Пенсионерите да харчат добавките, не да ги крият под дюшека!

Борисов пред министрите: Ако беше старият кабинет, сега заплати нямаше да има
Обновена: 21 ное 2014 14:23 | 21 ное 2014 10:13, Красимир Ангелов
426
Пенсионерите да харчат добавките, не да ги крият под дюшека!
Снимка: Булфото

Благодарение на усилията на социалния министър Ивайло Калфин и на финансовия Владислав Горанов ще има коледни добавки за пенсионерите, а ако беше останало старото правителство, сега нямаше да има пари за заплати. Това заявява министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание в сряда, стана ясно от публикуваната стенограма на заседанието, след което стана ясно, че коледни добавки по 40 лв. ще получат всички с пенсии под 286 лв.

"Да знаят колегите от МВР и културата, не знам как е в другите министерства, че просто ако беше продължило старото правителство, сега заплати нямаше да има, нали така? Простичко, без да се заяждаме с никого. Това са реалностите“, заяви премиерът и продължи:

Още по темата
"Днес, ако го подкрепите (бел.ред. предложението за коледни добавки), ще можем от 1 декември, когато си получават пенсиите, да си получат и добавките, така че да могат да си ги похарчат. Дано не ги слагат под дюшека, а да си ги похарчат, да влязат в потреблението“, изрази надежда Борисов секунди преди решението да бъде прието.

Той призна, че е имало два варианта за коледни добавки – да бъдат дадени на всички пенсионери по 20 лева, или да бъдат раздадени така, както е предложил социалният министър – добавки по 40 лева да вземат пенсионерите с пенсии под 286 лв.

"Преценихме, че ако взимаш по 500 лева пенсия, 520 някак си по-малко се усещат, отколкото ако взимаш по-малка пенсия, и получиш 40 лева. Действително може за Коледа да си купи нещо човек", отчете Борисов.

Премиерът и вътрешният министър Веселин Вучков коментират и въпроса за заплатите на служителите на МВР.

"Разбира се, с министър Горанов ще намерим начин да не забавим заплатите за ноември месец, какъв „хубав“ старт ще бъде само за нашето управление, ако забавим заплатите на пожарникарите и полицаите, след това с актуализацията да си планираме нещата така, че декември и следващата година да има пари за заплати, но имайте предвид, че има много извънредни разходи в момента, които не касаят само МВР“, отчита Вучков.

По думите му в момента бежанският натиск е огромен, а „идва зима, разходите ни са огромни и трябва солидарност. Без пари ние не можем да го удържим“, категоричен бе МВР шефът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
16
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
Господи ти ли си.....? Не Аз съм Борисов , Аз съм спасителя....!
200
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пенсионерите ако имат две внучета могат да ги похарчат за сурваканетопо 20 лефа и веднагаще бъдат употребени в биджета за ЦИГАРИ и АЛКОХОЛ даже и акциза ще платят по този начинще се развие българското производство на тотун и алко-балко и в родопите ще се подбри балканският стандарт БАЙ *** БРАДЪР а тиквун ще се БИЕ в ГЪРДИТЕ и ще вика - *** *** ...
199
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
П у ...коооооо!
198
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нии си имаме златен Министър Председател и златен Президент.Нека са ни живи и по здрави АМИН.
197
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червените реват от яд, че Бойко не ги уважава редовно!
196
0
 
15
 
! Отговори
kami преди 9 години
Са сме живи и здрави и да ги харчим до другата НОВА ГОДИНА!
195
0
 
3
 
! Отговори
ПИЧ преди 9 години
АЗ ,АЗ АМА У ВАС!!!
194
4
 
11
 
! Отговори
чиновник преди 9 години
Благодаря ти бат Бойко.Благодаря. Заплата получавах само три години и половина докато Ти беше на власт.Добре,че пак се върна та да почна пак да получавам заплата.
193
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав е премиерът ! Утре ще им даде надбавки, вдругиден ще ги ЦЕДИРАТ и накрая ще фалира държавата, гиди матрял ниеден.
192
1
 
5
 
! Отговори
До Пенсионерка преди 9 години
"Хайде да се съберем, самозапалиме"-mai shega ti se struva samoubiistvoto kaval/tupachka takuv/takava ? ako nyakoi tvoi rodnina se samozapali pak li shte govorish taka ? kaput smotan...
191
0
 
6
 
! Отговори
zara преди 9 години
bay Ganyo ste vecno jiv v BG
190
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изобщо аз съм доволна от сегашното положение в управлението ни. Бяхме забравили какво народно богатство имаме в лицето на г-н Борисов. Той е един нестихващ поток от весели закачки и оригинални нестандартни изказвания. ГЕНИЙ! Колко мрачно щеше да ни бъде ежедневието без неговите духовити шеги.
189
5
 
14
 
! Отговори
Пенсионер преди 9 години
Ако беше предишното правителство,сега светът вече нямаше да съществува!Ако не беше наш Тиквун и слънцето щеше да залезе за винаги!Дати пикам на 40-те лева!
188
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, 20лв е голям капитал за спестяване! То като дойде внучето за празниците и тези няма да стигнат.
187
1
 
17
 
! Отговори
авер преди 9 години
ПОДИГРАВКА с пенсионерите.
186
2
 
19
 
! Отговори
Пенсионерка преди 9 години
Бедни пенсионери, няма живот! Работили сме по 40 години сега да ни се подиграват! Хайде да се съберем, самозапалиме и се освободим от теглото! Днешни управляващи, не забравяйте, че парите са средство за съществуване, но и най-богати да сте когато дойде лошото парите няма да ви помагнат! ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА НА ТОЗИ СВЯТ!
185
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този човек срам няма ли ?
184
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не беше толкова тъжно...КТБ, нереформирано здравеопазване, сниман катаджия с подкупи и подал заявление за 18 заплати, не работеща държавна администрация,президент ходил на несъществуващи митинги с тапети, простичко - не се заяждам с никого!
183
2
 
20
 
! Отговори
Боже преди 9 години
НАГЛОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
182
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бъди спокоен Бойко щще ги изхарчат и няма да имстигне,защото след увеличението на тока което направиха твоите авери от соросоидното правителство на Близнашки назначено по твоя заръка от преродената ирландска пастирка ,баба ми вдовица която в момента живее сама на село и която обитава зимата само една стайчка и се отоплява с дърва ,за една крушка която пуска съвсем за малко и един телевизир и дойде сметка за тока през октомври от 71лв,като досега повече от 20-23 лева не е плащала зимата