ПФ реши: Не излизат от властта, даже искат постове в нея

Стигнали до извода, че назначението на Исмаилов е на базата на личните му качества
Обновена: 5 дек 2014 14:13 | 5 дек 2014 13:30,
172
ПФ реши: Не излизат от властта, даже искат постове в нея
Снимка: архив, Булфото

Патриотичният фронт най-после взе решение дали напуска мнозинството зад кабинета. Хората на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов не само не оттеглят подкрепата си за правителството, но и поискаха постове в нея.

Още по темата
„Стигнахме до извода, че назначенията на Орхан Исмаилов и Веселин Пенев не са умишлени, а са на базата на личните им качества“, каза Валери Симеонов на специален брифинг.

На преговори с Реформаторите е постигнато съгласие Патриотите да издигнат хора, експерти, на аналогични постове във властта.

Затова ПФ ще предложи човек за зам.-министър на отбраната и за зам.-областен на София.

При преговорите за съставяне на кабинет Патриотите отказаха да излъчат свои хора за постове във властта и поискаха само да са част от мнозинството, което подкрепя кабинета. Заради това те не подписаха коалиционно споразумение с ГЕРБ, а само декларация за подкрепа на управленската програма.

Симеонов и Каракачанов заплашиха, че ще напуснат властта, след като Орхан Исмаилов и Веселин Пенев от отцепилата се от ДПС партия НПСД станаха зам.-министър и областен управител на София.

Днес двамата лидери на Патриотите обясниха исканията си за аналогични на НПСД постове във властта като гарантиране на прозрачност в тези ведомства. Кандидатурите, които издигат, не са политически ангажирани с НФСБ и ВМРО, но са експерти. Патриотите отказаха да кажат имената на хората, които издигат, преди да бъдат обсъдени с партньорите от ГЕРБ и Реформаторите.

„Най-важното е едно – да се осигури политическа стабилност, за бюджета и за осъществяване на управленската програма“, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той обясни, че Патриотите са за възстановяване на диалога, за да може да се постигнат целите от програмата.

Според Патриотичния фронт няма как кандидатурите да не бъдат приети. Ако това все пак стане, отново ще се мине на вариант сваляне на подкрепата на кабинета, каза Симеонов.

Фронтът обяви и че ще настоява пред ГЕРБ да паднат новините на турски от БНТ. За това и Борисов, и Цветанов преди време дадоха съгласие. Найден Зеленогорски от Реформаторския блок пък съобщи, че вече е решено новините на турски да отидат от БНТ1 в БНТ2. Зам.-шефът на ДСБ и здравен министър Петър Москов обясни, че РБ са поискали от Патриотите подкрепа за комисия „Кой“ в Народното събрание. ПФ настояват и ГЕРБ вече да съгласува с тях назначенията във властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
41
 
! Отговори
съвет преди 9 години
Моля да не наричате "патриоти" НФСБ/Националния фронт за спасение на Буда/ и ВМРО/на агента на ДС с агентурен псевдоним Иван/ Красимир КАРАКАЧАНОВ. Какви патриоти са? "Патриоти на заплащане".
4
2
 
35
 
! Отговори
Омерзен преди 9 години
Две наричащи себе си патриотични партии легнаха по корем пред един бодигард, за да подпомогнат връщането му на бял кон във властта. Не че не се очакваше, не че не се знаеше. Но като стане, боли. Воеводи. Патриоти. Не зная нямат ли срам да се наричат с тези имена. Какви патриоти и какви воеводи?! Дадоха се без бой на един евроатлантически слуга от СИК, с надеждата да съберат някоя и друга троха от опосканата национална трапеза.
3
8
 
40
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХА преди 9 години
СЕГА УВЕРИХТЕ ЛИ СЕ КОЛКО Е БИЛ ПРАВ ВОЛЕН СИДЕРОВ? КАКТО ВПРОЧЕМ Е БИЛ ПРАВ ЗА ВСИЧКО! КАКВИ ""ПАТРИОТИ"" СА ТЕЗИ? КОИ СА- ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ВИНКЕЛА С ПОРНО КАНАЛИТЕ ОТ НФСБ, СЛАВИ БИНЕВ МУТРАТА СВОДНИК ОТ ГОРД И КАРАКАЧАНОВ С ПСЕВДОНИМА ОТ ДС АГЕНТ ИВАН ОТ ВМРО! ПРАВ БЕШЕ СИДЕРОВ- НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БУДА/НФСБ/
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво очаквате от про-турска партия като ПФ. Дори този на снимката изглежда като турчин.
1
5
 
33
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
ПФ коалиция от 13 партии всяка от които има около 0.5%.Основните в тях бяха НФСБ на Симеонов- винкела,ГОРД на мутрата Слави Бинев и ВМРО на агента на ДС с псевдоним Иван- Кр.Каракачанов. Добре че купуваха масово в Бургаско с парите на Симеонов от порно каналите му,Герб им купуваше в много градове за да влязат и да им бъдат патерица. АТАКА участва самостоятелно без коалиции и има 4.6% а всяка от партиите в ПФ по 0.5%. Това са фактите!