Борисов вкарва оптимизъм: Все пак не е имало война

„Моята версия е, че тефтерчета може и да е нямало, а те да са изфабрикувани"
17 ное 2014 16:40,
143
Борисов вкарва оптимизъм: Все пак не е имало война
Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов даде шанс на оптимизма и обяви, че с общи усилия и мъдрост ще се измъкнем от кризата.

„На хората им омръзна да слушат песимистични новини. Затова се опитвам да вкарам малко оптимизъм. В края на краищата не е имало война“. Това Борисов каза в отговор на въпрос дали отново да чакаме постна пица в интервю за списание LIFE. “С мъдрост между партиите и хората и ако се стегнем като нация и народ да работим здраво, ще се измъкнем от кризата“, каза още той.

Още по темата
Борисов обясни, че на хората не трябва да се насажда песимизъм. И допълни: „И тук е мястото да кажа, че никога не съм казвал, че българите са лош човешки материал, никога. Това са лъжи“. Премиерът обясни и че не случайно е завел толкова дела за клевети. Затова и забелязвал, че депутатите от „Атака“ започнали да си мерят приказките.

Министър-председателят обяви, че при съставянето на кабинета е изхождал от принципа на по-малката злина. „Имахме да избираме между две злини. По-голямата беше нови избори през зимата, затова избрахме по-малката. Не ми беше щастливият ден, наистина“, каза отново той.

„Нека не обръщаме внимание на такива приказки“, отвърна Борисов на думите на Иван Костов, че скритата подкрепа на ДПС е първа опасност пред новия кабинет. „Ние достатъчно ясно помолихме партия ДПС да не ни подкрепя. Няма такъв прецедент в света – да искат да те подкрепят, а ти да откажеш“, каза той.

Бойко Борисов обяви, че тефтерчетата на Филип Златанов може и да ги е нямало и те да са изфабрикувани. „Ето тук е моят тефтер, в който си пиша задачите за деня. Винаги някой нещо може да напише в него и да се допише, както и да сложат още листове и това да излезе като факсимиле“, каза той.

Премиерът обясни и че никой не е виждал тефтерчетата, а само подбрани листове с инициали. „Моята версия е, че такива тефтерчета може и да е нямало, а те да са изфабрикувани. Ударът върху ГЕРБ обаче беше страховит“, каза още Борисов.

Той обясни и че всички партии са за смяна на шефа на БНБ. Въпросът обаче бил да се подберат хора с максимално добра репутация, на които всички да вярват.

„Ако това се случи, се задължавам всеки ден да благодаря публично на The Economist“, коментира Борисов прогнозата на изданието за ръст на БВП от 2,5%. „1,5% да успеем да го задържим, пак ще е добре“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тефтерите ги чете цялата съдебна палата, дайте сега по-съществената част, която не беше оповестена публично!И КОЙ диктува? КОЙ? КОЙ?
42
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 50Не съм казвал, че пенсионерите изядоха фискалния резерв. Не съм пращал специалистите по изчислителна техника да пасат овце...
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тефтерчета... Чакаме обещаното вдигане цената на тока!
40
3
 
29
 
! Отговори
ББ преди 9 години
Никога не съм казвал лош мат'рял и тефтерчетата не съществуват. Също така никога не съм казвал на Цветанов да даде пържоли на кучето, това медиите го монтираха на видеото. Не съм сравнявал българския народ с моите кучета и никога не съм заявявал, че трябва да живеят като такива и да се държат изкъсо, това някой платен актьор с подобен глас го е казал и после са го наложили на видеото, и са ми накарали устата да се мърда.
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тефтерчете, мефтерчета, а парите в КТБ ги няма!...Явно е, че на ЕС това и харесва!Но, кога овцете ще се усетят за какво е създадена ЕС? :)
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На 6 месеца избори - така поне един от тези шест месеца няма да е гладен.
37
3
 
18
 
! Отговори
Бадемов преди 9 години
Тиква, себе си не може да оправи, а е тръгнал да оправя държавата. Точно тези дето не могат себе си да оправят, се впускат да оправят държаната.
36
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последната медийна пропаганда е, че борисов се е променил и изстраснал като политик и държавник :DD
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шопито Борисов продължава със своя мозъчна отсталост! Тоя пак организирал акция ! Пак ще видим кой ще хване в тая акция!
34
3
 
19
 
! Отговори
нови избори преди 9 години
Трябва да има нови избори. На партиите им свършиха парите и няма да могат да си купуват избиратели. Така ще лъсне истината, кой за кого е. И кой срещу кого е.
33
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми ходи се извини на фидосова, нали затуй я натири клетата женица. То бива наглост и дебелоочие.....
32
3
 
25
 
! Отговори
безнадежно положение преди 9 години
Моята версия е, че тефтерчета може и да е нямало, което означава, че ги е имало. Но ако тефтерчетата ги е имало, значи, че ги е нямало. Каза пожарникарят.
31
3
 
26
 
! Отговори
наглост преди 9 години
Каква наглост. Нищо няма да се промени с такъв министър председател. Активното мероприятие приключи. Тефтерчета вече няма и Б.Б. може да си говори всякакви измишльотини.
30
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко дойде на власт с помоща на олигарсите плащашти протестите.Сега парите свършиха и властта трябва да се запази на всяка цена, понеже трябва да се изпълнят поетите ангажименти.Как се съгласява на всичко тиквата и с всеки само и само да седна на трона.А малките гербери по градовете вече вилнеят с пълна сила.Бог да пази България!
29
4
 
27
 
! Отговори
смешко преди 9 години
Ама разбира се, бе Борисов, някой друг ти с*а в гащите, това не може да е твоето л*йно.
28
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак е актуален въпроса.... кой???
27
2
 
29
 
! Отговори
тука има, тука нема преди 9 години
Пожарникарят (агент Буда): Това, което съм го казал, че аз съм за, аз не съм го казвал. А това, което съм го казвал, че съм против, аз също не съм го казвал. Когато кажа, че аз съм за, означава, че аз същевременно съм против. Всъщност, аз не зная какво мисля, защото още не съм чул това, което съм казал. А това, което съм го казал, аз не съм го казвал...
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обичам България, но мразя държавата!
25
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моята версия е, че тефтерчета може и да е нямало, а те да са изфабрикувани".18.07.2013г. - Следственият шеф на Комисията за конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов призна, че скандалното тефтерче с политически поръчки е негово и лично той е водил записките.
24
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пази боже и война да ни докараш , Тиквуне без война ни докара до просешка тояга та оставаше и война да палнеш.Мога кажа твърдо кажа че ако има война (без значение с кого) 70-80% ще преминат на страната на противника само и само да се махнат от Тиквуна и скачащите му зомбита.