Борисов вкарва оптимизъм: Все пак не е имало война

„Моята версия е, че тефтерчета може и да е нямало, а те да са изфабрикувани"
17 ное 2014 16:40,
143
Борисов вкарва оптимизъм: Все пак не е имало война
Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов даде шанс на оптимизма и обяви, че с общи усилия и мъдрост ще се измъкнем от кризата.

„На хората им омръзна да слушат песимистични новини. Затова се опитвам да вкарам малко оптимизъм. В края на краищата не е имало война“. Това Борисов каза в отговор на въпрос дали отново да чакаме постна пица в интервю за списание LIFE. “С мъдрост между партиите и хората и ако се стегнем като нация и народ да работим здраво, ще се измъкнем от кризата“, каза още той.

Още по темата
Борисов обясни, че на хората не трябва да се насажда песимизъм. И допълни: „И тук е мястото да кажа, че никога не съм казвал, че българите са лош човешки материал, никога. Това са лъжи“. Премиерът обясни и че не случайно е завел толкова дела за клевети. Затова и забелязвал, че депутатите от „Атака“ започнали да си мерят приказките.

Министър-председателят обяви, че при съставянето на кабинета е изхождал от принципа на по-малката злина. „Имахме да избираме между две злини. По-голямата беше нови избори през зимата, затова избрахме по-малката. Не ми беше щастливият ден, наистина“, каза отново той.

„Нека не обръщаме внимание на такива приказки“, отвърна Борисов на думите на Иван Костов, че скритата подкрепа на ДПС е първа опасност пред новия кабинет. „Ние достатъчно ясно помолихме партия ДПС да не ни подкрепя. Няма такъв прецедент в света – да искат да те подкрепят, а ти да откажеш“, каза той.

Бойко Борисов обяви, че тефтерчетата на Филип Златанов може и да ги е нямало и те да са изфабрикувани. „Ето тук е моят тефтер, в който си пиша задачите за деня. Винаги някой нещо може да напише в него и да се допише, както и да сложат още листове и това да излезе като факсимиле“, каза той.

Премиерът обясни и че никой не е виждал тефтерчетата, а само подбрани листове с инициали. „Моята версия е, че такива тефтерчета може и да е нямало, а те да са изфабрикувани. Ударът върху ГЕРБ обаче беше страховит“, каза още Борисов.

Той обясни и че всички партии са за смяна на шефа на БНБ. Въпросът обаче бил да се подберат хора с максимално добра репутация, на които всички да вярват.

„Ако това се случи, се задължавам всеки ден да благодаря публично на The Economist“, коментира Борисов прогнозата на изданието за ръст на БВП от 2,5%. „1,5% да успеем да го задържим, пак ще е добре“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вместо новата власт да се заеме спешно с проблемине на хората в България,като тези с доходи,здравеопазване ,образование ,безработица,престъпност,както и сщекотливия въпрос за непосилната цена на тока за населението новите управници седнали да закриват телевизии ,които не им играят по свирката ,.Това правителство на четворната коалиция начело с ГЕРБ и крепена от ДПС е на власт само за едно не да работи за българия ,а да изпълнява корпоративни и на чужди държави поръчки.
82
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нито съм харесвала някога партия Атака,нито бих гласувала за такава партия,но ако това е вярно ,че ГЕРБ желаят да забранят телевизията на тази партия ,,пък и на всяка друга телевизия и медия която е опозиционно настроена на управляващите води само до едно -Тоталитаризъм липса на гласност и жестока жензура,а това ни връща в едни други времена ,които уж България отхвърли.Жалко е,че след 25 г.на (демократичен) преход се върбнахме там откъдето тръгнахме и вместо Живков ни управлява неговия бодигар
81
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва този главоч да изчезне от лицето на Земята!
80
31
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До АнонименПРОМЕНИ В МЕДИЙНИЯ ЗАКОН СПОРЕД КОЙТО ЗАКОН ТЕЛЕВИЗИЯТА НА ПАРТИЯ АТАКА -ТВ АЛФА ЩЕ И БЪДЕ ОТНЕТ ЛИЦЕНЗА И ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕНА ОТ ЕФИР..---------------- Едно много правилно решение. Не може да се излъчват чисти лъжи и да се опростачва населението, посредством платена от Москва телевизия.
79
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименПРОДАЖНИТЕ НА ЦИОН...Абе тоя Волен с какво ви друса, та всичките сте толкова неадекватни бе???
78
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРОДАЖНИТЕ НА ЦИОН СВЕИНЕ ОТ ГЕРБ ЧРЕЗ ДЕПУТАТА ДИМИТЪР ВЕЛЧЕВ И ТЕХНИТЕ ПАТЕРИЦИ В ПАРЛАМЕНТА ВНАСЯТ ПРОМЕНИ В МЕДИЙНИЯ ЗАКОН СПОРЕД КОЙТО ЗАКОН ТЕЛЕВИЗИЯТА НА ПАРТИЯ АТАКА -ТВ АЛФА ЩЕ И БЪДЕ ОТНЕТ ЛИЦЕНЗА И ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕНА ОТ ЕФИР..СТАНЕ ЛИ ТОВА СТАВА ЯСНО,ЧВ В БЪЛГАРИЯ ИМА САМО ДВЕ ПАРТИИ-ПАРТИЯТА НА ПРОДАЖНАТА НА АМЕРИКАНСКИТЕ *** В ЛИЦЕТО НА ГЕРБ,БСП,ДПС, АБВ,РБ И ПАРИЧНИЯ ФОНД И ОТ ДРУГА СТРАНА ПАРТИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД -ПАРТИЯ АТАКА
77
24
 
5
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
Злобни и психически увредени другари , искам да ви кажа нещо за изчезването на България . Георги Димитров -пияница и награмотник е искал България да стане част от Югославия . Тодор Живков - овчар и *** е искал България да стане 16 република на СССР . Това всичко го има писмено и с подписите на тези двама небългари . Това са фактите , а вие като Гьобелс смятате , че една лъжа като е кажете 100 пъти става истина . Да ама не . Жалки сте .
76
5
 
24
 
! Отговори
Kit Chelin преди 9 години
Трябва да му признаем, че винаги се опитва да се измъкне като мокра връв и повечето българи му се връзват. Сега се засилихме да говорим за сигурност, спокойствие и да искаме позитивното да се показва. Защо загубихме година и половина да не могат герберите да преглътнат, че не са на власт и да се покажат като истинска опозиция, а не да организират протести и окупации. И журналята да тичат из цяла България за да търсят негативното и да го показват.Голяма сила са едиите. Те родиха ББ, дано и те го
75
2
 
2
 
! Отговори
иван преди 9 години
До свещеник-пенсионеркога обраха твоята мандра, а дали си имал
74
1
 
19
 
! Отговори
РадостинРадуков преди 9 години
Ако имахме премиер на място нямаше да ти се налага да се изхлузваш като гущер след скандала (един от многото) с електро разпределителните дружества в страната след множество заплахи лично от премиера че ако не се спре протестирането срещу фрапантните сметки от дружествата той щял да си подаде оставката (което не направи) . Имаше самозапалени ,пребити и чак накрая след опашатите лъжи че ще се отнеме лицензите на дружествата под натиск от самите фирми ПОДКРЕПЯЩИ Й ГЕРБ Бойко я подаде
73
12
 
1
 
! Отговори
ebb преди 9 години
до всички пишещи + или - прочетете коментар 62 /преди да са го изтрили/ /// хм защо ми се струва че тука поства едно и също лице И ПАК ЕДИН Е БОЛЕН И ЧУКОЛОВ Е НЕГОВИЯ ПРОРОК/повтаря се 3 пъти за знаещите да говорят/
72
1
 
26
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
След като тефтерчетата някой ги открадна (кой ли?), сега Бойко може да разправя, че изобщо не ги е имало. Не се знае как съда не е разбрал, че ги няма, а ги е използвал като веществено доказателство. Да, у нас абсурдите стават нещо нормално.
71
3
 
20
 
! Отговори
Бойко - диктатор преди 9 години
Изберете Бойко за пожизнен лидер на държавата, за да не го преизбирате.
70
15
 
2
 
! Отговори
свещеник-пенсионер преди 9 години
До всички червени ***. Най голямата война срещу народа е водил и води БКП-БСП-ДС . Няма държава в Европа където партизанското движение да избива собствения си народ . Навсякъде водят война срещу фашистите , а нашите обират мандрите за сирене и кашкавал . Сега е същото. Обират банките и парите на народа . Справка-Станишев , който си купи имение в Швейцария и собствена яхта от крадените пари в банка КТБ . Анатема .
69
29
 
6
 
! Отговори
ПОБЕДА!!! преди 9 години
Доктор генерал Борисов мачка наред червените *** ! Просто няма по голямо удовоствие от това да гледаш как *** от яд и злоба червена соц/комунистическа гнида.
68
17
 
4
 
! Отговори
политолог преди 9 години
БСП-ДС много прилича на ситуацията с Кубрат Опулев . Те го бият като маче у дирек , а той вика , че Кличко е мафия . Б.Борисов и ГЕРБ бият БСП-ДС където ги намерят на избори , а те викат , че Бойко е Банкянска мутра . Добре , а Станишев каква мутра е , че открадна официално 2 милиона евро и ги даде на Хохегер , а той върна 1 милион на жена му Моника , а с другия милион си купи поста шеф на ПЕС . Жалки хора и жалка партия .
67
11
 
3
 
! Отговори
Гербераст преди 9 години
Като не ви харесва четворната коалиция: ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ, на ви тройната коалиция: БСП, ДПС и Атака.
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До България с цензураА какво пречи да се критикуват ББ, ЦЦ. Нали не са те!. Бой тогава....
65
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като откраднаха веществените доказателства срещу Б.Б.Ц.Ц.и Р.Плевнелиев,следва да унищожът всички записи по медиите,където Бойко говори за човешки матрял,пържолки,ало Ваньо,изваждане на спестяванията на хората от банките и всички простотии,които ежедневно ръсеше по телевизиите.Да се създаде министерство на пропагандата и информацията по подобие на министерството на Гьобелс.
64
5
 
4
 
! Отговори
ebb преди 9 години
До Анонимен 75 с такива като тебе е чудно как ни има изобщо като нация