Критикуват ни тези, които нямат лентички за рязане!

Павлова притеснена: Не сме готови за зимата
Обновена: 10 ное 2014 21:20 | 10 ное 2014 19:40, Веселина Йорданова
205
Критикуват ни тези, които нямат лентички за рязане!
Лиляна Павлова. Снимка: БТА, архив

Държавата не е готова за зимата, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова пред БНТ след първия си работен ден. Тя призна, че е притеснена от това. По думите й пътищата не са подготвени, не навсякъде има избрани фирми, някои пък нямат техника и материали.

По думите на министъра парите за зимно почистване са изхарчени през лятото и то неизвестно за какво. Павлова каза още, че 40 млн. от парите от винетки не са отишли в пътната агенция и също са били похарчени за нещо друго.

Още по темата
Първи приоритет за утре пред МС е да защитя осигуряването на екзистенц минимума, каза Павлова. Утре ще се проведе първото заседание на кабинета, на което министрите ще обсъждат актуализацията на бюджета за 2014 г.

Още тази сряда министърът смята да покани представители на областните пътни управления и почистващи фирми на национално заседание, за да бъде направена организация за зимно почистване.

Павлова призна, че да си втори път на поста е по-голяма отговорност. Според нея сега и предизвикателствата са много повече.

За първия си работен ден днес министърът каза, че е неприятно изненадана от това, че има проекти, които са на етап от март 2013-а – такива, каквито ги е оставила, и даде пример с програмата за енергийна ефективност.

Изкуственото разделяне, създаването на това кухо Министерство на инвестиционно проектиране, забави с между 3-6 месеца много от обектите, допълни Павлова.

По думите й основната цел на екипа й ще бъде проектите да бъдат задвижени, за да може магистралите да се довършат макар и със закъснение.

За нас лентичките не са самоцел, но са показател за свършена работа. Очевидно нашите лентички ще са през есента на следващата година. Критикуват тези, които нямат лентички за рязане, защото или им спират парите или не си завършват проектите, отсече Павлова.

Тя обясни, че е готова с част от екипа си и уточни, че ще има зам.-министър, който ще отговаря за еврофондовете и оперативната програма за регионално развитие. На пряко подчинение към министъра ще остане Агенция „Пътна инфраструктура“.

Павлова се надява поне една от двете блокирани оси на ОПРР да бъде отблокирана до края на годината, но обективно това вероятно ще стане през пролетта. Тя обаче обеща да не спират плащанията по текущи проекти.

Павлова апелира за смяна на гумите и да се спазват ограниченията на пътя, а водачите да имат търпение при снеговалеж да се почисти. Тя заяви, че е сменила гумите на колата си още през септември, за да не чака на опашки през октомври, когато заваля първият сняг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
2
 
19
 
! Отговори
Дебили преди 9 години
За ташейк на народеца станаате с резането на тея лентички .... и то на обекти дет и пирон не сте забили....
125
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайдееее започна се с мрънкането.
124
2
 
16
 
! Отговори
RAMBO преди 9 години
по времето на социализма агентите на държавна сигурност Борисов и Цветанов са арестували дисидентите който искат да имигрират в чужбина или да се оженят за чужденки.те са ги изпращтали в лагерите БЕЛЕНЕ И СКРАВЕНА и там са ги убивали с тояги и лопати а после са хранили ПРАСЕТАТА С ТЯХ.методите на държавна сигурност в борбата с ДИСИДЕНТИТЕ е тоталитарна-те са ги обявявали за психично болни и хомосексуалисти.Българския Народ иска доживотен затвор за агентите на дс Борисов и Цветанов-RAMBO RAMBO RA
123
2
 
17
 
! Отговори
RAMBO преди 9 години
дела и документи.кой е Бойко-той е работил за държавна хсигурност с псевдоним Буда.Бойко е комунист от БКП и майор от убо.бащта му е служител на мвр.Бойко има досие в цру и олаф като престъпник и мафиот.кой е Цветан Цветанов-той е член на БКП и старшина от държавна сигурност и син на шофьора на най довереното лице на началника на държавна сигурност и масов убиец Григор Шопов.коя е Цецка Цачева-тя е член на БКП и висш партиен секретар на окръжен народен съвет плевен-ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗАТВОР ЗА ДС RAM
122
2
 
17
 
! Отговори
sorry преди 9 години
Тези днешните на власт,са добре познатите и НЕможещи стари управляващи!След тези лентички моме,запомни,неизбежно идват и траурните!Бог да ни пази!
121
7
 
12
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Интересно че темата на статията е друга, а четем за тефтерчета. Че да кажа и аз какво мисля:Тъй като не беше удобно да оправдават набедените по време на Орешарската шайка, изчезнаха тефтерчетата по време на междувластието, за да не се докаже фалшификацията. Само си помислете колко несериозно е да се твърди че експертизата не е направена в оригинал повече от година. И после - хоп изчезнали. Това най-малкото е несериозно.
120
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние не сме нация ако се оставим такива трътли като тази хардкомунистическа фнучка, като Цецка Комунистката, Боко Партиеца, Цецо Шестака и останалата кволоч комунизи префасонирани в герберасти да ни "опровят" за пореден път. Тая тлъста трътка колко завлече като министър заедно с Боко Умника и сега отново си е подигравка. Кво се оказа, гея Станишко построил със 114 км повече от тези ***. А резаха лента след линта и кво, отново същите крадци. Боже пази България!
119
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе моме ,що се кахариш че нямало лентички за рязане.ела аз имам,и ножица имам,но трябва да *** едновремено с Тиквата.ЩО СТЕ ТОЛКОВА ПРОСТИ ОТ ГЕРБ БЕ.
118
3
 
18
 
! Отговори
ДО 136 преди 9 години
"ГЕРБ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ...." НЕ, герб а борисов и цветанов.
117
1
 
19
 
! Отговори
до 147 преди 9 години
И все пак този експерт има късмет...другите вещи лица / за делата срещу Цветанов/ УМРЯХА ВНЕЗАПНО....
116
1
 
21
 
! Отговори
Изчезнал тефтер преди 9 години
"Над околийския началник стоеше областният,над областния-министъра,над министъра-правителство,а над правителството-Мафията-невидима,всемогъща и безчовечна!" ДИМИТЪР ДИМОВ-"Тютюн",1951г.НЯКАКВИ РАЗЛИКИ ДА ИМА СЪС СЕГА???
115
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Одалистка и калинка, но наше момиче, и да може, може! Докато любовниците стават министри, държавата ни ще бъде за посмешище и презирана. Моралът е стигнал дъното.
114
2
 
29
 
! Отговори
Николов преди 9 години
Дойдоха на власт и вече си увеличиха със 150лв. заплатите а в същото време реват ,ченямало пари за нищо? Това ли е новия морал на богоизбраните депутати, с това ще бъдат по различни от предходните, докога ще наливат милиони в такива кухи агенции като Пътна инфраструктора ?
113
10
 
11
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Комуноидидът е природно некадърен .Неграмотен и безидеен.Затова може само да "мисли"(доколкото може) негативно и да плюе срещу кадърните и можещи хора.Но.както е всеизвестно само кадърните и градивномислещите хора са в основата на развитието на всяка просперираща държава.
112
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дойде Боко на власт и черните тефтерчета изчезнаха от колата на вещото лице ?! Замитат ,замитат...........
111
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-много се краде, когато се режат лентички. Най-доходоносните лентички са от държавните поръчки ! Ако не ви харесва новия път или магистрала , по които се движите, запомнете че строителите са факири, защото при 50 % комисионна трябва да свършат работа.
110
8
 
6
 
! Отговори
Ганчо преди 9 години
Много е готина, не може да и се отрече.Има визия за министър , това е достатъчно.Какво ще свърши - тема на друг разговор
109
3
 
15
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
АЛО! ЛУНАТА ИМАЙ МАЛКО СРАМ . НАХАЛСТВОТО ТИ ГРАНИЦИ НЯМА. ОЗАПТИ СЕ МАЛКО. С НОЖИЦАТА ЗА ЛЕНТИ ДА НЕ ОТРЕЖЕТЕ СОБСТВЕНИТЕ СИ ГЛАВИ. НАГЛОСТ.ВЗЕ СЕ МНОГО НА СЕРИОЗНО И ТВОЙТО ВРЕМЕ ЩЕ МИНЕ.
108
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другари, поне направете сравнение с орешарските крадци и тогава храчете срещу вятъра.
107
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая *** ли е или е луда? Тия лентички са изплатени с нашите пари, а работниците и фирмите още имат да вземат пари от държавата които не са техни, но ги откраднаха!