Борисов го удря на молба за пари, праща министри в Брюксел

Ще се обясняваме на какъв хал сме, дано проявят добрина
Обновена: 19 ное 2014 14:00 | 19 ное 2014 11:10, Веселина Йорданова
98
Борисов го удря на молба за пари, праща министри в Брюксел
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изпраща министри от кабинета в Брюксел. От думите му преди началото на днешното правителствено заседание става ясно, че Борисов се надява на европлащания към страната ни предсрочно или да не загубим част от парите по европрограми, които са под риск, защото пари в бюджета няма.

„Пет-шест министри съм пратил в Брюксел по възможност неспасяемото да се спаси“, заявява министър-председателят и допълва, че най-рано плащания за България ще има след 1 юни догодина.

„Ще го ударим на молба е точната дума, защото от сутринта Вежди Рашидов нямал заплати за културата, бюджетът на нула, Вучков няма заплати за МВР“, обяснява той причината за офанзивата.

Премиерът казва още, че от ГЕРБ са предупреждавали от лятото, че пари за МВР няма да има.

„Ще се обясняваме на какъв хал сме, ако проявяват непроявявана досега добрина и човещина към България.... Дано да успеят, затова заместниците са тук“, обяснява Борисов отсъствието от заседанието на МС на изпратените от него министри.

Народното събрание прие вчера на първо четене актуализацията на бюджета. В нея за МВР са предвидени най-много средства – над 125 млн. лв.

Малко преди да стане ясно, че пари за заплати няма, министрите се почерпиха с бонбони за бебето на правосъдния министър Христо Иванов, което се роди преди дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Рекапитурлация Има-Зам. министър на отбраната-турчин! И кой знае какво още...
69
4
 
9
 
! Отговори
Дане преди 9 години
Този *** трябва да знае, че няма как Брюксел да плаща заплати в културата, МВР или където и да било. Аман от ***, облечени с власт от лековерния ни народ.
68
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мдааа......Нахален до мозъка на костите.Ще налапа поне половината от парите.Другите-за бонуси.Тия хватки ги знаем вече.Самоизбран политик.Как можа да се допусне това?Как...?
67
5
 
5
 
! Отговори
25г. преди 9 години
76 е чакай малко де те сега почнаха, дай им възможност поне до февруари, аз очаквам да стане мн по-забавно :D По моя лична прогноза ни очаква най-гладната зима от мнооого години насам.
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледай само какви коледни бонуси ще си раздадат следващия месец...., но така е то кат няма...
65
1
 
1
 
! Отговори
sec преди 9 години
stom bulgar zakonoproizvoditelyat bat Sali ot bulgar Narodnioto sabranie e kazal v bulgar zakona za 20 % DDS kakvo da pravyat, izpalnitelnite slujbi da deistvat po bulgarzakona.
64
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лесно се дават пари ,само когато държавата има работеща икономика и е предвидима. В противен случай се дават пари при много неизгодни условия за просещия.
63
2
 
2
 
! Отговори
Непознат преди 9 години
До До чалга-тролаДа вземеш пак да прочетеш коментара ми и без да се убиждаме АААА????
62
1
 
14
 
! Отговори
До чалга-трола преди 9 години
До НепознатБългарите искат достойнство, свобода, наука, а господарите ти, и ти, му бутате чалга (каквато чалга сте самите вие), но вече народа не я иска чалгата ви, нито в политически, нито в музикален вид, както и не иска господарите ти и такива чалга-*** като теб.
61
14
 
13
 
! Отговори
Непознат преди 9 години
На българския народ няма да можеш да угодиш, по-добре недей праща.Те тез неблагодарници, на тях всичко им пречи, със задниците нагоре стават сутрин, всичко което се пише от медиите не им харесва.Дай им чалга и това е живота за тях.
60
7
 
19
 
! Отговори
Баба Пена преди 9 години
Представям си Лиляна Павлова и Меглена Кунева просят пари в Брюксел.Едната държи дайренце,а другата кутия за подаяния,докато се мятат в шеметен екзотичен танц.
59
1
 
24
 
! Отговори
zdr преди 9 години
Народът е казал: В заем брашно-тъпкано се връща!Отиде ни хубавата държавица!Такова унижение!
58
1
 
35
 
! Отговори
Рекапитурлация преди 9 години
Рекапитулация от действията на правителството извършени до сега1. КТБ окрадена и никой не търси кой открадна парите и къде са, както и не прави никакви усилия да ги намери2. За покриване на кражбата КТБ се тегли над 4 млрд заем, който плащаме НИЕ, т.е. плащаме на крадците3. Министъра на екологията ходи на СПА4. Министъра на енергетиката си взима за зам министър човек на Лукойл5. Министъра на земеделието иска да си продадем (подарим) земите на мутрите.6. ББ проси в ЕвропаДруго няма.
57
1
 
13
 
! Отговори
dd преди 9 години
явно и министрите ни ще поемат нерадостната съдба да станат просяци в ЕС
56
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 73СМЕТКИТЕ ТИ СА КРИВИ!!!!КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПАРИ СЕ ПЕЧАТАТ ТОЛКОВА ПО-ОБЕЗЦЕНЕН Е ЛЕВА ПЛЮС ИНФЛАЦИЯТА ЛЕВА ЩЕ СТАНЕ НА 50СТ А НЕ НА 2 ЛЕВА КАКТО Е САГА СПРЯМО ЕВРОТО!!!НИКАКВИ ПЛЮСОВЕ НЯМА ОТ ПАДАНЕТО НА ВАЛУТНИЯ БОРД САМО ПО-ГОЛЯМО ОБЕДНЯВАНЕ ЗА НАРОДА!
55
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Валутния Борд е инфраструктура на окупатора.. По швейцарското правило можем всяка година да увеличаваме паричнната маса с 5% с което губим 2,5 милиарда на година , и си внасяме чужда инфланция..
54
3
 
15
 
! Отговори
Ташунко преди 9 години
Рекет на шефа а Б.Б. ? Едни европари да ги "усвоят" тука едни наши фирми ...
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 68КВО ПИШЕШ ПРОТИВ ВАЛУТНИЯ БОРД БЕ!!!ВСИЧКИ ФИНАНСИСТИ ЗАЯВИХА, ЧЕ ПАДНЕ ЛИ ВАЛУТНИЯ БОРД ЛЕВА ЩЕ СЕ СРИНЕ МИНИМУМ НАПОЛОВИНА!!!! НАРОДА ПАК ЩЕ ОБЕДНЕЕ И НЕ САМО НАРОДА!!!ЩЯЛО ДА БЪДЕ ПО-ДОБРЕ ЗА ИЗНОСА НИ НО НА КАКВА ЦЕНА!!!!!
52
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦРУ ограби банката за да плаща на фашистите в Украйна ..Всичките 300 служителя на БНБ са стипендианти (шпиони на САЩ)
51
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДЪРАВАТА НИ СИ Е ИЗМИСЛИЛА МНОГО ЛОШИ ЗАКОНИ В ПОЛЗА НА БАНКЕРИТЕ И УПРАВНИЦИТЕ!!!ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ ОТЧИСЛЕНИЯТА КОИТО ПРАВЯТ БАНКИТЕ НЕ ИМ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА А ДЪРЖАВАТА СИ ***!!!ОТ ДРУГА ПЪК СТРАНА СУМАТА КОЯТО СЕ ОТЧИСЛЯВА Е ПРЕКАЛЕНО МАЛКА ДА ПОКРИЕ И ЕДИН ФАЛИТ НА БАНКА!!!АМАН ОТ ИЗМАМИ НАВСЯКЪДЕ!