Кунева оптимист за страната ни: Няма отчаяна нация, която успява

"Няма стена между МВР и МО - всички служим на една държава"
Обновена: 4 яну 2015 12:33 | 4 яну 2015 11:41, Веселина Йорданова
177
Кунева оптимист за страната ни: Няма отчаяна нация, която успява
Меглена Кунева. Снимка: архив, БТА

Икономиката ще бъде водеща тема за Европа, а и за България през тази година, заяви вицепремиерът Меглена Кунева пред БНР.

Още по темата
"За съжаление, Европа продължава да е ако не в криза, то да кажем, в стагнация, без достатъчен икономически растеж. Моето впечатление е, че в следващите месеци, да не кажа години, разговорът ще бъде само за икономика. Има достатъчно критични и разумни умове в Европа, които си дават сметка, че или ще задържим своето предимство в някои области на икономиката, където наистина Европа е водеща, или ще загубим световното състезание", смята тя.

Кунева заяви, че е оптимист за страната ни. Мисля, че разбираме къде сме, което е първата и най-важна стъпка, в последна сметка, знаем къде искаме да отидем и между тези две точки просто трябва да направим свързващите стъпки. Нека да си кажем, че има пет неща, които да правим тази година, да ги разположим месец по месец и да не спираме, докато те не се случат, призова тя.

По думите й -  няма отчаяна нация, която да успява.

Кунева съобщи, че утре ще има среща с министъра на вътрешните работи, този на отбраната и други представители на властта, във връзка с охраната на границата. Според вицепремиера военните няма как да бъдат ангажирани в охраната на браздата.

"Искри не могат да прехвърчат. Можем да подобрим координацията си, което правим, можем да разчитаме на помощ един на друг,  включително и Министерството на земеделието ще се включи заради горските участъци, където могат да бъдат подобрени пътните условия. Между Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната няма стена, всички служим на една държава. Разбира се, има ограничения в работата на едното и на другото", категорична е тя.

Кунева коментира смяната на Николай Чирпанлиев като шеф на Агенцията за бежанците с думите, че тя не е въпрос на наказание. Това означава, че ние ще търсим друга динамика в развитието на тази толкова важна тема, ще направим необходимия подбор, за да засилим повече интеграционната част на проблема с бежанците, ще направим много по-динамични връзките с Европейската комисия, за да можем да разчитаме на помощ от страна на Европейския фонд за бежанците, обясни тя.

Меглена Кунева посочи, че в момента страната ни не разполага със средства, за да започне работа по подготвката на българското председателство на ЕС през 2018 година. По думите й обаче всяка една военна операция бледнее пред организирането на едно председателство.

Кунева изброи и другите важни приоритети според нея през тази година -  европейските политики, съдебната реформа. " Мисля, че Изборният закон е също тема за първите месеци на 2015 година, защото има местни избори и трябва да се изчистят мъртвите души най-малко", коментира тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още по темата: Меглена Кунева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
21
 
! Отговори
Питам ДЕ преди 9 години
Другарката Пръмова дали попръцва като я *** пужарникарчитууу?
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Василевда Василев, това че едно от нещата в които трябва да вярвате - "ЕС е дело на извънземна цивилизация"затова ското и среща ще ви осъществят с тях! :))))))))))))
32
0
 
25
 
! Отговори
предател преди 9 години
До АнонименКой и вкарва нареждането да се готвим за прием на още бежанци.И докога нарушителите на границата от Африка,Афганистан и Пакистан се водят бежанци, и знае ли тази персона,че всеки нарушител ни струва месечно повече от1100лв.Отвращавам се от платения политически слугинаж,който предава народ и държава за едно "браво"от господаря си.Имам желание за голяма чистка,изразяваща се в измитане с голямата метла на доказани предатели,накачили сена държавната хранилка
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ясно е на кого служиш...
30
1
 
17
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
"Няма отчаяна нация, която успява"Това е Манипулация, изградена чрез логическите грешки "Грешна посока" в комбинация с "Не Следва" (Non-Sequitur)Отчаянието не е предпоставка, а е СЛЕДСТВИЕ /изграждаш обърната причинно-следственна връзка чрез "Грешна посока"/и то "Не Следва" от неуспех, а от НЕДОВЕРИЕ !!! Недоверието е към цялата скрита система за теб Миглена, щом винаги всичко става по-зле, но ти си все отпред!! Което показва, че това е целта, която ти изпълняваш успешно ...
29
1
 
15
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 9 години
Куневица Пръмовица(пръдлевица) коментира ситуацията от прозореца на нейната вила и от топлия хол на нейния апартамент....нали се сещате от коя *** и е сътворен коментара!?...
28
0
 
24
 
! Отговори
пепи преди 9 години
Разбира се, че ще е оптимист тази лелка! Я как заглади косъма, откак е на власт! Личи й вълчата захапка по добре оформената челюстна кост!
27
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото по-зле ставаме, толкова политиците ни са все по-големи оптимисти. Живеем на различни планети
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
- ,,всички служим на една държава" - Да ,служите на бюрократите от Брюксел и на американското посолство,но не и на България !
25
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За какво е оптимист???За това че младите емигрират да търсят по-достоен живот , че всички правителства които се изредиха нямат ясна национална доктрина , а само разпродават и разграбват и за капак че са узаконили и вкарали във Парламента една сепаратистка , етническа партия.За какво еоптимист , госпожата ?????????????????????????
24
1
 
21
 
! Отговори
ОСОБЕНО ПРОТИВНИ преди 9 години
ОТ КАМБАНАРИЯТА НА КУНЕВА, ПАСИ, ОНЯ МЛАДЕНОВ, РАЙКОВ, ДАНИЕЛ МИТОВ И ПР. В БЪЛГАРИЯ ПРОБЛЕМИ НЯМА. ТИЯ ХОРА СА ВЪЗМУТИТЕЛНО ОПТИМИСТИЧНИ, ЗАЩОТО ИМ Е ШИРОКО ОКОЛО ВРАТА. ТЕ СА СЛУГИ НА ЕВРЕЙСКИТЕ И СЕВЕРОАМЕРИКАНСКИ ГОСПОДАРИ. МНОГО НИ ПОДЦЕНЯВАТ ТИЯ МЕКЕРЕТА, НА КОИТО ИМ ПЛАЩАТ ПРЕЩЕДРО ДА ПРОДАВАТ БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ,В ИМЕТО НА СОБСТВЕНИЯ СИ ЕГОИСТИЧЕН ИНТЕРЕС И АЛЧНОСТ.ТАЯ КУКУНЕВА Е БЮРОКРАТ ОТ НАЙ-ПРОТИВЕН ТИП И ЗА НИЩО НЕ СТАВА ПАРТКОВРАТА.
23
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом народът търпи тази продажна пасмина която ни управлява 25 години и отгоре на всичко я избира , за какво повече да говорим.Съпротивителните сили на българите са унищожени, България умира погубена от собствения си народ !
22
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи войската не може да охранява границата, а кварталният отговорник от видинското село Х може. Браво умнице, можеш да мислиш.
21
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как така няма как армията да охранява границата? Какво да прави иначе? Да играят волейбол по казармите ли? Ако ли пък не - защо не върнете Войски на МВР, където да обедините Гранични войски + Вътрешни (жандармерия) и пак си ги пращайте на границата. Ще бъдат с военна подготовка, ще носят камуфлажни дрехи, така както беше до средата на 90-те години.
20
0
 
28
 
! Отговори
непукист преди 9 години
С голия си ентусиазъм другарката Пръмова ми прилича на неудачните ни футболисти.Забравяме мача и гледаме напред само ,че когато си на дъното на дупка и копаеш на долу няма как да гледаш напред.
19
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пуйката живее в друг паралелен свят, не я съдете.
18
1
 
42
 
! Отговори
ДНЕС преди 9 години
ДНЕС,напишете че точно преди 137 години София е освободена от турско робство.На 4 януари,генерал Гурко освобождава София..........или в американското посолство ви забраняват????? И не ме трийте-критиката ми,към вас е справедлива.
17
0
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ВЪПРОСЪТ С БЕЖАНЦИТЕ МОЖЕ ДА СЕ РЕШИ ЕДИНСТВЕНО ОТ ЕКСПЕРТИ ПО РЕГИОНИТЕ, ОТ КОИТО ИДВА ПРОБЛЕМА, КОИТО СА ЖИВЕЛИ И РАБОТИЛИ ТАМ И ПОЗНАВАТ ТРАДИЦИИТЕ, ОБИЧАИТЕ, НРАВИТЕ И ЕЗИКА ИМ. ПОЗНАВАТ ПОЛИТИЧЕСКАТА СИТУАЦИЯ В ТЕЗИ СТРАНИ. ТОЗИ ПРОБЛЕМ НЕ МОЖЕ ДА СЕ РЕШАВА ОТ МЕХАНИЧНО СЪБРАНИ "СПЕЦИАЛИСТИ", ЗА КОИТО СЕ ТЪРСИ РАБОТНО МЯСТО.
16
2
 
27
 
! Отговори
Емо преди 9 години
Тебе ли трябва да те гледаме следновогодишно, бе , вие политиците ставарихте на нацията и обедняването, и демографската криза, борите се да ликвидирате народа насъвсем, и корупцията, та сега ще ми говориш да отчаяние, дайте да дадем, тая песем вече се изтърка, да ти ..... !
15
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая ми прилича на Кончита Вурст.