Борисов събира министрите си в понеделник

Иска им списък с имената на кадрите, с които ще работят
112
Борисов събира министрите си в понеделник
Снимка: Булфото, архив

Новоизбраният премиер Бойко Борисов събира своите министри в понеделник сутрин в Министерския съвет, където ще бъдат обсъдени предстоящите назначения по ведомствата и областните управи.

Всеки министър има свободата да номинира свои лични кандидатури за ресора си. Единственото изискване на премиера било във финансовото министерство, МВР и социалното да има по трима заместници, съобщава „24 часа“. Идеята била така министрите да носят пълната отговорност за ведомствата и за екипите си.

Още по темата

В крайна сметка обаче окончателната дума е на министър-председателя, който трябва да реши дали да подпише заповедта за назначаване на предложените зам.-министри, или не.

Част от министрите готвели по два списъка с кандидати за зам.-министри. Единият щял да е с по 2-3 имена за техния ресор, а другият бил подготвен като партийна квота за повече от един ресор. Причината е, че Реформаторският блок искал отговорността да е споделена и да има хора във всяко министерство, твърди изданието.

Остава отворен и въпросът за областните управители и как ще се назначават те. Говори се, че РБ иска 1/4 от 28-те областни управители, както и заместници навсякъде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
3
 
! Отговори
До 99 преди 9 години
Четириглавата Ламя на Борисов, което е на Мафията и Олигархията, е най-безпринципното и неморално, нелегитимно правителство, което сме имали. Зад него са само 25% от българските избиратели. 84% от българските избиратели не гласуваха за Борисов и за неговата Четириглава Ламя, която ще ни вкара във втората предизвикана от Борисов катастрофа за последните 6 години.
77
3
 
3
 
! Отговори
До 99 преди 9 години
До до 98За 3.5 години Борисов унищожи 245.000 работни места, отне доходите на 1 милион българи, раздаде Фискалния резерв и резерва на Здравната Каса на добрат аОлигархия под формата на субсидди за Зелена Енергия, докара дефлация в края на 2012, началото на 2013 година, спря окончателно икономическия растеж и забатачи икономикта и заетостта в трайна рецесия, продължаваща вече 5 година. С катастрофалното си "управление" Борисов унищожи постигнатото от 1997 година и върна икономиката с 12 години.
76
4
 
6
 
! Отговори
До 95 преди 9 години
До АнонименЗа 3.5 години Борисов унищожи 245.000 работни места като наду без никаква причина безработицата от 6.8% на катастрофалните 13.8% и лиши така близо 1 милион българи от доходи и препитание, докара дефлация в края на 2012/2013 година, спря икономическия растеж и забатачи икономиката и заетостта в трайна рецесия, продължаваща вече 5 година. Борисов унищожи така постигнатото от 1997 година насам и върна икономиката и заетостта с 12 години назад, на ниво 2001/2002 година.
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вай, вай, успех Буда или Мазния или Тиквока и кво ли още не! Ти можеш?!? Кво може бе хора, нали му гледахме сеира 3.5 години. Обумка 8 милиарда като ни се разбра кога и къде, от тях лично лакомия чичко открадна 4. Мислеше, че е гиний, да на лъжата, кражбите и разрухата.Помните ли платени герберунци колко народ емигрира, колко остана без фирми и работа, колко успели бизнесмени бяха смазани и изнудвани?Нарече народа си лош материал, пенсионерите му изяли бюджета и т.н.тази зима хората ще го изри
74
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Партия, която е избрана с 10-12 процента от гласовете на българите не може да се задържи на власт повече от 1-2 месеца, даже е много, като вече се знае, че обедняването на народа ще продължава и то още по-големи темпове.
73
5
 
7
 
! Отговори
до 78 преди 9 години
Лозунгът на Протестна Мрежа от 2013 година описва най-добре Четириглавата Ламя на Борисов, Мафията и Олигархията - "Когато отвратените не гласуват, управляват отвратителните".
72
3
 
8
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
За кво са му тея списъци на Тиквун от Банки? Цвинокио ще да ги разследва, за да не би да пропуснат някой без светло комунистическо и партизанско минало ли, м?
71
12
 
9
 
! Отговори
до 78 социолог преди 9 години
Нищо подобно! Народът не е избрал нито Борисов, нито Четириглавата му Ламя! Народът, 84% не гласува за Борисов. Народът, 75%, не гласува за мафиотското му неморално, неестествено, нелегитимно нещо, което подлизурковците наричат "правителство ". Четириглавата Ламя на Борисов е "правителство на Мафията и Олигархията.
70
3
 
6
 
! Отговори
до 49 преди 9 години
Не могат. Те са собственост на Олигархията и преследват нейните интереси. Затова въхваляват "правителството" и на Четириглавата Ламя на Борисов, което ще обслужва интересите на Олигархията и Мафията, които нямат нищо общо с интересите на 75% от българските избиратели, които не са зад това неморално ,мафиотско "правителство".
69
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде червено *** стига си тролил, че ще те заболи главата от мислене как да наплюеш ГЕРБ и Борисов . Засега не ти се удава много ама кой знае може пък другаря Кутев да измисли нещо .
68
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герберасти, има едно много мъдро определение, "Пирова победа". Който знае какво означава знае и какво следва.
67
0
 
6
 
! Отговори
RAMBO преди 9 години
до лекар психиатър-ти не си ллекар а *** на държавна сигурност.аз съм работил в завод електроника и там многократно съм бил ударник а 1 път и най добър млад работник на тримесечието.работил съм воден спасител и съм награден за героизъм и храброст от водно спасителната служба.аз съм актьор от филми и реклами вече 35 години и филмите ми се гледат в целия свят.бил съм мистър българия.работил съм като бодигард и имам медицински за физически и психически здрав.а ти с твоита диплома си изтрии ***
66
0
 
2
 
! Отговори
Joro преди 9 години
abe vureti si u kushi ba.iskam ruskiq botush da smachka vsichki inteligenti v BG i da ni durjat izkusu.ni iskam Ivropata.tam ima homosexualisti samo.iskam ruska kochina i kaPutin prezident.iskam BG da se zalichi i da sme rusiq veche.tam bilo gotinu.
65
2
 
6
 
! Отговори
681 преди 9 години
"Ако една победа бъде разгледана в подробности ,то тя е неразличима от поражението." Жан Пол Сартр
64
8
 
5
 
! Отговори
лекар-психиатър преди 9 години
Наистина тука пишат психопати или душевно болни хора като някакъв си рамбо или необразован комунист , пък сега социалист . През 1954 година Борисов и Цветанов не са били родени и как са били агенти на ДС не знам . Въобще този човек иска да е червен *** а има акъл на клошар .
63
4
 
5
 
! Отговори
RAMBO преди 9 години
до историк анализатор-ти не си никакъв историк и анализатор а си агент на държавна сигурност и мястото ти е в з-атвора заедно с твоите приятели и убиици борисов и цветанов.вие агентите на тоталитарната репресивна държавна сигурност колко майки сте разплакали колко дисиденти сте убили с таяги и лопати и колко прасета в лагерите сте нахранили с убитите от вас дисиденти.всички ви знеме как идвахте посред нощтите с шлиферите и как качвахте в колите дисидентите за който повече нищто не се чуваше затв
62
3
 
5
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
Рамбо , Рамбо никога не е късно човек да стане за резил. Ти вече го направи с дезинформацията си , която се опитваш да налагаш като фашиста Гьобелс. То между другото няма разлика в идеологията на фашисти и комунисти . Обаче ти си доста по ограничен и необразован и пишеш глупости. Няма кой да ти повярва на простотиите освен твоята бедна душица. Някой те е излъгал, че прости хора могат да правят пропаганда .
61
4
 
6
 
! Отговори
RAMBO преди 9 години
по времето на социализма агентите на държавна сигурност борисов и цветанов са арестували дисидентите който са искали да имигрират в чужбина или да се оженят за чужденки.те са ги испращтали в лагерите белене и скравена и там са ги убивали с тояги и лопати а после са хранили прасетата с тях.методите тоталитарната държавна сигурност в борбата с дисидентите са-обявявали са ги за психично болни или хомосексуалисти.българския народ иска доживотен затвор за борисов и цветанов убииците на дисиденти в бг
60
11
 
8
 
! Отговори
социолог преди 9 години
До червените *** , Защо подадохте оставка след като управлението / кражбите / на БСП-ДПС-Атака беше хубаво. Да си бяхте стояли на власт та още да ви е хубаво. А за в бъдеще какво ще бъде не е работа на прости червени ***. Това бъдеще народа си го е избрал , но без вас другари мандраджии .
59
4
 
3
 
! Отговори
Joro преди 9 години
mafiqta e rusiq i Putin,a Atakistite i DPS i BBC i BSP rabotqt za neq.bolshenstvoto e oburkano ot godinite manipulirane na mediite,povecheto TV kanali i vestnici sa proruski.aide subiraite se v parlamenta i kusaite vsqkakvi otnosheniq sus rusiq.da si durjat gazta i rublite.BG e chast ot Evropa,a ne ot ruskata taiga i kochina.