Кунева оптимист за страната ни: Няма отчаяна нация, която успява

"Няма стена между МВР и МО - всички служим на една държава"
Обновена: 4 яну 2015 12:33 | 4 яну 2015 11:41, Веселина Йорданова
177
Кунева оптимист за страната ни: Няма отчаяна нация, която успява
Меглена Кунева. Снимка: архив, БТА

Икономиката ще бъде водеща тема за Европа, а и за България през тази година, заяви вицепремиерът Меглена Кунева пред БНР.

Още по темата
"За съжаление, Европа продължава да е ако не в криза, то да кажем, в стагнация, без достатъчен икономически растеж. Моето впечатление е, че в следващите месеци, да не кажа години, разговорът ще бъде само за икономика. Има достатъчно критични и разумни умове в Европа, които си дават сметка, че или ще задържим своето предимство в някои области на икономиката, където наистина Европа е водеща, или ще загубим световното състезание", смята тя.

Кунева заяви, че е оптимист за страната ни. Мисля, че разбираме къде сме, което е първата и най-важна стъпка, в последна сметка, знаем къде искаме да отидем и между тези две точки просто трябва да направим свързващите стъпки. Нека да си кажем, че има пет неща, които да правим тази година, да ги разположим месец по месец и да не спираме, докато те не се случат, призова тя.

По думите й -  няма отчаяна нация, която да успява.

Кунева съобщи, че утре ще има среща с министъра на вътрешните работи, този на отбраната и други представители на властта, във връзка с охраната на границата. Според вицепремиера военните няма как да бъдат ангажирани в охраната на браздата.

"Искри не могат да прехвърчат. Можем да подобрим координацията си, което правим, можем да разчитаме на помощ един на друг,  включително и Министерството на земеделието ще се включи заради горските участъци, където могат да бъдат подобрени пътните условия. Между Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната няма стена, всички служим на една държава. Разбира се, има ограничения в работата на едното и на другото", категорична е тя.

Кунева коментира смяната на Николай Чирпанлиев като шеф на Агенцията за бежанците с думите, че тя не е въпрос на наказание. Това означава, че ние ще търсим друга динамика в развитието на тази толкова важна тема, ще направим необходимия подбор, за да засилим повече интеграционната част на проблема с бежанците, ще направим много по-динамични връзките с Европейската комисия, за да можем да разчитаме на помощ от страна на Европейския фонд за бежанците, обясни тя.

Меглена Кунева посочи, че в момента страната ни не разполага със средства, за да започне работа по подготвката на българското председателство на ЕС през 2018 година. По думите й обаче всяка една военна операция бледнее пред организирането на едно председателство.

Кунева изброи и другите важни приоритети според нея през тази година -  европейските политики, съдебната реформа. " Мисля, че Изборният закон е също тема за първите месеци на 2015 година, защото има местни избори и трябва да се изчистят мъртвите души най-малко", коментира тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още по темата: Меглена Кунева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
25
 
! Отговори
99 преди 9 години
До ДНЕС На митингчето Фандъчката не употреби нито веднъж думите руснаци,освободители...Отрелка седесерска ***!Ханъма щеше да си сега ,ако не бяха ТЕ!
53
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не мислите за народа само лъжете славейков- НЕ СМЕ НАРОД А ***
52
2
 
14
 
! Отговори
оптимист преди 9 години
само тази е надеждата ни като ни вкара 2 милиона араби в страната и ще сме арабски шейхове.
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма и отчаяни политици които успяват.
50
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само *** могат да са оптимисти при сегашното ни положение. Стига вече! Като не сте кадърни да управлявате се маxайте.
49
0
 
28
 
! Отговори
тец-Варна-закрит ! преди 9 години
Само една буря трябва във варненско и да спре тока за 2-3дена във Варна и тая кривоустата ще види кон боб яде ли като излязат 500 хил.на бунт !
48
0
 
11
 
! Отговори
jjТези преди 9 години
*** докога ще замърсяват интернет!?
47
0
 
10
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
И коя е тази държава?
46
0
 
10
 
! Отговори
непукист преди 9 години
"Няма стена между МВР и МО - всички служим на една държава" твърди другарката Пръмова .По отношение на нея това твърдение е доста спорно .
45
0
 
24
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Тая комсомолка ,със зареяния поглед в небесата е олицетворение на социалистическото безхаберие и некадърност.На нея и дай събрания,конференций,заседания и банкети-посещения.Нищо повече.С една дума-въздух под налягане.
44
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази кифла е за затвора
43
3
 
25
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Тая като я видя и ми се повръща!Що ли?
42
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 54Противопоставянето вече не върши "работа" !!Хората са гладни реално а не хипотетично, и също така реално виждат как съюзниците им от СЪЩОТО ЕС са много по-нахранени от тях!Та противопоставянето с Русия, освен да направи съюзниците ни от ЕС по-бедни, друга функция НЯМА!!... и няма как да нахрани НАС!!!Така че, СПРЕТЕ С ТОВА НАСАЖДАНЕ НА ЗЛОБА, ЧРЕЗ КОЯТО ДА ЗАПЪЛНИТЕ ЛИПСАТА НА ДОБРО! ХОРАТА НЯМАТ НУЖДА ОТ НЕЯ!
41
1
 
30
 
! Отговори
койчо преди 9 години
Как, като гласувах за националисти, получих Кунева? Кунева - символ на всичко задкулисно в политиката!
40
2
 
26
 
! Отговори
но комент преди 9 години
Оставка!
39
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато са с Европа и ПРОТИВ путин - ще гласувам за тях !
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАЙ БЕДНАТА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА С НАЙ ВИСОК СЕКТОР НА МВР И МО..2 МИЛЯРДА ЛЕВА ГОСИШНО ЗА СМЕТКА НА ДЪНАКОПЛАТЕЦА
37
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди няколко дни и министър председателя ни призова да сме по-големи оптимисти. Не им ли е ясно, че така стават още по-противни на народа. Стига демагогия и се пръждосайте по-скоро.
36
0
 
30
 
! Отговори
аз казах преди 9 години
тази с кривата уста не я понасям
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Питам ДЕ,едва ли,той сам призна,че в къща та му женски *** не можеш да намериш,направи си извода.