Пенсионерите да харчат добавките, не да ги крият под дюшека!

Борисов пред министрите: Ако беше старият кабинет, сега заплати нямаше да има
Обновена: 21 ное 2014 14:23 | 21 ное 2014 10:13, Красимир Ангелов
426
Пенсионерите да харчат добавките, не да ги крият под дюшека!
Снимка: Булфото

Благодарение на усилията на социалния министър Ивайло Калфин и на финансовия Владислав Горанов ще има коледни добавки за пенсионерите, а ако беше останало старото правителство, сега нямаше да има пари за заплати. Това заявява министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание в сряда, стана ясно от публикуваната стенограма на заседанието, след което стана ясно, че коледни добавки по 40 лв. ще получат всички с пенсии под 286 лв.

"Да знаят колегите от МВР и културата, не знам как е в другите министерства, че просто ако беше продължило старото правителство, сега заплати нямаше да има, нали така? Простичко, без да се заяждаме с никого. Това са реалностите“, заяви премиерът и продължи:

Още по темата
"Днес, ако го подкрепите (бел.ред. предложението за коледни добавки), ще можем от 1 декември, когато си получават пенсиите, да си получат и добавките, така че да могат да си ги похарчат. Дано не ги слагат под дюшека, а да си ги похарчат, да влязат в потреблението“, изрази надежда Борисов секунди преди решението да бъде прието.

Той призна, че е имало два варианта за коледни добавки – да бъдат дадени на всички пенсионери по 20 лева, или да бъдат раздадени така, както е предложил социалният министър – добавки по 40 лева да вземат пенсионерите с пенсии под 286 лв.

"Преценихме, че ако взимаш по 500 лева пенсия, 520 някак си по-малко се усещат, отколкото ако взимаш по-малка пенсия, и получиш 40 лева. Действително може за Коледа да си купи нещо човек", отчете Борисов.

Премиерът и вътрешният министър Веселин Вучков коментират и въпроса за заплатите на служителите на МВР.

"Разбира се, с министър Горанов ще намерим начин да не забавим заплатите за ноември месец, какъв „хубав“ старт ще бъде само за нашето управление, ако забавим заплатите на пожарникарите и полицаите, след това с актуализацията да си планираме нещата така, че декември и следващата година да има пари за заплати, но имайте предвид, че има много извънредни разходи в момента, които не касаят само МВР“, отчита Вучков.

По думите му в момента бежанският натиск е огромен, а „идва зима, разходите ни са огромни и трябва солидарност. Без пари ние не можем да го удържим“, категоричен бе МВР шефът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не беше Б.Б. света нямаше да го има, и Христос нямаше да го има, и Чък Норис щеше да разнася вестници.
220
1
 
21
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Тя Гергана ако имаше капка мозък нямаше да се омъжи за онова дето прилича на шимпанзе.
219
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
" Дано не ги слагат под дюшека, а да си ги похарчат, да влязат в потреблението..........Тоя почна явно да се подиграва с хората.Сигурно ще нареди и какво да се купи с тия 40 лева?А може ли да каже неговото потребление по Коледните празници колко ще е?
218
1
 
39
 
! Отговори
млад човек преди 9 години
От тия 4млр. лева ще дадат по 40лв на 1млн. пенсионери.Колко са безочливи! Подхвърлят на бедните пенсионери некакви трохи като на кучета.Цял живот да работиш, да внасяш в системата некакви пари и после да се държат с теб като ***. Какво са виновни пенсионерите че некой е ограбил държавата, след като са се пенсионирали.Един пинсионер е работил цял живат и взема 200лв пенсия, а една ромка като "самотен родител" 320лв на дете /5х320=1600/С кеф да дочакаш старините си в България!
217
13
 
5
 
! Отговори
Мъка преди 9 години
Сега ще ви събера бисерите и ще издам книга. Ще спечеля и ще забогатея. Та вие сте уникуми. Колко мисъл, колко труд влагате. Колко енергия хабите. Ако съберете тази енергия, токът ще поевтинее. Мили ми сънародници. Дайте малко по-положително да мислим. Защото има и по-лошо от това . Вижте Украйна, Сирия и т. н. Еболата се разпространява, войни, студове, наводнения и още и още. А вие.......?
216
1
 
24
 
! Отговори
марин преди 9 години
Бойче слънце ти родители нямаш ли?
215
0
 
11
 
! Отговори
Васо преди 9 години
Трогателно е всичко това. И с мисъл за икономиката, щото тия пари, като се развъртят ползата ще е голяма.
214
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заслужаваме си пастира!
213
0
 
8
 
! Отговори
az преди 9 години
Ti Nedei da kazva6 na xopata kakvo da pravqt SKAPAN *** muxalboikov
212
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да се скриеш под ДЮШЕКА ти АГЕНТЕ дето харчиш ДЪРЖАВНИ ПАРИ от както си се родил ...В тая държава има нужда от РЕВОЛЮЦИЯ не от ПОДКУПИ по 40 лева !!!ОРЪЖИЕТО ПОЧИСТЕТЕ ЩЕ ВИ ТРЯБВА СКОРО !!!
211
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този човек не ходи по земята и не познава проблемите на честните хора. Извинението е, че в неговото обкръжение са само крадци и мутри и по тях съди за останалите.
210
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А в Англия работещите взимат средно по 25 000 паунда срещу нашите 2 500 на година СЕГА !Значи ние сме ДЕСЕТ ПЪТИ по малки ХОРА от АНГЛИЧАНИТЕ и пет пъти по прости отРУСНАЦИТЕ !!!В РУСИЯ СЪМ !!!В БГ ГЛАД МОРИ ДОБИТЪКА а ХОРАТА ОСТАНАХА САМО С НАДЕЖДА И БЕЗ ДЕЦАТА СИ ...Всички ще избягат от тука до 3 000 година ...ще остане само СЛАВИ ТРИФОНОВ ТУКА !!!
209
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е виновен само Боко 40 лвл са нищо реално погледната но няма нужда да му приписваме всички грехове на крадците в последните 25 години , тва е положението в БГ плачевно.
208
0
 
15
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
До АнонименБойко, Плевнята, Цвъки, Цачева до не би да не са креатури на БКП.
207
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
че ти за какво си мислиш че правиш сметки добри даваш заплата стига обвини другите партии че и ти не си чист ти си най голамата МАФИЯ ТОЗ ПАРЛАМЕНТ ПРЕСТЪПНИК НАУЧИ СЕ ДА ГОВОРИШ И ПОСЛЕ ИЗЛЕЗ ДА ГОВОРИШ
206
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Политиката на ГЕНОЦИД спрямо собственото население ще бъде помнена !!!ГЕРБ с ниски пенсйй и заплати продължава да се гаври с БЪЛГАРИЯ и нейният НАРОД !!!Смятам че в АФРИКА взимат повече ЕВРА на година спрямо 2500-3000 на година в БГ !!!Стандарта е ЕВРОПЕЙСКИ а заплатите КИТАЙСКИ такава друга държава НЕМА ни в НАТО ни в ТАТО ... ГЕНОЦИД целенасочено унищойаване на БЪЛГАРИТЕ и ТУРЦИТЕ в БГ !!!
205
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да повярвам, че това отново се случва! КЪДЕ СА СЕГА ТИЯ ДРИСЛЬOВЦИ ПРОТЕСТЪРИТЕ? Да ни обяснят как се борят за нов морал начело с Цв. Цв. Буда, Флоров и В. Танов! ПОЗОР!
204
0
 
19
 
! Отговори
Роско преди 9 години
Ей, мъдър вожд, много мъдър вожд. Истина е , че от нас българите нищо не става.
203
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ейПарите ги изцуца некадърната банда, наречена служебно правителство.
202
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 9 години
Що бе - всеки може да изтегли заем и да плати с него заплати и пенсии - и ти, и Орешарски, че и аз. Не виждам нещо гениално да си свършил!