Местан поиска опровержение от "Ню Йорк таймс"

US-вестникът изкарал ДПС проруска партия
6 яну 2015 20:02,
157
Местан поиска опровержение от "Ню Йорк таймс"
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан поиска опровержение от „Ню Йорк таймс“ заради материал, в който ДПС е определена като проруска партия. Лидерът на движението изпрати писмо до главния редактор на американския вестник и настоя за право на отговор.

Още по темата
В него Местан цитира обзорен материал от 30 декември миналата година със заглавие „Как Путин изкова сделка за тръбопровод, която се провали”. В него има абзац, посветен на ДПС: „Изборите в България изглежда също са работили в полза на Путин. Те довели до странно коалиционно правителство между две проруски партии – социалистите и партията на турското малцинство.”

„Видно от цитата, ДПС се определя от Вашата медия като проруска партия. Това е дълбоко некоректно и невярно твърдение“, пише Местан. Той допълва и че от създаването си през1990 г. до днес „ДПС е най-последователната евроатлантическа партия на България“.

В писмото си лидерът на партията изброява и редица факти в подкрепа на това твърдение. Сред тях са, че ДПС е първата българска партия, поискала с официална позиция членство в НАТО, подкрепила даването на коридор на НАТО срещу Слободан Милошевич и участвала в кабинета, подписал членството на България в ЕС. Местан пише и че ДПС се е обявила за строеж на „Южен поток“ само със съгласието на Брюксел.

Уважаеми г-н главен редактор, без да ангажирам вниманието Ви с всички останали последователни евроатлантически позиции на ДПС, ще си позволя да изразя силното си огорчение и огорчението на избирателите на ДПС от незаслужения етикет „проруска партия”, който ни бе лепнат от Вашата медия“, пише Местан.

Той обръща внимание и на определението „партия на турското малцинство“. „ДПС представя интересите на малцинствата в България, но наред с това и интересите на всички български граждани, които споделят ценностите на съвременната либерал-демокрация“, пише Местан и завършва с надежда, че вестникът ще публикува правото му на отговор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ню Йорк таймс" е един от трите вестника,които изказват официалната позиция на сащ под сурдинка.явно това е началото на някой неща в българската "политика".
21
4
 
9
 
! Отговори
до 31 me -eee преди 9 години
Я зарязвай този необективен вестник НЙТаймс и се захващай с най-обективния вестник в света Правда.
20
4
 
20
 
! Отговори
петър преди 9 години
Като си спомням как през лятото пристигнаха трима американски сенатори и какви шамари и шутове биха на местанчо и компания ми идва да се смея на глас.Само за половин ден решиха да свалят орешарски и да се измитат от властта,още на следващия ден спряха "Южен паток", окрадоха каквото можаха от КТБ и се изнизаха,като пръдня из ***.А сега се прави на интересен,турския му ***, Ню Йорк Таймс не били разбрали правилно не била играла на Чичо Сам голямата тояга.Тя скоро и по ердоган ще играе тоягата
19
24
 
3
 
! Отговори
me преди 9 години
Ами браво на Местан, че е единственият БГ политик, който реагира на тази поръчкова и доста тенденциозна статия. Разбира се трябваше да поиска сметка на Мартин злото джудже, главният информатор на авторите - за всички простотии написани в статията. Защото те меко казано уронват престижа на държавата ни(доколкото изобщо съществува). До средата на статията съм, но в нея не виждам нищо от обективността, която едно време намирах в НЙТаймс. Разбира се и тогава може да я е нямало, но сега е очевидно!
18
3
 
22
 
! Отговори
КТБ преди 9 години
Ако бяха написали от вестника, че ДПС са участвали много дейно в източването на КТБ, тогава Местанчо щеше ли да се обиден?
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ню Йорк таймс са изпратили снимка от любовната целувка между Сергей Дмитриевич (руски агент на служба в държавния апарат на България) и шефа на ДПС на публично място в центъра на София, след което Лютви Местан се е отказал от смешното си искане.
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Павелчо, екзактни ми умнико, този вестник си намира в Америка, малко зад Атлантика. На какъв език ще им се оплачеш и дали на някой ще му дреме какво искаш? Този дърт козел се е самозабравил. Толкова години да живееш с лъжи и измами, да богатееш на гърба на електората който мизерства и живее в невежество не е лесно. Но времето на дъртака изтича.
15
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма защо да се извинява Ню Йорк таймс, казали са самата истина. ДПС е турското крило на БСП, а като знаем БСП е 100% проруска партия, няма как и нейното турско крило да не е 100% проруска партия.
14
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече сме в европейския съюз и няма нужда от партия за права и свободи, смешно е. Тази партия трябва да изчезне.
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, щом в "Таймс" го пише, значи е вярно. Таймс са велика медия, направо институция, всичко написано там е 1000% вярно и не се подлага на съмнение. Който твърди обратното е агент на Мечката и се е продал за рубли.
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Агент Павел да не си мисли, че в САЩ не са наясно с дейностите на ДС агентурата в БГ. А май си мисли и,че САЩ не са наясно, че ДС си беше, а и все още е филиал на КГБ по настоящем ФСБ. В САЩ не са *** шарани като нас, наясно са. А на г-н Местан му препоръчвам да съди вестника ако му стиска.
11
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая партия е вредна за БГ.Колкото и да са му мазни приказките личи си какъв дявол е
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този дръгливец се увлича. Кой ли ще му види сметката се пита. И дано и по-скоро да миряса малко народа.
9
2
 
18
 
! Отговори
Анадък преди 9 години
До чудя се...Че те отдавна ефенди Лютви Местан и сър Барак Хюсеин си говорят на "майчин" език.
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле леле... вече искат тотално да разклатят България и да създадат вътрешен конфликт... аман от пропагандите ви
7
32
 
7
 
! Отговори
Viva Soros преди 9 години
Не харесвах Местан, но щом толкова се старае да се изкара евроатлантик, значи може би е. А това означава, че е истински радетел за европейски ценности, за което заслужава истинска почит и уважение. Евроатлантизма преди всичко. Само в него е спасението. Който не го споделя е платен от Кремъл и не трябва да му се дава думата. Напред, Лютви, в борбата срещу противниците на демокрацията.
6
3
 
24
 
! Отговори
Ха ха ха ха хаааа! преди 9 години
Има и друго обяснение:1. ДПС ухажва проблемния етнос.2. Проблемният етнос става все по-нагъл, защото счита, че е защитен от Турция.3. Някой иска да си възвърне позициите в България - умело режисира някакъв инцидент и проблемният етнос се олива съвсем.4. На българите им писва. Сами раздават правосъдие.5. Турция реагира официално - защо електоратът на ДПС яде бой?6. Освободителите пристигат на бял кон под предлог, че братушките са в опасност.Е, как САЩ да преглътнат такава перспектива?
5
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в Русия на власт са откровени фашисти ... тa и нашите червени селяци - русофили и те са възприели някакъв необичаен полу фашистки изказ, под въздействие на руските медии. СРАМ !!!
4
3
 
21
 
! Отговори
чудя се... преди 9 години
...на какъв език си комуникират Лютви Местан и Ню Йорк таймс.
3
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според Местан ДПС не е проруска, а антибългарска.