Местан поиска опровержение от "Ню Йорк таймс"

US-вестникът изкарал ДПС проруска партия
6 яну 2015 20:02,
157
Местан поиска опровержение от "Ню Йорк таймс"
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан поиска опровержение от „Ню Йорк таймс“ заради материал, в който ДПС е определена като проруска партия. Лидерът на движението изпрати писмо до главния редактор на американския вестник и настоя за право на отговор.

Още по темата
В него Местан цитира обзорен материал от 30 декември миналата година със заглавие „Как Путин изкова сделка за тръбопровод, която се провали”. В него има абзац, посветен на ДПС: „Изборите в България изглежда също са работили в полза на Путин. Те довели до странно коалиционно правителство между две проруски партии – социалистите и партията на турското малцинство.”

„Видно от цитата, ДПС се определя от Вашата медия като проруска партия. Това е дълбоко некоректно и невярно твърдение“, пише Местан. Той допълва и че от създаването си през1990 г. до днес „ДПС е най-последователната евроатлантическа партия на България“.

В писмото си лидерът на партията изброява и редица факти в подкрепа на това твърдение. Сред тях са, че ДПС е първата българска партия, поискала с официална позиция членство в НАТО, подкрепила даването на коридор на НАТО срещу Слободан Милошевич и участвала в кабинета, подписал членството на България в ЕС. Местан пише и че ДПС се е обявила за строеж на „Южен поток“ само със съгласието на Брюксел.

Уважаеми г-н главен редактор, без да ангажирам вниманието Ви с всички останали последователни евроатлантически позиции на ДПС, ще си позволя да изразя силното си огорчение и огорчението на избирателите на ДПС от незаслужения етикет „проруска партия”, който ни бе лепнат от Вашата медия“, пише Местан.

Той обръща внимание и на определението „партия на турското малцинство“. „ДПС представя интересите на малцинствата в България, но наред с това и интересите на всички български граждани, които споделят ценностите на съвременната либерал-демокрация“, пише Местан и завършва с надежда, че вестникът ще публикува правото му на отговор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
10
 
! Отговори
хахахахаха преди 9 години
Миличкияяяяяя... ще го изям тоз Местанчо. И от оня край на Земята се вижда какви са ***, а той тръгнал да се обяснява. Какво нещо е да нямаш представа колко си ниско в стълбичката спрямо хората.
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DPC PREDSTAVLIAVA INTERESITE NA RUSKITE GRAGDANI V USA
60
2
 
10
 
! Отговори
rumen72 преди 9 години
Ню Йорк таймс - официално изявление, "Ние от нашата медия се извуняваме за допусната печатна грешка, ДПС не проруска партия там трябваше да пише ПРОТУРСКА."
59
0
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
sega mestan dalji izvinenie na balgarite,kato naricha dps balgarska partia.tova e dolna laja.vsichki znaiat,che e proturska i raboti za interesite na turcia
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
наместан да много отделна категория сме аз и ти,ти на тези от туркистанските кучета която цяла европа ненавижда и една религия която граничи с животинското ...обезглавяване на хора в 21век...като в 11век...губят ви се около 1000години кучешки фекалии намести ли се
57
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от руссия ще тръгне колисницата на ХРИСТОС и заедно с БЪЛГАРИЯ и ГЪРЦИЯ ще катурнат царството на главорезите тогава ще дойдат и католиците и ХРИСТОС ще е царя на света
56
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
скоро ама много скоро във всички джамии ще се разсхождат прасета и кучета
55
0
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
До Шоп: И ГЕРБ не иска опровержение. ;)
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
.....!!!!!????
53
0
 
5
 
! Отговори
Варна преди 9 години
До до 60 А аз незнам от къде да започна и къде да свърша за да то докажа обратнотоСамо ще ти дам много лек и актуален пример наречен ТЕЦ Варна и повишаването на цените на тока, друг пример е че през октомври 1л дизел струваше 2.65 лв , в момента е 2.05 лв и няма нито една стока или услуга поефтиняла
52
7
 
12
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
БСП и Атака не искат опровержение, следователно се самопризнават за ПРОРУСКИ и АНТИБЪЛГАРСКИ партии.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЖОроВ България няма партия която да не е поне малко проруска. Поне от партиите за които си струва да се споменава.
50
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само като си помисля как този лицемер и милионер лъже и *** електората на етническата си партия заедно с останалите мекерета ченгета и главния Хидролог на републиката Доган! А като почне да говори за "евроатлантически" ценности, веднага си представям бедни женици в шалвари и забрадки как от сутрин до вечер берат тютюн и не са отишли по-далеч от селото си.Горките хора.
49
5
 
8
 
! Отговори
ЖОро преди 9 години
Протурска, не проруска. Наистина му дължат извинение. Иначе явно в този сайт трият коментари когато се говори против Американците
48
4
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Не ДПС не е проруска партия, тя е протурска, но Турция вече е проруска и затова.
47
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И един въпрес: Нужно ли е нашите журналисти да прочетат това в чужда медия и да ни го постнат, та те живеят и работят в България от тях трябваше да излезе тази истина, не от колегите им отвъд Атлантика! Срам за професията са.
46
0
 
4
 
! Отговори
Варна преди 9 години
До до ВарнаВдигнах ципа....извинявай , но нещо са ми еднакви.....едно и също негативно мнение имат двете издания срещу нашата държава , затова ги бъркам
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А пък на мене ми излезе сметката за тока и тя е 2 пъти по голяма от предходната, не ме интерисуват ни ДПС ни БСП ни ГЕРБ ни АТАКА и разните им там сателити.
44
1
 
11
 
! Отговори
Хасан преди 9 години
Да докажат,че не си агент Павел!
43
2
 
1
 
! Отговори
до Варна преди 9 години
Господинчо, преди да пишеш най-напред си вдигни ципа на панталоните, че ти се виждат нечистоплътните срамотии. Не става въпрос за ФТ, а за НЙТ.