ДПС се роди от болката на Възродителния процес преди 25 г.

Местан: Имаме високата отговорност на коректив на управлението
Обновена: 4 яну 2015 14:18 | 4 яну 2015 14:16, Веселина Йорданова
303
ДПС се роди от болката на Възродителния процес преди 25 г.
Лютви Местан. Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан поздрави симпатизантите на движението по случай 25-годишнината на партията.

Днес – на 4 януари 2015 година, е важно да се подчертае, че ДПС е партия – категория в политическата система на европейска България – член на НАТО. В този авторитет, разбира се, се влагат най-напред политическата мъдрост, зрялост и далновидност на основателя – д-р Ахмед Доган, и на учредителите й, посочва Местан.

По думите му преди 25 години ДПС се е родила от болката на т.нар. Възродителен процес „като обективна необходимост да бъдат възстановени отново изконни човешки права, за да придобият те нови, европейски измерения“. Според Местан историческата роля на ДПС е, че е трансформирала болката от възродителния процес във воля за обща държавност.

И като пряк участник в управлението, и като опозиция, ДПС неизменно следваше своята дългосрочна политическа стратегия България да се развива като реален член на евро-атлантическото семейство. Това е въпрос преди всичко на ценностен, цивилизационен избор, подчертава лидерът на движението.

Днес като опозиция на управлението на страната ДПС има високата отговорност на евро-атлантически коректив на едно управление, което, предвид на прякото участие на националпопулистите, представя първият сериозен отстъп от ценностнополитическата ориентация на България, посочва още Местан.

По думите му ДПС има високата политическа привилегия в своята идентичност да защитава всяко накърнено право, достойнство и чест на всеки български гражданин и за това ще бъде гласът й в 43-то Народно събрание.    

Пожелавам на всички членове и симпатизанти на ДПС, на всички български граждани мирна, ще рече, толерантна, здрава и успешна 2015 година, завършва Местан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още по темата: дпсЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
2
 
9
 
! Отговори
1111 преди 9 години
по дефиниция малцинство е компактно население от един етнос,останало на теритирията на друга държава вследствиена прекрояване границите чрез война,договор,и т.н.няма да се спирам на това как българите от западните покрайнини са се озовали там,нито от какъв рахат тук българи са избягали в украйна и молдова.Но не съм чувал за Български претенции нито към сърбия,нито към украйна.За разлика от Турция,която сънува нов халифат,и ни тика в Ориента,позовавайки се на 1000000 подозрително синеоки турци.
120
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ochertava se sadbata na Balkanite i Evropa da reshat Rusia i Turcia nie sme nishtojni pred tqh
119
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тя системата отдавна е отработена в други страни и действа. Дрън-дрън, само използват българомохамеданите и българските турци за политически и финансови дивиденти.
118
0
 
6
 
! Отговори
Ние Българите преди 9 години
До до 147грешка няма.така сме решили така сме действали.Право на самоопределение. Ние активно работим за да обясниме на всички хора самоопределящи се като българи как да действат и какво да правят . Ела да видиш сега как са настроени хората в Раздрад,Кърджали,Силистра и навсякъде където сме били и тогава ми пиши и заплашвай .
117
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До България500 god sa vi opazali kato narod vij angli4anite kvo sa praveli v zavladenite teritorii nqma go korennoto naselenie i v momenta se govori angliyski stiga ve4e s tezi uydurmi
116
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1111Shtom kazvash che v Bulgaria malcinstva nqma tova otnasq li se i za balgarite v Ukrayna i v Surbiya v zapadnite pokraynini ,i znaesh li che v momenta balgarchetata uchenicite do osmi klas v zapadnite pokraynini uchat samo na balgarski ezik
115
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Патриотичните партии са създадени в резултат на болката и ужасите които са изпитали българите,арменците и др народи през турското робство.А Местан и Доган са демагози.
114
3
 
22
 
! Отговори
България преди 9 години
Днес се навършват 137 години от Освобождението на София от Турците поробители и извършили 500 годишен геноцид над българският народ.
113
0
 
14
 
! Отговори
1111 преди 9 години
до до1111приятелю,това е ясно на всеки-кой създаде ДПС и защо.А вие турците наясно ли сте че Доган Местан,и другите стари ДПС-велможи бяха вашите еничари на служба в ДС?А кажи чии емисари обикаляха от къща на къща по тъмното през1989,и със заплахи че ще ви запалят ви подкараха като стадо към границата,и си оставихте родните къщи и имотите?...има още много въпроси,но не е тука мястото.В България малцинства няма,защото не сме заграбили педя чужда земя!!!
112
5
 
16
 
! Отговори
до 140 преди 9 години
Плащат ли ти да пишеш за Възр.процес? Защото мога да ти кажа, че българите сме били и все още оставаме толерантни не поставяйки въпроса за 500 години геноцид на Българския нород, за жестоко изкланите българи в Батак, Панагюрище, Копривщица и т.н. общо 1.5 милиона. и не забравяй за привилегиите на бълг.турци в унивилерситетите и за работа по времето на Т.Ж. Сега съжалявам, че процеса не бе завършен и нямаше да има ДПС и излъганите да и вярват и подвеждат. Жалко за бълг.турци които са слепи какво
111
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 9 години
ДПС се роди заради неуспеха на т. нар. Възродителен процес, защото ако той бе успял, Вие г-н Местан нямаше да сте виждали сградата на НС и на картинка.
110
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не беше Възродителния процес, повече от милион турци щяха да са все още в България и да гарантират постоянното управление на ДПС, които отдавна щяха да са излезнали извън контрола на ДС. Исторически погледнато Възродителния процес може да се окаже най-смисления акт на управлението на държавата ни за запазване на българщината.
109
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако иамше справедливост Тодор Живков щеше да е в Затвора кадето му е местото , тука не става дума за стар или млад а за ПРЕСТАПЛЕНИЯ , от там нататък всичко е МАНИПУЛАЦИЯ И ДЕЗИНФОРМАЦИЯ
108
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези от ръководството на Дйеписето въобще не се чувстват български граждани и не работят за сплотяване на страната.Самия мюфтия каза във едно ТВ предаване че всички начело със Местан са си купили жилищни имоти във Бурса/Турция/.Тук не притежавали даже и една гарсониера.Крайно време е Прокуратурата да разтури тази етническа сепаратистка партия.
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1111Tova go kaji na komunistite i DS te go sazdadoha te mu davat ,ne e vinoven toya deto yade a toya deto mu dava ,turcite vaobshte nqmat nikakva polza ot DPS kvo napraviha te za turcite ,imenata ni varna darjavata drugo nishto za 25 god ,nito osudeni za vazroditelniya procces nito drugi kolektivni prava garantirani ot konstituciata i podpisana ot Bulgaria v saveta na Evropa po pravata na choveka i malcinstvata
106
4
 
3
 
! Отговори
136 преди 9 години
ходил ли си да видиш благоустроените турски селища, пътищата,площадите,обществените сгради. как да не са направили нищо,това са клишета. точно обратното, българските крадливи политици нищо не направиха,за това 2 милиона българи избягаха
105
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местане кажи кога Папката ша влезе в Европейския Съд друго не ни интересува
104
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС или по-скоро ръководството й, никога не е била "коректив",защото тези хора се интересуват само от едно-парите !За 25 години нищо не направиха за обикновения турчин,живеещ в България , а за себе си построиха сараи! Да не забравя и активната политика, която водят за ислямизирането на населението ни и протурската политика, целяща разделянето на България!
103
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сегашното поколение не знае за Възродителен Процес а старото поколение е забравило вече
102
1
 
13
 
! Отговори
1111 преди 9 години
ама моля ви се!Тая болка ще да е толкова голяма,че ДПС-върхушката и средния им ешелон брокери и подгряващи конферансиета по митинги се утешават с благата на половината страна;-то не са сараи,яхти, самолети и пристанища,то не са еврофондове,и щедри финансови инжекции от анадола,и арабите.. А човъркането на възродителния процес е единствения начин да се легитимирате,тия приказки са за напредничавия ви духовно извисен електорат,оскотял от бедност и промивка на мозъка.