Пенсионерите да харчат добавките, не да ги крият под дюшека!

Борисов пред министрите: Ако беше старият кабинет, сега заплати нямаше да има
Обновена: 21 ное 2014 14:23 | 21 ное 2014 10:13, Красимир Ангелов
426
Пенсионерите да харчат добавките, не да ги крият под дюшека!
Снимка: Булфото

Благодарение на усилията на социалния министър Ивайло Калфин и на финансовия Владислав Горанов ще има коледни добавки за пенсионерите, а ако беше останало старото правителство, сега нямаше да има пари за заплати. Това заявява министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание в сряда, стана ясно от публикуваната стенограма на заседанието, след което стана ясно, че коледни добавки по 40 лв. ще получат всички с пенсии под 286 лв.

"Да знаят колегите от МВР и културата, не знам как е в другите министерства, че просто ако беше продължило старото правителство, сега заплати нямаше да има, нали така? Простичко, без да се заяждаме с никого. Това са реалностите“, заяви премиерът и продължи:

Още по темата
"Днес, ако го подкрепите (бел.ред. предложението за коледни добавки), ще можем от 1 декември, когато си получават пенсиите, да си получат и добавките, така че да могат да си ги похарчат. Дано не ги слагат под дюшека, а да си ги похарчат, да влязат в потреблението“, изрази надежда Борисов секунди преди решението да бъде прието.

Той призна, че е имало два варианта за коледни добавки – да бъдат дадени на всички пенсионери по 20 лева, или да бъдат раздадени така, както е предложил социалният министър – добавки по 40 лева да вземат пенсионерите с пенсии под 286 лв.

"Преценихме, че ако взимаш по 500 лева пенсия, 520 някак си по-малко се усещат, отколкото ако взимаш по-малка пенсия, и получиш 40 лева. Действително може за Коледа да си купи нещо човек", отчете Борисов.

Премиерът и вътрешният министър Веселин Вучков коментират и въпроса за заплатите на служителите на МВР.

"Разбира се, с министър Горанов ще намерим начин да не забавим заплатите за ноември месец, какъв „хубав“ старт ще бъде само за нашето управление, ако забавим заплатите на пожарникарите и полицаите, след това с актуализацията да си планираме нещата така, че декември и следващата година да има пари за заплати, но имайте предвид, че има много извънредни разходи в момента, които не касаят само МВР“, отчита Вучков.

По думите му в момента бежанският натиск е огромен, а „идва зима, разходите ни са огромни и трябва солидарност. Без пари ние не можем да го удържим“, категоричен бе МВР шефът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баси наглостта!Парите и за коледните лекарства няма да им стигнат!
180
0
 
26
 
! Отговори
под юргана преди 9 години
пенсионерите масово са скатали по 1000 лева и това е всичко.ТОВА СА ПАРИ ЗА ПОГРЕБЕНИЕ! не са спестявания, не са фонд почивка на Анталия или разходка до Рим.
179
1
 
17
 
! Отговори
Край преди 9 години
Г-н Борисов държавата е твърде сложен организъм за да бъде опознат и осмислен от Вас. Откажете се Борисов. Можете да ръсите глупости, които навремето минаваха за неподправен народен хумор, но управленението на държава е много по-сложно от управлението на автомобил и следователно надхвърля умствения ви капацитет.
178
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въобще спрете да плащате данъци,защото всички тези пари работят против народа и голяма част от тях се крадат !
177
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българино, спри да купуваш, спри да им плащаш!Само така тези марионетки ще бъдат сменени от кукловодите им.
176
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОРЪЧКОВИ МЕДИИ И СРОСОИДНИ ***-ДРАСКАЧИ ПО САЙТОВЕТЕ ПИШАТ И КРЯКАТ,ЧЕ СИДЕРОВ БИЛ(ЛУД),АМА С ТОВА СИ ИЗКАЗВАНЕ МУТРАТА С ПРЯКОР ТИКВА ДОКАЗА ,ЧЕ Е АБСОЛЮТНО КУ-КУ И ЗАВЪРШЕН ***,А ПО ШАНТАВИ ОТ НЕГО СА САМО НЕНОРМАЛНИЦИТЕ ДЕТО СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ГЕРБ И ДЕТО ББ С ПРАВО ГИ НАРИЧА ЛОШ МАТ,РЯЛ
175
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 263 Веждичка ти ли си.....?
174
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиква си беше,тиква си и остана.Срам нямат тези хора!
173
0
 
2
 
! Отговори
Мотиви преди 9 години
До Точно така !Когато апострофираш , чети внимателно , проумей написаното и тогава фантазирай.По убедителен щеше да си ако посочиш изключение от това как някой взимат десетки в хиляди , осигуряват се на минимума и по категорията пенсионер са социално бедни и слаби
172
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
уморих се да го слушам този *** с егото АЗ
171
4
 
13
 
! Отговори
elkataneva преди 9 години
Този шизофренен нарцис няма ли найпосле да освободи публичното пространство и да отиде там,където отдавна трябваше да бъде.Да не учи пенсионерите какво да правят с т.нар добавки,а да напусне този кабинет,в който неговите приятели от щатите го натрапиха.Да седне и с химикал в ръце да сметне какво могат да купят тези хора, с тези така щедро отпуснати коледни добавки,ако може,разбира се.
170
1
 
24
 
! Отговори
жф преди 9 години
Ти ако криеш под дюшека, то пенсионерите не им стигат за хляб! Тиква!!
169
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще ги харчат за свещи за гробищата Бойко,защото ти мутро и такива като тебе продажници и слуги на колонизаторите дето управлявахте през последните 25г. докарахте народа до пълно унищожение
168
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боце, а ти от събиране на коледни добавки ли натрупа милионите си "под дюшека"?
167
0
 
9
 
! Отговори
МРЗ 800 лева преди 9 години
При договарянето на заплатите се сблъскват интересите на Работника (иска да работи колкото може по-малко за колкото може повече пари) и Работодателя (иска да му работят колкото се може повече за колкото се може по-малко пари). Държавата като арбитър в този спор от много години насам заема страната на работодателя. Вместо да вдигат процентните вноски за пенсии и здраве, да вдигнат по-чувствително праговете и МРЗ, за да усетят хората увеличението и да се понапълни хазната.
166
2
 
17
 
! Отговори
Доган преди 9 години
Мархаба рая, слушайте Боко ефенди, връщайте обратно трохите в потреблението, докато ние с него трупаме милиарди под дюшеците.
165
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, беше ми домиляло за подобни бисери, бяхме ги позабравили за около година. Помните ли за матряла, а за пържолките.
164
3
 
9
 
! Отговори
нетърпеливко преди 9 години
ВРЪЩАЙТЕ ГАРАНТИРАНИТЕ ДЕПОЗИТИ БЕ ДС-ЦИРКАДЖИИ !!НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ЛУДИ, ЧЕ ЩЕ ВИ СВЪРШИ ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО ПРЕДСРОЧНО...А АКО БАРНЕТЕ КУРСА НА ЛЕВА ВЪВ ВАЛУТНИЯ БОРД, НЯМА ДА ИМА ДЮШЕК ПОД КОЙТО ДА СЕ СКРИЕТЕ!
163
1
 
5
 
! Отговори
Realist преди 9 години
А така,хубаво си пишете тука,ама защо не седнеш да прочетете малко история.Разделяй и владей говори ли ви нещо ?"Сноп от пръчки" = Сила,разединена България = Византийско робство...продължавайте да се делите на ГЕРБ,БСП, Атака,ДПС докато ви *** в устата с(и без) извинение !!!
162
6
 
2
 
! Отговори
Коалиция Антитиква преди 9 години
До Антипенсионер 235Вервай си Борисов в момента изпълнява плана на Путин! И всички гербави зомбита му ръкопляскате!