат скъп ток.Веждито Рашидов пак министър на културата."Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра" беше казал Радой Ралин навремето.Министър на икономиката е ... адвокат ! :)МВР ще се командва от осъдения Цветан Цветанов ! Нищо, че официално на поста застава неговия заместник. Калфин - слугата на Брюксел става министър на социалните грижи. Бог да прости България !!!
5
0
 
6
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
Не е достатъчно да са умни и красиви младите хора, трябва и да са почтени и патриоти. Иначе по партиите е пълно с млади и що годе образовани, но умни за своя интерес.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква ти България ?! Кьораво и сакато се записа по партиите за лапането !!!
3
1
 
15
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 9 години
незабавно г-жа Иес да вземе да затвори Аец козлодуи,оправданието такива са европеиските изисквания
2
3
 
13
 
! Отговори
Отново прекаран преди 9 години
Чувствам се отново прекаран. Утрасин привърженик на СДС, никога не съм предполагал, че демократичният ни идеал ще се олицетворява от министър-председател- мафиот, ***, арогантен нарцис, карикатура на това към което се стреми-образовани и умни млади хора да водят народа към по-добро бъдеще. Какво ни е бъдещето с Борисов? Отговорът всеки го знае. ДА НА ГЕРБ-----НИКОГА БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ.
1
4
 
21
 
! Отговори
ТЮРЛЮГЮВЕЧ преди 9 години
Леви и десни.Националисти и глобалисти.Патриоти и турци.Реформатори и репресирани с доноснициДемократи и милиционери ...Събраха се !В името на БЪЛГАРИЯ ли ?!Глупости !В името на лапането !