Кунева оптимист за страната ни: Няма отчаяна нация, която успява

"Няма стена между МВР и МО - всички служим на една държава"
Обновена: 4 яну 2015 12:33 | 4 яну 2015 11:41, Веселина Йорданова
177
Кунева оптимист за страната ни: Няма отчаяна нация, която успява
Меглена Кунева. Снимка: архив, БТА

Икономиката ще бъде водеща тема за Европа, а и за България през тази година, заяви вицепремиерът Меглена Кунева пред БНР.

Още по темата
"За съжаление, Европа продължава да е ако не в криза, то да кажем, в стагнация, без достатъчен икономически растеж. Моето впечатление е, че в следващите месеци, да не кажа години, разговорът ще бъде само за икономика. Има достатъчно критични и разумни умове в Европа, които си дават сметка, че или ще задържим своето предимство в някои области на икономиката, където наистина Европа е водеща, или ще загубим световното състезание", смята тя.

Кунева заяви, че е оптимист за страната ни. Мисля, че разбираме къде сме, което е първата и най-важна стъпка, в последна сметка, знаем къде искаме да отидем и между тези две точки просто трябва да направим свързващите стъпки. Нека да си кажем, че има пет неща, които да правим тази година, да ги разположим месец по месец и да не спираме, докато те не се случат, призова тя.

По думите й -  няма отчаяна нация, която да успява.

Кунева съобщи, че утре ще има среща с министъра на вътрешните работи, този на отбраната и други представители на властта, във връзка с охраната на границата. Според вицепремиера военните няма как да бъдат ангажирани в охраната на браздата.

"Искри не могат да прехвърчат. Можем да подобрим координацията си, което правим, можем да разчитаме на помощ един на друг,  включително и Министерството на земеделието ще се включи заради горските участъци, където могат да бъдат подобрени пътните условия. Между Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната няма стена, всички служим на една държава. Разбира се, има ограничения в работата на едното и на другото", категорична е тя.

Кунева коментира смяната на Николай Чирпанлиев като шеф на Агенцията за бежанците с думите, че тя не е въпрос на наказание. Това означава, че ние ще търсим друга динамика в развитието на тази толкова важна тема, ще направим необходимия подбор, за да засилим повече интеграционната част на проблема с бежанците, ще направим много по-динамични връзките с Европейската комисия, за да можем да разчитаме на помощ от страна на Европейския фонд за бежанците, обясни тя.

Меглена Кунева посочи, че в момента страната ни не разполага със средства, за да започне работа по подготвката на българското председателство на ЕС през 2018 година. По думите й обаче всяка една военна операция бледнее пред организирането на едно председателство.

Кунева изброи и другите важни приоритети според нея през тази година -  европейските политики, съдебната реформа. " Мисля, че Изборният закон е също тема за първите месеци на 2015 година, защото има местни избори и трябва да се изчистят мъртвите души най-малко", коментира тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още по темата: Меглена Кунева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
36
 
! Отговори
melinda.faella преди 9 години
ами ало КУНЕВАТА.. искаш ли да поживееш с мойта заплата на мед сестра няколко месеца а? после ми се обади дали да се рзменим или да си останем така! смешни и нагли сте безобразно нагли ,нямам думи повече за вас!
73
1
 
28
 
! Отговори
аз преди 9 години
а как е името на държавата на която вие политиците служите????
72
0
 
27
 
! Отговори
?!?! преди 9 години
Като гледам кои министерства си заграбила да са в твоя ресор, как да не отчайвам ***, другарко "Йес, сър!"? Колко пъти и на чии интереси ще подчиниш интереса на България, докато ти изтече мандатът?
71
1
 
33
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Слаба икономика и работещите внасят толкова колкота за заплатите и пенсиите на полицаи и военни. Приказките ,,Царят е гол" и ,,на гол тумбак чифте пищови" са характерни за всички сектори на държавното ни управление. Скоро с тези управляващи няма да излезем от кризата.
70
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ох и аз да съм министър и да си имам парички / независимо как дошли / ще съм оптимист. На България е отчаяна, ограбена, няма икономика, какво работи вече, всичко приватизирано и повечето разрушено, корупция, неробатещи системи съд, прокуратура , МВР, спящи клетки и черни дупки в държавата колкото си щеш. Как и за какво да си оптимист.
69
1
 
20
 
! Отговори
Дърабъра преди 9 години
Администрациятана МО е символ на раздута и неефективна администрация - и те не знаят защо се разхождат до работа и обратно.
68
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Куно,народа като излезе февруари месец по площадите ,ще видя къде ще ти отиде оптимизма тогава.Мисли къде ще се криете.
67
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Бойко домашният любимец е тая.Виж как гледа,чака да и хвърлят кокалче.
66
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПЪЛНО ИЗТРЕЩЯВАНЕ!!!
65
0
 
16
 
! Отговори
България по Пръмова преди 9 години
За едни европейски премиални,за цял народ плащане на държавни и олигарски дългове.
64
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази е напълно и неприятно ненормална, щом обслужва искренно поставилите я скрити сили.А те никога не обясняват на подчинените си всичко, а само нужното на подчинените им, за да свършат обслужващата си работа!Никой който не познава нещо изцяло не може да му се довери напълно, освен ако не е луд!Следователно, щом другарката е винаги лансирана, значи е напълно ЛУДА! (искренно напълно вярва без да познава)а какви са хората, щом вярват и следват луди?
63
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименПрибави и мадам йес към Пръмова Кунева,а защо не и унищожителка на Козлудуй?.Тая се налапа с пари само от присъединителното предателство към България,къш от политиката Пръмовице!
62
0
 
32
 
! Отговори
Петко Ганчев ВТ преди 9 години
Егати и държавата сме щом тази вместо в Сливенския затвор с 30 г присъда ни е Вицепремир ((Хората питат за Габонската афера, от която потъна и корабът на Булгаргеомин, и къде са уредените от Кунева 300 млн. евро за АЕЦ КозлодуйПолитолози, услужливи статистици и дори врачки ни набиват в главите, че България щяла да се оправи, ако стане президент жена
61
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога продаде затварянето на енергийните блокове пак ли беше оптимист? А да, забравих, че след това получи тлъсти премии за това, че продаде българския национален интерес! Егаси долнопробната лъжкиня и мизерница... пак еврейски номерца
60
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пръмова-Кунева - новата коалиционна партньорка на Боко Тиквата.
59
0
 
26
 
! Отговори
ПРАВОСЛАВЕН преди 9 години
Всички служите на една нация, но тя не е българската! Точно подлогата на МВФ и МО моля много да не се прави на по-патриот от патриотите!
58
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България има много сериозен проблем:читавото, работливото и образованото население ВЕЧЕ е навън. Малка част от тях гласуват.Гамените и мързеливците са си в БГ. Те винаги гласуват. От тази гледна точка цяло чудо е, че все още не сме част от путинския СССР.
57
1
 
21
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ДО 52 ЗАЩО НЕ КОМЕНТИРАШ ЗА БЮДЖЕТА НА ПАРЛАМЕНТА, МИНИСТЕРСТВА, ВЕДОМСТВА, ОБЩИНИ И ДР. КОИТО СА СЪЩО ЗА СМЕТКА НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА И РАЗХОДИТЕ ИМ СА МНОГО ПО-ГОЛЕМИ ОТ ТЕЗИ НА МВР И МО. КАКВО СТЕ СЕ ХВАНАЛИ ЗА АРМИЯТА, ТЯ И БЕЗ ТОВА Я НЯМА НИКАКВА, А ПЪК СРЕДСТВАТА ЗА НЕЯ СА ТРОХИЧКИ ЗА СМЕТКА НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ.НАЛИ ИСКАХТЕ НАТО И ЕС ЕТО ВИ СЕГА ГОЛЯМАТА ДЕМОКРАЦИЯ.
56
0
 
18
 
! Отговори
до 56 преди 9 години
И аз това се чудя!До сега не съм срещал човек,който да я харесва,а за гласуване да не говорим!И пак ни я кюпнаха десарчетата,за радост на цялото прогресивно човечество,и ние пак се чудим...чудим...чудим...Изобщо,голямо чудене пада!
55
0
 
22
 
! Отговори
КАРААМДЖИКЛИЕВ преди 9 години
Как няма да е оптимистка, като народа се е хвърлил на ядене и пиене вместо да е на улицата и да ги измете всичките!