Критикуват ни тези, които нямат лентички за рязане!

Павлова притеснена: Не сме готови за зимата
Обновена: 10 ное 2014 21:20 | 10 ное 2014 19:40, Веселина Йорданова
205
Критикуват ни тези, които нямат лентички за рязане!
Лиляна Павлова. Снимка: БТА, архив

Държавата не е готова за зимата, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова пред БНТ след първия си работен ден. Тя призна, че е притеснена от това. По думите й пътищата не са подготвени, не навсякъде има избрани фирми, някои пък нямат техника и материали.

По думите на министъра парите за зимно почистване са изхарчени през лятото и то неизвестно за какво. Павлова каза още, че 40 млн. от парите от винетки не са отишли в пътната агенция и също са били похарчени за нещо друго.

Още по темата
Първи приоритет за утре пред МС е да защитя осигуряването на екзистенц минимума, каза Павлова. Утре ще се проведе първото заседание на кабинета, на което министрите ще обсъждат актуализацията на бюджета за 2014 г.

Още тази сряда министърът смята да покани представители на областните пътни управления и почистващи фирми на национално заседание, за да бъде направена организация за зимно почистване.

Павлова призна, че да си втори път на поста е по-голяма отговорност. Според нея сега и предизвикателствата са много повече.

За първия си работен ден днес министърът каза, че е неприятно изненадана от това, че има проекти, които са на етап от март 2013-а – такива, каквито ги е оставила, и даде пример с програмата за енергийна ефективност.

Изкуственото разделяне, създаването на това кухо Министерство на инвестиционно проектиране, забави с между 3-6 месеца много от обектите, допълни Павлова.

По думите й основната цел на екипа й ще бъде проектите да бъдат задвижени, за да може магистралите да се довършат макар и със закъснение.

За нас лентичките не са самоцел, но са показател за свършена работа. Очевидно нашите лентички ще са през есента на следващата година. Критикуват тези, които нямат лентички за рязане, защото или им спират парите или не си завършват проектите, отсече Павлова.

Тя обясни, че е готова с част от екипа си и уточни, че ще има зам.-министър, който ще отговаря за еврофондовете и оперативната програма за регионално развитие. На пряко подчинение към министъра ще остане Агенция „Пътна инфраструктура“.

Павлова се надява поне една от двете блокирани оси на ОПРР да бъде отблокирана до края на годината, но обективно това вероятно ще стане през пролетта. Тя обаче обеща да не спират плащанията по текущи проекти.

Павлова апелира за смяна на гумите и да се спазват ограниченията на пътя, а водачите да имат търпение при снеговалеж да се почисти. Тя заяви, че е сменила гумите на колата си още през септември, за да не чака на опашки през октомври, когато заваля първият сняг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
5
 
20
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 9 години
Чакай ся, още не си постъпила и почнаха оправданията. Ама ако нещо не ти отърва Лилче, ами не се захващай. Пак ще има оправдания с "предишните".
105
4
 
24
 
! Отговори
Andreshko преди 9 години
На този отново му дадоха думата.
104
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герб дойде на власт и отново Калинка Илиева изпълзя от някъде.Ако е същата Калинка Илиева,проверете първо дали дипломата и е истинска или е отново менте...Брей не свършиха калинките на Герб,а може би са дамски буболечки
103
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уникално.Този Бял Кон как удържа на тази крехка дама
102
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази антипатична трътла пак приглася на идиотизмите Тиквени! Такива гнусни същества не са ни "управлявали" и по времето на охранявания от Боко, разтривач на ушета и треторазрядна мутра!
101
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скромноста краси човека, казват!
100
0
 
35
 
! Отговори
Смешници преди 9 години
3 млн пенсионери взимат пенсии, 2,5 млн взимат помощи, студентите,учениците и безработните са 1,5 млн. Аз тези дето работят емигрират! Очаква ни як икономически растеж.
99
20
 
10
 
! Отговори
Малкият Иванчо преди 9 години
Защо комунистите и русофилите мразят толкова много България и българите?
98
4
 
21
 
! Отговори
Гербер преди 9 години
Много си е арна Лилето - жена та дрънка!Само Фидоската ми липсва. По кои ли топли моренца се скита завалийката и харчи спестените милиончета?Мечтата ми е с двечките да правя шведска тройка (аз съм 45 кила мокър - затова съм си направил застраховка живот).
97
8
 
23
 
! Отговори
морски преди 9 години
Никога повече ГЕРБ.Вече се готвим да ги свалим отново.
96
5
 
28
 
! Отговори
Вип Брадър преди 9 години
Няма вече 7 милиярда излишък в резерва, няма вече проекти завършени почтни на 90% за завършване и откриване с пампозно рязане на лентички и шум до небесата за велико постижение ( ремонтаране на път или откриване на нов такъв). Президента с който всички се гордеем и е символ на нацията каза ,че Близнашки и програмното правителство са свършили страхотна работа и даже го награди, така ,че няма и оправдания. Дай , сега да видим тези прости мутри които са толкова обичани какво ще направят.
95
3
 
20
 
! Отговори
тази ... преди 9 години
... простотия я бяхме позабравили вече. с Четириглавата Ламя на Борисов ще си я припомним, за съжаление, отново. (само дето този път няма какво, започнато от другите, да се открива. Ако бяха почнали да строят 2008-2013 година нещо, можеше сега и да откриват).
94
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
що бе ,Близнака нали отчете че служебното правителство са си свършили работата отлично.
93
19
 
5
 
! Отговори
инженер-пенсионер преди 9 години
Другари асфалт не се яде нали . Стойте си в къщи без пътища , копайте си септични ями без канализация , и т. н. Няма да се режат лентички , защото няма нищо построено , но ще си ядете повишение на пенсията от 4.50 лв на месец или 50 ст. на ден . Честито повишение на доходите .
92
16
 
6
 
! Отговори
мирянин преди 9 години
Зад всяка прерязана лентичка и водосвет стои една построена магистрала,едно построено училище,една построена детска градина,една построена библиотека,една построена детска площадка,една построена спортна площадка,една построена църква и т.н и т.н.Дай боже с работа и усърдие всеки ден да имате поводи да откривате нещо в България,което да подобрява животът ни и средата в която живеем.А за душманите които не забиха нито един пирон през последните 25г,господ вече ги наказа.Сигурен съм в това.
91
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kурвет, стига крали, м! Спасявайте краденото и себеси ! Народа ни се нагледа на тъпизми и мутренски номера!
90
3
 
20
 
! Отговори
nexussss преди 9 години
Цоцкеееееееее, млъкни *** УФЦА...Че нямаш акъл за 5 стотинки и само гледаш Тиквуня кат влюбена ученичка в очите... Няма по голяма карикатура от тебе!!!
89
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Просто си проста! Граби от властта, но не се показвай и не се обаждай! Послушай ме!
88
12
 
2
 
! Отговори
КОШМАРА- АТАКА преди 9 години
ХАХАХА. КОГАТО ПОДКРЕПЯМ ВОЛЕН И АТАКА ПОЛУЧАВАМ ПО 30-40 ПЛЮСА И КОГАТО ПИША ИСТИНАТА ЧЕ ТАЗИ ЗИМА ЩЕ БЪДЕ ПОСЛЕДНАТА ЗА ГЕРБ ПАК МЕ ПОДКРЕПЯТЕ С ОЦЕНКИТЕ СИ. НО КОГАТО КАЗВАМ ИСТИНАТА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ КОМУНИЗМА САМО МИНУСИ И НИТО 1 ПЛЮС. НЕ ИСКАМ ПОДКРЕПА И ПРИ ДРУГИТЕ МИ КОМЕНТАРИ ОТ ТАКИВА КАТО ВАС. ВИЕ СТЕ *** ТУКА НЕ ЖИВЯЛИ ПРЕЗ КОМУНИЗМА. ТОВА Е ИСТИНАТА. ФАКТИТЕ СА БЕЗСПОРНИ. И ЗА ЕДНО Е ПРАВ БОРИСОВ КОГАТО ПРЕДИ 2 ГОД. СРАВНИ ПОЛОЖЕНИЕТО ТОГАВА И СЕГА.ТОВА Е
87
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кална ***