Борисов поръча да мислят за избор не само веднъж за втора пенсия

Премиерът очаква скоро да има компромис за реформата
Обновена: 18 дек 2014 17:48 | 18 дек 2014 17:41, Веселина Йорданова
135
Борисов поръча да мислят за избор не само веднъж за втора пенсия
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов очаква, че скоро ще бъде намерен компромис за пенсионната реформа.

Той смята, че забавянето й няма да доведе до проблеми с Брюксел, защото ще е минимално.

Още по темата
"Единственото от всичките лъжи, които чух, за национализация, за подобни глупости, което е абсолютно невярно, и не знам срещу какво ще се протестира - че даваме демокрация, че даваме на хората право на избори.

Единственото, което виждам, че може да имат основание, е, че ако веднъж от частния пенсионен фонд отидеш в НОИ, след това не можеш да се връщаш. Затова съм възложил на финансовия министър да ми подготви и да ми предложи в най-кратък срок и това решение", обясни премиерът.

В Брюксел Борисов коментира предложението за вноските за пенсии с думите, че всеки българин може сам да реши този проблем, предаде БНР.

По думите му това ще доведе до конкурентност в самите фондове.

"Те ще имат една година време със своите реклами, със своите офиси да седнат и с всеки един, който се осигурява там, да кажат "При нас доходността е по-голяма, парите ви се управляват по-добре". Ще създадем конкурентност във фондовете и по този начин ще има по-голяма доходност", обясни премиерът.

Борисов съобщи, че веднага след коледната ваканция ще обсъди с парламентарно представените сили параметрите на пенсионната реформа.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
5
 
! Отговори
Честен до Край преди 9 години
И герп и бсп и дпс и рф и ббц и атака и вмро и пф Са АНТИБЪЛГАРИ И НИ МИСЛЯТ ЗЛОТО!!! САМО ЗА ВЛАСТ ПАРИ И КРАЖБИ! НИКОГА НЯМА ДА СТЕ ДОБРЕ!!!!
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТъп си ти защото ако до 1 година не заявиш, че оставаш в настоящия си Фонд автоматично те прехвърлят в Общия кюб на НОИ и ти гепят парите, за да дават социални пенсии на невнасящите
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ пак искат да гепат парите на българина, както направиха миналия мандат със Здравната каса и Сребъния фонд. И всичко се потули. Защото в България няма честна и обективна журналистика, а само слуги на Мутрата, които ежедневно отразяваха вечерните разходки на 30-те соросиди по жълтите павета.
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Системата е ясна като сълза : 1. Прехвърлят се едни пари от фондовете към НОИ. 2. Намалява се сумата която бюджета трябва да добави пари към сумата необходима към пенсиите. 3. Освобождават се парички, които могат да се усвоят от "наши фирми" под формата на разни проекти и да има за крадене. 4. Основни действащи лица : Боко, Мента и онова *** Горанов. Срещата със синдикатите е просто фон на цялата маневра и на тях им дават запазване на възрастта за пенсиониране. Има достатъчно аргументи за искане оставка на Боко, Мента и Горанов...
11
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбирам за какво се реве! Прехвърлянето на втората пенсия към НОИ е ПО ЖЕЛАНИЕ!!! Никой никого не задължава. Набийте си го в тъпите глави!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снимката на Горанов и Пеевски, разговарящи приятелски в ресторанта, се оказа симптоматична. ДПС и ГЕРБ искат да откраднат парите, натрупани в индивидуалните партиди на хората!! Явно Прасчо са го отрязали от банките вече, след като успя да източи и фалира една... Сега се е фокусирал към пенсионните фондове. А казваха, че ще извадят ДПС от властта!! ГЕРБ са супер-боклуZZи и мошеници!!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в тая държава гнусотията няма край ако няма радикални промени а такива няма да има с герб-гроб невиждам смисъл да се остава в тая страна
8
2
 
9
 
! Отговори
gost36 преди 9 години
Бойко тикво със тези промени които правите в пенсионнатареформа целите да ограбите парите на пенсионерите и на хората със увреждания.Никой не ти гарантира ,че и НОИ няма да фалира някой ден.Ако някой ден и НОИ фалира парите на пенсионерите и на хора със увреждания отиват на кино.Но тикво проста на снимката заедно със онази *ретина Менда Стоянова не сте го помислили щото мозъкът на всички герберуги и техните *** е много кух и не става за нищо.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
групировки -собственици на фоднове - започнаха да натискат управляващите да се откажат от идеята за пенсиоона реформа. Очаквам скоро Бойко да излезе и да каже, че това е била една грешка и няма се прехвърлят фондове.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялата история около пенсиите прилича на подмяна на дневния ред на обществото. И ако на Борисов това не му е ясно, толкова по-зле за него. Ако се стигне до гласуване в НС и ГЕРБ, ДПС и АБВ гласуват ЗА, а РФ ПРОТИВ, това означава край на сегашната коалиция. Или отново победа на КОЙ.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно Андрешко е жив в образа на ББ и прави безумни предложения. Ако наистина герб са толкова загрижени за "свободата на избор" - да направят тази възможност ежегодна, в двете посоки и размера да е 25% от отчисленията.
4
2
 
11
 
! Отговори
подай оставка! преди 9 години
Пожарникарю, покажи, поне един път в живота си, че си мъж! Че имаш яйца! Подай си оставката!
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно така! КОЙ управлява и Бойко е зависим от него.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Относно желанието на изземване на едноличните пари партиди на хората от Частните Пенсионни Фондове фин.мин.Горанов заявил:-ГЕРБ- Гепи Еврата на Работещите Българи
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А стига с тоз вече!!! час по час простотиите му,всяка втора статия само дрънканиците му,разбрахме,в брюксел е и незнае за кво става въпрос!!!