Местан поиска опровержение от "Ню Йорк таймс"

US-вестникът изкарал ДПС проруска партия
6 яну 2015 20:02,
157
Местан поиска опровержение от "Ню Йорк таймс"
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан поиска опровержение от „Ню Йорк таймс“ заради материал, в който ДПС е определена като проруска партия. Лидерът на движението изпрати писмо до главния редактор на американския вестник и настоя за право на отговор.

Още по темата
В него Местан цитира обзорен материал от 30 декември миналата година със заглавие „Как Путин изкова сделка за тръбопровод, която се провали”. В него има абзац, посветен на ДПС: „Изборите в България изглежда също са работили в полза на Путин. Те довели до странно коалиционно правителство между две проруски партии – социалистите и партията на турското малцинство.”

„Видно от цитата, ДПС се определя от Вашата медия като проруска партия. Това е дълбоко некоректно и невярно твърдение“, пише Местан. Той допълва и че от създаването си през1990 г. до днес „ДПС е най-последователната евроатлантическа партия на България“.

В писмото си лидерът на партията изброява и редица факти в подкрепа на това твърдение. Сред тях са, че ДПС е първата българска партия, поискала с официална позиция членство в НАТО, подкрепила даването на коридор на НАТО срещу Слободан Милошевич и участвала в кабинета, подписал членството на България в ЕС. Местан пише и че ДПС се е обявила за строеж на „Южен поток“ само със съгласието на Брюксел.

Уважаеми г-н главен редактор, без да ангажирам вниманието Ви с всички останали последователни евроатлантически позиции на ДПС, ще си позволя да изразя силното си огорчение и огорчението на избирателите на ДПС от незаслужения етикет „проруска партия”, който ни бе лепнат от Вашата медия“, пише Местан.

Той обръща внимание и на определението „партия на турското малцинство“. „ДПС представя интересите на малцинствата в България, но наред с това и интересите на всички български граждани, които споделят ценностите на съвременната либерал-демокрация“, пише Местан и завършва с надежда, че вестникът ще публикува правото му на отговор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
3
 
! Отговори
Кан Крум преди 9 години
Местан трябва да бъде обесен на секундата.
101
0
 
0
 
! Отговори
Циганче преди 9 години
До СотеБря, това сега ли го измисли?
100
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местане , това , че твоите са овце и не разбират същността на партията ти, не означава че света не го вижда. Ще дойде , ден в който турското население ще се откаже от престъпната ви организация. Дано успеете поне *** да задържите.
99
0
 
2
 
! Отговори
Циганче преди 9 години
На всички ни е ясно , че ДПС е протурска партия, само Местанчо се прави на ощипана селска стара мома. Явно смята повечето българи , а и американци за репи.Алоууууу Местанчо, ние не сме баба ти Нефизе и дядо ти Ибрахим от село Зърнево та да ни говориш глупости и ние да ти вярваме.
98
0
 
2
 
! Отговори
зеленчук преди 9 години
Трябваше американците да го кажат за да видим очевидното. И АТАКА и ДПС са финансирани от Русия. Ама кога турското малцинство ще го разбере това е въпроса? Лично за мен това не мисля, че е проблем да има про-руски партии в България. Нали си имаме про американския ГЕРБ. Жалко че още нямаме про-българска партия.....
97
0
 
3
 
! Отговори
A преди 9 години
Естествено, че е проруска партия! Все пак е създадена и управлявана изцяло от агенти на ДС, които както знаем са доста повече руски, отколкото български служби! И понеже тук медиите почти изцяло са свързани с ДС и/или Москва и подобни факти почти не се чуват!
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О, ужас ! Местанчо сега няма да може да спи от мъка.
95
0
 
12
 
! Отговори
няма значение преди 9 години
А г-н Местан иска ли опровержение, че ДПС е партия на "турското малцинство" в България? Ако не е поискал опровержение по въпроса, значи признава, че партията му е противоконституционна... май. (чл. 11 ал. 4 - Конституция на Република България)
94
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дйеписету си е турска партия откъдето и да я погледнеш , включително и от постоянните заплахи на лидера й за етнически конфликт.Обаче във Прокуратура и Съд няма нито един висш управленец /със топки/ който да я обяви за незаконно и противоконституционна и въпроса да приключи.
93
0
 
11
 
! Отговори
Просто преди 9 години
ДПС е като проруска партия управлявана с турски конци?
92
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това не е партия , това е предателство към БЪЛГАРИНА
91
0
 
18
 
! Отговори
... преди 9 години
ДПС е партия против конституцията на България. Чудя се как още има такава партия... а още чудно ми е че тези от въпросната партия взимат депутатски заплати, т.е. от джоба на данъкоплатеца. Хем създадена против конституцията, хем ни взимат и парите... че и главите си дигнали нависоко. Няма ли кой да им го каже това и да ги заличи от политическата сцена??? Що за държава е това? Къде живеем ние????
90
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
що да се обижда? нЕмат бълг турци късмета че и българите ,ДПС да е турска партия за жалост.Тъжната действителност е че е рашка
89
0
 
24
 
! Отговори
:-D преди 9 години
Местан се обижда, че бъркат неговата мафиотска партия с руската мафия :-D Мафиотски терзания :-DМестанови неволи :-D
88
1
 
35
 
! Отговори
реалист преди 9 години
ДПС е предимно про-кинти партия, тук таме про-ромска партия и тук таме партия на старите доносници, които сега работят за Турция
87
0
 
22
 
! Отговори
Незнайко преди 9 години
Айде, за "Ню Йорк Таймс", знаеме какво е.Ама кой или какво е това местан ?
86
2
 
19
 
! Отговори
New York Times преди 9 години
Извиняваме се за превописната грешка. Не "проруска". Да се чете "протурска". Аферим Местан Ага!
85
1
 
28
 
! Отговори
до 103 преди 9 години
Във Велика Турция на такива като тебе българомохамедани, отишли в Турция от България им викат *** тоест нещо от сорта на кучета! Анадъмно?! Там винаги ще бъдете ***! Самите турци не ви имат за турци, защото много добре знаят, че сте наследници на потурчени българи, само вие не знаете и се турчеете!
84
3
 
21
 
! Отговори
Соте преди 9 години
ДПС е сателит на БКП
83
0
 
19
 
! Отговори
този преди 9 години
наистина се забрави , бълвочите му напомнят за състояния в медицината