Назначиха кадри на Близнашки и Орешарски за зам.-министри

Служебният министър на земеделието става заместник
Обновена: 10 ное 2014 17:59 | 10 ное 2014 17:58,
25
Назначиха кадри на Близнашки и Орешарски за зам.-министри
Снимка: архив БТА

Кадри в предишни правителства стават зам.-министри във втория кабинет на Борисов. Това става ясно от съобщение на правителствената информационна служба.

В него се уточнява, че Борисов вече е подписал първата порция от назначенията, а предложенията за тях са дело на самите министри.

Още по темата
Своите постове запазват зам.-министрите на външните работи Катя Тодорова, Валентин Порязов и Румен Александров. Начело на МвнР остана и служебният министър Даниел Митов, който сега е част от квотата на Реформаторския блок във властта. Заместник-министър на финансите остава и Кирил Ананиев. Той беше съветник на премиера Пламен Орешарски, а също зам.-министър в правителствата на Сергей Станишев, на Симеон Сакскобургготски и на Иван Костов.

Поста си на заместник-министър на земеделието и храните запазва и Георги Костов. Той изпълняваше същата длъжност освен в кабинета на Близнашки, за кратко и в първото правителство на Бойко Борисов, както и в това на Сергей Станишев.

Зам.-министър на младежта и спорта остава Калин Каменов, който по времето на предишното управление на ГЕРБ беше председател на Държавната агенция за закрила на детето.

Министърът на земеделието и храните в служебното правителство Васил Грудев става заместник-министър. Екипът в МЗХ ще бъде попълнен и с Цветан Димитров, заемал същия пост в първия кабинет „Борисов”.

Заместник-министри на транспорта, информационните технологии и съобщенията стават Антон Гинев, бил на същата длъжност при Пламен Орешарски, и Валери Борисов, който беше зам.-министър по времето на Бойко Борисов.

Кадър на Борисов от първия кабинет е и Карина Караиванова – тя ще е отново зам.-министър на финансите.

Двама депутати, един бивш и един действащ, също стават зам.-министри. Павел Гуджаров става заместник-министър на околната среда и водите. Той е магистър от СА „Д. Ценов”. Бил е заместник-кмет на Община Раковски и народен представител в 42-то Народно събрание.

Заместник-министър на вътрешните работи ще бъде народният представител от ГЕРБ Красимир Ципов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
кк преди 9 години
"Кой те гримира в тази изтъркана роля?Кой в този смешен костюм те е облякъл?Всичка е само игра!!!Всичко е само театър!!!"Да ме извинява Недялко Йорданов, ако съм го цитирал неточно, но по-добри думи за ставащото в РБългария в момента, не мога да намеря...
23
0
 
3
 
! Отговори
фактите преди 9 години
Близнашки беше назначен от президента,който беше поставен там от Борисов да му пази мястото.Близнашки подготви почвата за кабинета Борисов.Първо убиха компютърният специалист свързан с кетчерите на Цветанов.Изненадващо от колата на вещото лице изчезнаха тефтерчетата на Филип Златанов в които имаше компромати срещу Борисов, Цветанов,Фидосова и компания. Хората на Близнашки влязоха в новия кабинет.е няма да изкарат мандата е ясно,но защо пак трябва да ядем жабетата.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
натъкмистика.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По делата ще ги познаете.Всички са част от интернационала,там цвят няма
20
1
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
ne komentiram , pritiskaneto e otvsiakade
19
1
 
5
 
! Отговори
непукис преди 9 години
Понеже във форума става приказка за това кой и защо свали Орешарски , безспорен факт е ,че ДПС след пиене на кафе ,а не протестите са тези които го бламираха от вътре и разбира се след външна помощ от ЕНП които контролират комисиите точно по спрените фондове.
18
9
 
2
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 9 години
До ЪъъШегуваш се, взехме мин 3 милиарда заеми и въпреки това имаше 2 милиарда дефицит, спряха ни и фондовете, Орешарски трябва да благодари, че го спасиха протестите.
17
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Революцията е неизбежна с това антибългарско, проционистко правителство на олигархията. Не знам, дали народа ще удържи до януари или ще се вдигне по-рано да изгони мафията на Бойко с камъни, като преди.
16
8
 
10
 
! Отговори
ааа преди 9 години
Това правителство вече загуби моето доверие. Сапочва се пак пълнене на черни касички. Някои от зам министрите точно това правеха и в предишни правителства и по време на тройната коалиция и по време *** Бойко1 и по време на Орешарски и сега пак в Бойко2. Нищо ново не е научено, нищо старо не е забравено. Вече не вярвам на *** декларации и обещания за промяна. Нищо няма да се промени.
15
4
 
12
 
! Отговори
Нов 10ти НОЕМВРИ преди 9 години
България е държавата с най-много американски военни БАЗИ в европа!Предижното правителство падна, след посещението на американски СЕНАТОР ..... Е НАЗНАЧИХА си добре контролиранИЯ ОЛИГАРХ ББ .... толкова за така наречената СВОБОДА на избор....кога ще дойде 10ти НОЕМВРИ?
14
8
 
17
 
! Отговори
Ъъъ преди 9 години
При Орешарски, мой човек, не сме катастрофирали икономически. Правителството падна заради политически игри, а лакардиите за икономически срив ги плещи Тиквата, за да си оправдава от сега бъдещите си проблеми.
13
4
 
3
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 9 години
До ГостПри Орешарски въпросният човек нали е бил на работа, защо пак катастрофирахме?
12
3
 
2
 
! Отговори
Гост преди 9 години
До блазе муТова е единственият специалист на това ниво, който може да прави бюджет. Ако мислите, че всеки завършил икономика може да прави бюджет, значи сте наивници. Бойко го беше махнал по времето на недоразумението Дянков и катастрофираха....
11
5
 
10
 
! Отговори
Охранителни мутри преди 9 години
Абе същите какво се чудите. Бойко Борисов направо трябва да го изберете за диктатор и да няма избори, в които да го преизбирате. Бодигардът на Тодор Живков го наследи. Утре бодигардът на президента ще си направи партия, която ще замести ГЕРБ и Бойко Борисов. С нетърпение чакам името на новият спасител, който ще замести охранителната мутра от Банкя.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да работи или краде без значение на това правителство са необходими кадри. Какво знае Борисов? Да ги събира по пътищата ? Ако е така да отивам и аз на пътя ?!! Ден на пътя, два на кръстопътя, ако е рекъл Бог може да ми излезне късмета да ме вземт за някой министър
9
3
 
9
 
! Отговори
има си хас преди 9 години
Та нали обединителя на нацията по всякакъв начин играеше за ББ. Служебния кабинет е също част от нея и надали има изненадани, че някои от пионките остават .
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялата работа е "мижи да те лажем",лошото в случая е ,че още има ***,които си мислят,че като гласуват за еди си кой и той ще ги оправи-не дами и господа другарки и другари,всички *** в едно гърне и се плюят за пред електоралните единици!
7
5
 
17
 
! Отговори
дс..дс..дс преди 9 години
"Заместник-министър на финансите остава и Кирил Ананиев. Той беше съветник на премиера Пламен Орешарски, а също зам.-министър в правителствата на Сергей Станишев, на Симеон Сакскобургготски и на Иван Костов."ПОЛКОВНИКЪТ ОТ ДС - КИРЧО АНАНИЕВ - ПАК НА ВЛАСТ. ТАКА Е С ДС КАДРИТЕ....
6
3
 
18
 
! Отговори
карабина преди 9 години
Каква стана сега г-н Борисов обеща 11 *** зам министри а назначи само 4 що така
5
3
 
20
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Само преди няколко часа комуниста от Дондуков 2 и комуниста Близнашки направиха люта критика на еврейския любимец Орешарски , а неговите заместници т.е. реално правилите простотии ги назначават пак - пълна идиотия , но това бяха и очакванията на негласувалите !