Кабинетът Орешарски уби "Южен поток", убеден е Борисов

На банкерите повече разум пожела той по случай Никулден
Обновена: 6 дек 2014 14:42 | 6 дек 2014 11:31, Анисия Иванова
423
Кабинетът Орешарски уби "Южен поток", убеден е Борисов
Бойко Борисов в Брюксел. Снимка БТА

Правителството на Пламен Орешарски е направило всичко възможно, за да бъде убит проекта „Южен поток”. Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред "Радио К2". Той допълни, че конфликтът между Русия и Запада има влияние за спирането на поректа, но от това, което е установил в Брюксел, "правителството на Пламен Орешарски е спирало проекта, правило е процедури, които не са били одобрени и са видно неправилни и с една дума е направено всичко възможно, за да бъде убит проекта „Южен поток”".

Премиерът е категоричен, че „както винаги, вината си е първо в нас – българите, а после във всички останали”.

Още по темата

Той добави, че в Брюксел се е срещнал и с председателя на ПЕС и заедно с Меглена Кунева и Ивайло Калфин са направили добри срещи, но оставя на анализаторите да определят доколко всичко е било успешно.

„Когато знаеш, че си за кратко и всеки ден може да е последен в управлението, работиш на пълни обороти, хоризонтът може да стане и по-дълъг, отколкото очакваме, но както е казал народът – готви се за война, ако искаш да живееш в мир”, подчерта председателят на ГЕРБ.

Борисов каза още, че между първия и втория му мандат са минали едва година и няколко месеца, като в този период има близо 4,5 милиарда неусвоени пари по европейските фондове и близо 9 милиарда разлика в дефицитите, от 0,48% до 3,8% в момента. "Сиреч експериментът „Орешарски” или експериментът да свалиш ГЕРБ от власт с нечестни средства, като аферата „Костинброд”, струва 9 милиарда нетна загуба и още толкова загуба от неусвоени пари, ако сега не успеем с Брюксел да ги договорим, така ще заминат в канала”, обобщи той.

По думите му щетата от паузата в управлението на ГЕРБ е тази, че от давана за пример във финансово-икономическо отношение държава, в момента се чудим как да свалим дефицитите, за да се вместим в изискванията на Лисабонския договор.

"Нека да благодарим на всички партии, които направиха компромис, включително и на опозицията, която към момента е остра, но в границите на нормалното и да се опитаме в този воден ад в момента, в катастрофалната икономическа и предвоенна ситуация, защото от времето на студената война не е имало такава остра криза между Русия, САЩ и Европа, така че всички да бъдем малко по-смирени и на този хубав празник – Никулден, на всички, които носят това име, на рибарите, на бургазлиите, пожелавам им да са живи и здрави, с много късмет, успех, пълни мрежи”, пожела Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е убеден, че банкова криза няма да има. Като доказателство за това той посочи, че милиардите от фалиралата КТБ са по сметките на обикновените хора и фирмите, които са били вложители. Това  доказва, че хората могат да бъдат спокойни за финансовата ни система и за банките.

„На банкерите повече разум, по-малко лихви и да кредитират бизнеса”, пожела още Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


423
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
1
 
8
 
! Отговори
Tea_marian@yahoo преди 9 години
352 . ЛюбомирИ още по-лошото е , че той няма самостоятелни гласове да е в правителството , но е там !
264
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Това е гьонсуратлък, тепигьозлук, безхаберлък, нахалство и безхаберие. Виновен за спирането е хан Аспарух и Пагане.
263
1
 
22
 
! Отговори
Tea_marian@yahoo преди 9 години
Борисов го спря , чрез Плевнелиев и Американските сенатори ! Предатели , които ще унищожат България !Гледахме цяла година работата на Плевнелиев с Турция и Целият зор е България да получава ГАЗ от Турция ... А за в бъдеще и ТОК ! Да не говорим за другото ???
262
2
 
10
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
мутрата и е виновно всичко певди, ако другаря Путин му пръсне моьъка ще викам ура, ей-така на безмозъчните *** напук - смърт за тиквата и неговите ***!!!
261
2
 
18
 
! Отговори
Любомир преди 9 години
Лошото е, че повечето, който плюят Борисов сега, ГЛАСУВАХА ЗА НЕГО, немога да повярвам в колко умствено ограничен народ сме се превърнали. Лошото е, че става по-зле погледнете децата над 90-ти набор, ТРАГЕДИЯ. Лошото е, че тези деца вече стават родители и възпитават друг деца. Трябва радикална промяна на система, но за съжаление само АТАКА и Сидеров предлагат подобна програма, а те никога няма да се докапат да управлят. Атака би избрала млади политици не доказани в политката МОЖЕ да ни изненадат
260
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешарски го спря временно под натиска на Барозу и Обама, но Плевнелиев и Близнашки го ликвидираха окончателно под натиска на Обама и Юнкер. Има голяма разлика между временно отлагане и ликвидация.
259
2
 
8
 
! Отговори
bu6mena преди 9 години
AMI MYTRO ZA6TO P0ZVOLI NA OREXA DA UBIE POTOKA???NALI ISKA6 P0TOKA KATO SI PODPISAL DOGOVORA?!?!
258
6
 
27
 
! Отговори
На снимката виждате преди 9 години
*** !
257
9
 
10
 
! Отговори
КОЙ ГУШНА ПАРИТЕ? преди 9 години
КОЙ ПРИБРА ПАРИТЕ ПО СДЕЛКАТА ЗА ЮЖЕН ПОТОК ОТ БЪЛГАРСКИЯ ДЯЛ ОТ 2-МЛРД.??!ТРЪГНЕТЕ ПО СЛЕДИТЕ НА ПАРИТЕ ЗА ЮЖЕН ПОТОК ----ТАМ СА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ!ЮЖЕН ПОТОК-- Е ЕДНА РУСКА ЧЕРВЕНА ДАЛАВЕРА ----ЗА 2-МЛРД. БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ПАРИ!!ИСКАМЕ ГРАБИТЕЛИТЕ ВЪВ ЗАТВОРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ИСКАМЕ ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА НАШЕТА БЕДНОСТ, ГЛАД И МИЗЕРИЯ!!!!!!!!
256
0
 
17
 
! Отговори
Морския преди 9 години
Всичко трябва в едни преговори да е точно и ясно.Б.Борисов каза ,че договорът не бил подписан Като не е подписан ,защо не се опитаха да предоговарят някои позиции от този договор съобразени с ЕК и ако руснаците не бяха съгласни тогава да се прекратят тези преговори за ''Южен поток''.Всичко става под масата и зад гърба на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.ЗА 25 години демокрация нека някой да ми посочи един НАЦИОНАЛЕН СТРАТЕГИЧЕСКИ ПЕЧЕЛИВШ ОБЕКТ Спечелен и реализиран от България и в България.
255
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДа не можем да се отървем от собствените си предатели, които са българи, а представете си да се бием с друг народ. Така ще се осъществи плана за тази територия с едно въвличане на БГ в конфликт и сме приключили. Та както се крие историята за древните Българи, ще се крие че е съществувал такъв народ и така славно от простотия и пиянство и чалгарство и мутринство ще завърши великата българска история. Точно по плана РАН ЪТ. 5 000 000 с *** трябваше да сме преди 10 г а до сега да с
254
1
 
30
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
Уби го ПЛЕВНЯТА ти от твоя ГЕРБ,когото сложи за президент.Ко са праиш на ущипана мома. Ходи в САЩ да викаш подкрепа от сенатори,които въздействуваха на правителството,като ги заплашиха със санкции и спряха ЮП.Ко са праиш на улав и изненадан маркуч!
253
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А пък Бойко уби всякаква надежда у мен.
252
0
 
25
 
! Отговори
Морския преди 9 години
До ДодянковКак да се очовечим като нашите политици върнаха България в средновековието.И как хората да не се озлобяват като нямат пари за лекарства , мизерстват, децата ни избягаха в чужбина, медицинско ниво малко над средното,и т.н. И с какво сме се справяли до сега с глада и мизерията ли и със слугинското си поведение да се оставим да ни управляват и в бъдеще? И да продължаваме така ли ? БРАВО щом така мислите!
251
1
 
19
 
! Отговори
до 328 преди 9 години
Колега, Ердоган не е български дупедавец. При него всичко е алъш вериш, евтин газ ама друг път, в некой друг живот.
250
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДодянковЕй луд. Ти за българския народ ли говориш, че живее. И ти ли се подиграваш с него като е тая гнусна дебела грозна топка лой, този срам за нацията ни. Дето никъде по света не му дават дума, че не може да обели едно интелигентно изречение, а е по нашия ефир, за да се приравняваме с това. Интересно ми е това мазно същество дали е обичано някога от някой не по сделка. Само такива комплексари и отхвърляни могат да са такива предатели и гадни. Затова така се и заяжда: Видяхте ли
249
9
 
5
 
! Отговори
ЕДИН ВЪПРОС: преди 9 години
КЪДЕ ОТИДОХА ПАРИТЕ ПО НАШИЯ ДЯЛ ОТ СДЕЛКАТ ЗА ЮЖЕН ПОТОК, ВЛОЖЕНИ В КТБ??!!!!ТОВА СА 2-МИЛИАРДА , ХОРА....ПАРИ , ДАДЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ ЗА Ю.П. --БЕЗ ДОГОВОР ,...БЕЗ УГОВОРЕНИ ЦЕНИ, ..БЕЗ УГОВОРЕНИ ТАКСИ........ЗА ТОЯ ЩО ДУХА, ДАДЕНИ НА РУСИЯ!КОЙ ЩЕ ПЛАТИ СМЕТКАТА ...??!!!ТОВА ЗА БЪЛГАРСКИ ПАРИ!!!!НАШИТЕ ПАРИ!!!
248
19
 
2
 
! Отговори
Додянков преди 9 години
Ай, стига сте ревали за "Южени Паток" ,бе хора!Не разбрахте ли,че ни пързалят от самото начало"братушките",това не е беше проект за нас.И досега ,като сме живели без Патока,нали сме се справяли пак.Вижте малко ,ако можем да се очовечим и да спрем да си правим мръсно и пречим един на друг,ще се усети много повече полза.Другото е,че много хора се занимават с неща ,от които не разбират и съответно няма прогрес в тези области.Промяната е вътре в нас иначе времето неумолимо си тече и България я губим
247
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боце, страшен си!Ти си чистак отвсякъде.То и Бургас-Александропулис пак Олигарски го бастиса!Ами големиьо гол-сигурно не ти дава мира да го строиш.За Белене иде реч-ако не се сещаш.То щото Уестингхаус ше ни построят 7 блок,ей така -на промоция!Нито ти,нито някой от предшествениците ти сте съизмерими с Ердоган.Не,че съм му фен.Но факта си е факт-държавник е!
246
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заради такива наши политици се закриха хиляди заводи, около 3 милиона БЪЛГАРИ НАПУСНАХА БЪЛГАРИЯ ЗА ДА ОЦЕЛЕЯТ. С ТЕЗИ ДЕЙСТВИЯ ПОЛИТИЦИТЕ НИ ОБРИЧАТ НА ГИБЕЛ БЪЛГАРИЯ. ОТ 9 МИЛИОНА ЗА 25 ГОДИНИ ОСТАНАХМЕ 6 МИЛИОНА - /дори при епидемии такъв срив не е известен в световната история/. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЯНА