Преговори за пенсиите без резултат. ГЕРБ: Залата ще реши!

"Атака" ще се въздържи по предложението за втора пенсия
Обновена: 19 дек 2014 12:13 | 19 дек 2014 12:09,
83
Преговори за пенсиите без резултат. ГЕРБ: Залата ще реши!
Снимка: БТА, архив

Реформаторският блок и ГЕРБ опитаха за пореден път да стигнат до съгласие по въпроса трябва ли българите да имат възможност да прехвърлят парите си от частните пенсионни фондове в НОИ. Преговорите обаче завършиха без резултат.

Още по темата
Едни от лидерите на Реформаторите Радан Кънев и Найден Зеленогорски напуснаха стаята на преговорите без изявления. Единственото, което лидерът на ДСБ обяви, бе, че резултат от разговорите няма.

От страна на ГЕРБ в преговорите участваха финансовият министър Владислав Горанов, вицепремиерите Румяна Бъчварова и Томислав Дончев, шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов и шефката на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова.

„Нашето решение е в парламента. Не съм чула от нито една партия и експерт смислен аргумент по същество срещу него“, каза Менда Стоянова. Тя отново обясни, че ГЕРБ са предложили хората да решават сами къде да внасят вноските си и по какъв начин да се пенсионират.

Шефката на бюджетната комисия обясни, че единственото, което ГЕРБ обсъжда, е дали не трябва да се даде възможност изборът пенсионнен фонд или НОИ да е повече от веднъж.

„Разбираме, че трябва да помислим за този аргумент. В противен случай няма причина да оттегляме това предложение, залата ще реши“, каза още Стоянова. Депутатите от ГЕРБ се събраха на заседание на групата си, а финансовият министър обяви, че ще говори след това.

Междувременно от „Атака“ дадоха изявление по темата и обясниха, че няма да подкрепят предложението на ГЕРБ, а ще гласуват „въздържал се“.

Депутатът Десислав Чуколов обясни, че партията му иска да се създадат частни пенсионни фондове, в които всеки българин да има индивидуална партида и във всеки момент да знае колко пари е събрал за пенсия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: НСпенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
6
 
! Отговори
преди 9 години
Само така! Писна ми от скапани лобисти да ми обесняват колко стабилни били частните фонове.Тя и КТБ беше много стабила.....после пак опряха до държавни пари. И Лемън Брадърс бяха много стабилни....примери по света бол.
33
2
 
5
 
! Отговори
GFR преди 9 години
GFR ВИ ДАВА ПОВЕЧЕ !БАЦО ВИ ЗИМА СИЧКО !
32
2
 
11
 
! Отговори
Кривондел преди 9 години
Реформаторите да си тръгват от тая ***, за да се съхранят като някаква алтернатива.Безобразие!!! Вместо пенсионна реформа в посока "персонални партиди" - копаем в посока "да усвоим едни пари сега, пък да му мислят следващите"!!!
31
2
 
1
 
! Отговори
GFR преди 9 години
КЕ БЕЛУУ КАИФЕ* ! *МАВИЯ СОНГ !
30
4
 
4
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Голямо лапане има в тези фондове ,много големци са намесени ,затова скачат като опарени.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте партидите на всеки на осигурените в частни пенсионни фондови и вижте колко пъти се пренасочвани от един фонд в друг. И си задайте въпроса:Всичко по тяхно желание ли е ставало?
28
1
 
2
 
! Отговори
GFR преди 9 години
До КОШМАРА-АТАКАМАРТ ШЕ ПЕЕШ ЦАФНАЛА УТКА НА БУДКА !
27
6
 
4
 
! Отговори
Ivan преди 9 години
Кой може да се похвали че парите му са се увеличили в фондовете ?Трябва с закон да забранят тези пирамиди.Тез дето скачат за тях да им дадат пенсии от фондовете и тогава какъв рев ще настане.
26
5
 
0
 
! Отговори
КОШМАРА-АТАКА преди 9 години
Сидеров:Чакайти мъ беее,ся с другаря Жириновски у масква обсъждаме кво да гласувате.САКЪН,никой да ни гласува без разпореждани от МАСКВА!
25
3
 
3
 
! Отговори
GFR преди 9 години
ПЕНЗИЯ ЛИ ?МИШО БИРТА ВИКА МЕРСИ !
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като ви чета коментарите,се убеждавам,че си заслужавате мутри да ви управляват,осъдени да ви пишат законите,да плащате високи сметки и да ви окрадат парите.
23
7
 
6
 
! Отговори
Нема лошо,бе... преди 9 години
Нека народа си влага парите в частните пенсионни фондове....КАТО ГИ ИЗПЪРЖАТ И ИМ ОБЕРАТ ПАРИЧКИТЕ с "ФАЛИТ"---ИМА ПАК ДА РЕВАТ ,КАТО МАГАРЕТА....АМА ТОГАВА НИЕ ЩЕ СЕ СМЕЕМ...!НЕ ВСИЧКО , КОЕТО Е "ЧАСТНО" ....Е ПЕРФЕКТНО ...ХА,ХА,ХААААААААА...ТРЕБВА МАЛКО И ДА СЕ МИСЛИ, БЕ....!
22
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Младите хора внасят осигуровките си в частни пенсионни фондове за да обслужват интересите на шепа "ЗАГРИЖЕНИ" за старините им и тези загрижени се възпзлват от благините им, вместо тези пари да са за грижа не техните родители
21
11
 
5
 
! Отговори
gogo преди 9 години
Едно от малкото правилни рещения на Б.Борисов-браво.Всичките сополи и сълзи за частните фондове са платени.Я покажете балансите на тези прехвалени фондове.След някоя друга година ще СИ блъскаме главите как може да изчезна милиарди без някой да разбере както в КТБ.
20
2
 
5
 
! Отговори
GFR преди 9 години
Горанов Е ЧЛЕН НА ПОЖАРНИКАРСКИЯ БОРИСОФСКИ МЛАДЕЖКИ КАМУНИЗТИЧЕСКИ САИУЗ !
19
2
 
2
 
! Отговори
ТВ преди 9 години
Гласувайте, гласувайте. Накрая, скъпи, предложението ще се приеме с гласовете на ГЕРБ, ДПС и Атака. Ще бъде прекрасен подарък за БСП.
18
3
 
1
 
! Отговори
GFR преди 9 години
ЦАК БАЦ ЦАК БАЦ !ТИКИ ТАКА !
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изкарайте на бял свят заплатите на директорите и други от частните пенсионни фондове и вижте за какво става дума.
16
2
 
7
 
! Отговори
ХЕХ преди 9 години
Абе Чуколов, какви частни фондове ще създаваш бе? Нали ги има и спора е да им се вземат ли натрупаните средства в НОИ! Вие от Атака ще влезете ли в час някога?! Или руснаците не са плащали по тая тема, и нямате мнение?Смешници!
15
0
 
4
 
! Отговори
GFR преди 9 години
БУЛГАРИЯ НА БАЦО ФАЛИРА ЗА 666ТИ *** !ИЗБЕРЕТЕ КОД 666 ЗА БАНКЯ !ЧЕКАИТЕ ОБАЖДАНЕ НА ЛУЦИФЕРА ОПЕРАТУР !ЗА БАЦЕ 666 И КОД БУДА !