Нападението над Шарли Ебдо е "варварски акт"!

Бокова и Плевнелиев осъдиха насилието над свободата на словото
Обновена: 9 яну 2015 16:21 | 9 яну 2015 16:20, Камелия Цветанова
33
Нападението над Шарли Ебдо е "варварски акт"!
Снимка: БТА, архив

Свободата на изразяване и свободата на медиите са сред най-важните ценности и постижения на съвременните демократични общества и никаква форма на терор няма да промени това. Това беше позицията, около която се обединиха президентът Росен Плевнелиев и генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, които разговаряха днес на „Дондуков“ 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Двамата бяха категорични, че терористичното нападение в редакцията на сатиричното френско издание „Шарли Ебдо“ е варварски и нечовешки акт на насилие срещу свободата на словото и ценностите, върху които е изграден съвременният демократичен свят.
 
Подобни прояви на жестокост не трябва да ни разделят, а да ни обединяват и сплотяват, беше отбелязано още по време на срещата.

Ирина Бокова подчерта, че трагедията от 7 януари е удар и срещу ЮНЕСКО и принципите, които тя защитава, като единствената  организация в системата на ООН, пряко ангажирана със защитата на свободата на словото, независимостта на медиите и сигурността на журналистите.
 
В рамките на срещата двамата направиха обзор на актуалните политически събития в света, развитието на сътрудничеството между България и ЮНЕСКО, честването на 70-та годишнина на организацията и 60-та годишнина на членството на България в ЮНЕСКО.
 
След края на срещата Росен Плевнелиев и Ирина Бокова посетиха посолството на Френската република у нас и изразиха своите съболезнования и съпричастност към болката на френския народ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А когато украинската хунта опожари над 40 наши православни братя на 2-ри май в Профсъюзния дом в Одеса, къде беше *** мръсен?
20
8
 
34
 
! Отговори
От ДС преди 9 години
Господин Президин,Вие и цялото сегашно управление не бяхте днес на протестния митинг пред американското посолство. С тази си постъпка всички вие и софиянци,които не дойдоха открито демонстрирахте,ЧЕ СТЕ КОМУНИСТИ,НАМЕТНАТИ С ТОГАТА НА АМЕРИКАНСКАТА ДИМУКРАЦИЯ- няма съмнение у нас в това..
19
8
 
34
 
! Отговори
по чорапи и чехли - преди 9 години
Чехлю пак загрижен за Евроатлантическата линия Ибрика Чехлю ,Пастирката ,Чехларя ,Охлузеният ... *** копга френски командоси нападнаха България и само 2 *** братя българи ни спасиха къде бе ти ВАРВАРСКА *** УИЗДЪНКО НА ПРИРОДАТА С ЧЕХЛИТЕ СИ ДА СЕ ИЗКАЖЕШ ПО НАРУШАВАНЕТО НА ГРАНИЦИТЕ НИ ОТ ФРЕНСКИ СПЕЦ ЧАСТИ ? :-(
18
8
 
34
 
! Отговори
РУСЕВ преди 9 години
ТАКА ЛИ -АМИ НИЕ НЕ ЗНАЕХМЕ ТОВА ,НЕЩО ДРУГО ДА ИЗПЛЮЕШ ?
17
8
 
34
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
Господин президент, защо днес не бяхте на митинга пред американското посолство по случай бомбардировките над София и паметта на 3000хилядите жертви от тези бомбардировки през 1943-44 година.Нямаше ги и софиянци.Много бързо забравиха, но те пак ще им го напомнят-скоро ще бъде.
16
8
 
39
 
! Отговори
погр ебален агент преди 9 години
Най-варварския акт е, че пожарникаря назначи плевела за президент.
15
8
 
35
 
! Отговори
681 преди 9 години
Айде бе верно ли че е варварски акт, президентче?
14
8
 
41
 
! Отговори
АНТИТОЛЕРАСТ преди 9 години
Ако започна да изливам мнението си, за това "санирано мекотело", "Президон-Рокси".От сайта ще ме изключат за година напред!
13
8
 
44
 
! Отговори
бг преди 9 години
Изгонете я тази *** от Президенството!
12
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А не е ли варварски акт и ГЕНОЦИД пръскането на отрови, химикали и др. опасни вещества КЕМТРЕЙЛС от ниско летящи самолети повече от 8 години над България? За това обаче, което си е 100 % истина въпреки официалното мълчание на властите по всякакъв начин българите не се вдигат и не протестират, но за събитията във Франция! виждате ли солидарни? Не оправдавам и не одобрявам случилото се във Франция, но видяхте ли какво се случва над вашите глави тайно всеки ден? Защо не ви е грижа ва Вас?
11
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Варварски акт беше поставянето ти на този пост от страна на Борисов.
10
8
 
52
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
А ГЕНОЦИДА КОИТО УПРАЖНЯВАТЕ ВЪРХУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕ Е ЛИ ВАРВАСТВО --25 ГОДИНИ ВИ СТИГАТ ГОТВЕТЕ СЕ ЗА НАРОДЕН СЪД Г--Н ПРЕЗИДЕНТ
9
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има и друга гледна точка освен общото заклеймяване на терористите. А какво е отношението на франсетата към Източна Европа и бедния свят, който техните фирми експлоатират безпощадно, какви заплати плащат френските фирми в България и Източна Европа.Дали онези убитите не са се подигравали и на бедните българи, румънци и хора от Източна Европа, които търсят препитание във Франция. Смърт за новите колонизатори!!!!!!!
8
8
 
52
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Г-н Президент това ако е варварски акт какво е това растрела на семейството в София. Защо се говари за Париж в всички медии а нищо не се коментира това в София. И двата случая са терористичен акт на отмъщение. Трябва да се заклеймат и двети събития. Едното е за религиозна обида другото е за финансова злоупотреба. Тука това не е свобода на словото. Чиста демагогия.
7
8
 
42
 
! Отговори
кръстоносец преди 9 години
тоя няма защо да се бои. той е с тях
6
18
 
34
 
! Отговори
Плевнелиев преди 9 години
От доста време на сам каза нещо СмисленноАплодисменти
5
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затвори си устата, бе, ***- МИРИШЕ
4
9
 
36
 
! Отговори
Ali Kemal преди 9 години
Do ysh ..... Nie niamame darjava tova sa mikereta , kak niakoi ot tia ot Isliamska darjava ne vlezne s niakoi kalashnik da gi zapuka v parlamenta
3
8
 
52
 
! Отговори
уш преди 9 години
"Нашите" държавници са толкова ограничени,че не могат да изрекат едно по-различно и адекватно съболезнование от обичайните клишета!
2
8
 
49
 
! Отговори
Ali Kemal преди 9 години
Toq pak se izkazva nepodgotven