Борисов поръча да мислят за избор не само веднъж за втора пенсия

Премиерът очаква скоро да има компромис за реформата
Обновена: 18 дек 2014 17:48 | 18 дек 2014 17:41, Веселина Йорданова
135
Борисов поръча да мислят за избор не само веднъж за втора пенсия
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов очаква, че скоро ще бъде намерен компромис за пенсионната реформа.

Той смята, че забавянето й няма да доведе до проблеми с Брюксел, защото ще е минимално.

Още по темата
"Единственото от всичките лъжи, които чух, за национализация, за подобни глупости, което е абсолютно невярно, и не знам срещу какво ще се протестира - че даваме демокрация, че даваме на хората право на избори.

Единственото, което виждам, че може да имат основание, е, че ако веднъж от частния пенсионен фонд отидеш в НОИ, след това не можеш да се връщаш. Затова съм възложил на финансовия министър да ми подготви и да ми предложи в най-кратък срок и това решение", обясни премиерът.

В Брюксел Борисов коментира предложението за вноските за пенсии с думите, че всеки българин може сам да реши този проблем, предаде БНР.

По думите му това ще доведе до конкурентност в самите фондове.

"Те ще имат една година време със своите реклами, със своите офиси да седнат и с всеки един, който се осигурява там, да кажат "При нас доходността е по-голяма, парите ви се управляват по-добре". Ще създадем конкурентност във фондовете и по този начин ще има по-голяма доходност", обясни премиерът.

Борисов съобщи, че веднага след коледната ваканция ще обсъди с парламентарно представените сили параметрите на пенсионната реформа.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
8
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
голяма глупост на герб с тоя жалък опит за кражба. все някой ден ще има избори, тогава ще ви дойде наказанието. и да не питате "що?". щото владко иска да става милионер сега и веднага. щото искров е още шеф на БНБ. щото съдебната система никой не я пипна. щото прасето още си харчи парите и никой не го пипа.
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този човек да няма раздвоение на личността? За митниците, за КТБ, пенсионните фондове... днес едно, утре друго. Това нормално ли е? И все пак да се разберат и да не правят глупости! А за Горанов - най-добре оставка, те все едни избират за финансови министри - Дянков, Дончев, Горанов.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре познатото танго ала Борисов. Както сам казваше, видя ли че има недоволство, веднага променям! Човек си задава въпроса, доколко изобщо е убеден в действията си?!
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПИРАМИДИ ФАРАОНИ И БАЛЪЦИ ЗА МИЛИОНИ. ОП СА СА.
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смеехме се на Бай Тошо, че бил с 8 клас, че бил полулегален, той се криел но никой не го търсил и т.н. Но като гледам доцента от Банкя косата ми настръхва. Бай Тошо ходеше с 2-3 гавази, а доцента с 20 - 30!?! Защо бе доценте, нали те обича народа, нали ги биеш на изборите, каква е тая параноя, защо се страхуваш? Сега искаш да лапнеш и паричките от частните фондове като ти се размина за КТБ в което ограбване имаш участие чрез Искров. Нали знаеш доценти, лаком г...кръв.....
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко, докога мислиш ще минава номера на доброто и лошото ченге??? тази долнопробна банкянска сапунка втръсна на всички.
29
1
 
8
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Ами какво ще кажете за това: "Здравната вноска ще осигурява по-малко лечениеИзкуствено ще се създадат листи на чакащи, за да се стимулира допълнителното застраховане"Българино, събуди сееееее! Крадат тееее! Правят те за мезееее!
28
2
 
9
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Помните ли, мили сънародници, как при предишното управление на ГЕРБ се говореше, че Дянков е пипнал освен милиард и половина здравен резерв, и пенсионния фонд? А дали не е така? И ако не е успял и него да докопа, ето сега правят отново опит да набавят пари за "техните нужди"! Не им стигат заемите близо 13 милиарда, ами и до пенсионните ни фондове допряха, и то още в началото!
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и пак ЛЪЖИ,КАКВА ВТОРА ПЕНСИЯ БЕ,КОЙ ЩЕ ЖИВЕЕ ДО ТОГАВА,СРЕДНАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ТОВА ПОКОЛЕНИЕ Е 58 ГОД,НА ВАС НЕ ВИ ТРЯБВА ПЕНСИЯ
26
2
 
12
 
! Отговори
голям играч преди 9 години
Гаранция ,че сега иска да открадне и доброволния пенсионен фонд ТОВА СА ЕДИНСТВЕНИТЕ ОСТАНАЛИ ГОТОВИ ПАРИ ЗА КРАДЕНЕ умен е той умен
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов,престани да мъчиш хората си да управляват!Не могат.Трудно им е,направо непосилно.Какво да правим сега като тези,които могат,не са в твоята партия.Отдай се на футбола или стани президент!
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези които викаха " Дава Баце" къде сте бе умници? И вас подкара Бацето, нема милост, нали му целувахте .....сега му яжте попарата. Вие наистина сте големи *** но сега не плачете, скърцайте със зъби, тихо е.
23
6
 
2
 
! Отговори
Станишев преди 9 години
Сергей Станишев:Много си хитър бе Борисов.Ние дето сме се осигурявали в рубли към руското посолство сега кво да правим?
22
1
 
12
 
! Отговори
КЧ-1 преди 9 години
Чичо Бойко за близо 4 г. управление чрез Б-1 и Б-2 ни струва вече колкото един бюджет на България за 1 г. Направете рекапитулацията- изядени 4 млр. от фискалния резерв през 2010 г. вкл. и здравните вноски незнайно за какво, взети над 12 млр. нови заеми за един месец управление, а сега и подготовка за одържавяване на над 8 млр. лв. от частните пенсионни фондове. Нали частната собственост е неприкосновена според конституцията. Има ли още ***, които да му вярват? Нагли са и РП. Цв.Цв. Ц.Ц.
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искат да откраднат паритее. Успяха да свият 4млрд от КТБ без дори да повдигнат обвинения срещу някой. Реално вече трябваше да има поне една дузина в затвора и одържавено имущество за милиарди. А то нищо. После що се опитват да приберат и пенсиите. Много ясно що-щото ще им се размине.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Закрийте и НОИ и частниците и кой когато иска тогава да се пенсионира с натрупаното досега. В бъдеще ако има пари ще има и пенсии иначе става пирамида.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко отдавна иска да управлява с ДПС - само че, да бъде ТАЙНО ...) Като комбинаторджия - най- добре се разбира с такива , като НЕГО ..) Задкулистно....Като в бандите ...) Той не иска и се плаши от РЕФОРМИТЕ !! На него и ГЕРБ - те НЕ му трябват !!Настоящето го устройва - без промени :) Дослук таен с Доган - и нито лустрация, нито реформи, нито олигарси ще пипа..) Това е остатък от бандите ..) ТИХО и кротко - на върха си - и следователно , ако може по- дълго и НИЩО да не се променя или да става нестабилно :)
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако сме народ с чест и достойнство това *** на снимката трябва да се бие с камъни заедно със слугите му докато един не остане жив! Няма друг начин, разберете! Иначе ще ни докара да се самоизбием, успя да ни раздели. Кои са тези които гласуваха за него питам, като знаеха какво ни направи, лустрация 10 години най-малко.
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
преди три години по същия начин източиха резерва на НЗОК, сега и това.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гербероидната групировка си е същата, въпреки всички мантри на Баце за нова коалиционна култура, реформаторско управление и разрушаване на модела КОЙ! Нищо ново не са научили, същите арогантни и нахални мутромилиционери са си и очевидно никой и нищо не може да ги промени. Няма 100 дни! ОСТАВКА БАЦЕ!