Депутатите не казаха на Борисов какво да прави за "Южен поток"

Премиерът се закани: Ако до петък не получа договорите за проекта, ще ги взема някак
Обновена: 3 дек 2014 14:05 | 3 дек 2014 10:39, Камелия Цветанова
410
Депутатите не казаха на Борисов какво да прави за "Южен поток"
Бойко Борисов Снимка: Reuters

След като беше в парламента час и половина, премиерът Бойко Борисов си тръгна, без да получи ясна задача от Народното събрание каква позиция да защитава относно проекта „Южен поток“, който се оказа под заплаха след заявката на руския президент Владимир Путин да го прекрати.

Още по темата
„Надявам се да се намери консенсус, но както песимиста и оптимиста за пълната и празната чаша, от това, което чух, половината парламент не ме подкрепя при каквото и да е решение, ако съм песимист, а ако съм оптимист, знам, че половината ме подкрепя“, коментира той.

Въпреки това той призна, че се надява днес или утре сутринта депутатите да избистрят някаква позиция, пък била тя и едно изречение, защото е важна за преговорите с руската страна и с ЕС.

Парламентът обаче не прие искането на ГЕРБ да бъде приета обща декларация и така на практика Народното събрание не излезе с единна позиция за „Южен поток“.

Борисов пък се закани, ако до петък не получи договорите за проекта, ще ги вземе някак, като се възползва от всичките си правомощия като премиер.

„Не е лесно да се вземат, защото имало търговска тайна, класифицирана информация и трябвало специално разрешение“, призна той, но обеща на народните представители, като види данните, да ги информира за подробностите около финансовите разчети в договорите.

Премиерът анонсира, че днес правителството ще разгледа концесиите на находищата „Силистар“ и „Терес“.

„От това, което съм чул, България ще изнася газ от тези находища и това е хубавото за бъдещите поколения, защото това е гарантирано бъдеще за българската икономика“, коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** гербави ха кажете каква е тая шизофрения вашето - протестирате срещу културтрегера Бинев, а не срещу културтрегера Веждичката Главния пиян мултак. Протестирате срещу мутрата Бинев, а не срещу съратника му ББ, играещ го премиер и главен фактор на тефтерче, за което пък протестирате че веднъж пишело ДП, а не протестирате че много пъти е изразена схема ИФ-ЦЦ-ББ-БОГ-Соросляциииииииииииии проституиращииииииии. Без мозък и съвест оле! Оперирани от срам и наситени с двойни СТАНДАРТИ.
258
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как да му кажат каквото и да било,като не знаят за какво са в тази сграда?Всички те,во главе с м-р председателя,трябваше да са наясно каква е причината ЕС да ни дърпа ушите и да ни принуди да спрем проекта.Кой,какво е договарял?Пълна мъгла.Ако не беше тъжно,щеше да е смешно.240 народни хрантутници не могат да вземат едно важно решение,касаещо енергийното ни бъдеще,а ние очакваме да решават съдбините ни за години.Да не дава господ да има война.Тия първи ще се скрият в миши дупки.
257
0
 
3
 
! Отговори
лекс преди 9 години
До НаталиДа не мечите вы перед "братушками" бисер - в морг, значит, в морг.
256
2
 
7
 
! Отговори
Вован преди 9 години
Меняйте правительство, Братушки! Иначе будет у Вас, как у хохлов. Те уже "доскакались"...
255
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевЦената се вдигна, защото западни банки вдигнаха лихвите и риска след кризата в САЩ през 2009 г.
254
0
 
0
 
! Отговори
русский преди 9 години
450-500!?О_оБоже!(
253
0
 
12
 
! Отговори
Tea_marian@yahoo преди 9 години
327. Василев , теб те знаем, не им бери грижата , имат доставки в цяла Азия и продължават да ги разширяват ! Имат стока и ще си я продават !А България си къса всички пройзводства , за да ги вземе Турция ! Тази държава е продадена много ефтино ..
252
1
 
12
 
! Отговори
Натали преди 9 години
Василев, у меня плохо переводчик работает, я не очень хорошо понимаю, что вы говорите. Просто скажу, что русские хотят быть надежным поставщиком. Южный Поток должен был дать вам газ напрямую, без посредников. Почему же русские плохие? Разве вам было бы плохо? Но почему то Болгария отказалась, даже трубы уже проложенные убрали. Кто же виноват? Россия?
251
3
 
10
 
! Отговори
Tea_marian@yahoo преди 9 години
Абе защо и този се прави на луд !Разиграват театър за пред хората !Борисов къде скри референдума за Белена ! Я го извади й него !Всички водите една *** политика срещу интересите на България .
250
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До русский450-500 долара
249
2
 
8
 
! Отговори
Андрей Александрович преди 9 години
пока болгары не поменяют мозги и правительство+ выход из ЕС-вы так и будете прозябать,как дешвки из ЕС
248
1
 
4
 
! Отговори
Зяма преди 9 години
До Михаил Какол, *** уже прыгай, харэ филонить))
247
0
 
6
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Всичко бе дотук . Сега празните приказки са още по празни . Всичко е интереси , а външните интереси не се съобразяват с мнението на българския племенен съвет когото поддържат само добре угоен
246
1
 
10
 
! Отговори
АнтиГЕРБ преди 9 години
Така е докато си избираме проамерикански и протурски политици, ще патим.
245
2
 
8
 
! Отговори
Натали преди 9 години
Михаил, хватит нас кормить уже "братьями". Они братья, пока им что то надо. Как только находится кто то другой с более блестящими бусиками, от "братьев" можно и нож в спину получить.
244
1
 
9
 
! Отговори
Натали преди 9 години
Вся ваша энергетическая система принадлежит американцам. Теперь в отказались от Южного Потока опять по американскому приказу. Вы говорите, что русские вас покупают. Но вас уже купили, не мы, русские. Вы принадлежите американцам. То, что вы в ЕС, не имеет никакого значения) Продолжайте в том же духе)))
243
3
 
11
 
! Отговори
Михаил преди 9 години
Пишу россиянам, оставляющим тут ехидные комментарии. Чему вы злорадствуете-то, дебилы? Болгарский народ - не враг России, а один из немногих в Европе, кто относится к нам тепло и по-человечески. То, что Болгария пострадала, став заложницей европейской политики - это наша общая потеря, трагедия, а не успех. Хватит топтаться на чужих мозолях, ведите себя как нормальные люди!
242
0
 
2
 
! Отговори
русский преди 9 години
Болгары,по какой цене ваша страна закупает газ?
241
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин си остава властник с огромно его.Липсва му държавническо поведение,маниер и самочувствие на модерен политик.В присъствието на Ердоган изглеждаше смален и уплашен.Не го виждам да успее да сътвори добри неща за Русия.Щом България му е пречка,думите са излишни
240
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е прав че България е колония на запада и нито Костов не получи компенсация за загубата на Син поток, нито Орешарски не получи компенсация от ЕС за Южен поток. Путин обаче също трябва да внимава с Турция, защото ако похарчи милиарди за нова тръба към Турция, може да загуби много пари ако САЩ и Турция чрез НАТО му наложат нови санкции и затворят тръбата.