Заплаха за атентат у нас няма, убеден е Атанасов

"Несериозно е институциите да се занимават със семейната драма на Петко Сертов"
Обновена: 13 яну 2015 10:08 | 13 яну 2015 09:52, Камелия Цветанова
19
Заплаха за атентат у нас няма, убеден е Атанасов
Атанас Атанасов. Снимка: Булфото, архив

Заплаха за терористичен акт у нас няма, убеден е председателят на вътрешната комисия в Народното събрание Атанас Атанасов от Реформаторския блок.

Още по темата
"Рисковете за сигурността на България не идват от вътрешни сили, а по-скоро от влизащи в България бежанци”, коментира той по Нова телевизия.

Според него нападението срещу френското сатирично издание „Шарли ебдо“ е заради религиозен фанатизъм, който идва от средите на Близкия Изток и Ислямска държава, която пое отговорност за случая, за да покаже сила.
 
Вътрешният министър Веселин Вучков ще докладва пред депутати дали има терористични заплахи срещу страната ни. Той ще бъде изслушан от парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност, съобщи Атанасов.
 
Той коментира и изненадващата поява на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов, който беше обявен за издирване, а вчера през нощта пристигна в България от Гърция заедно със съпругата си, която поиска да бъде търсен.  Според Атанасов е несериозно 40 дни институциите у нас да се занимават със „семейна драма“

"От самото начало отказвам да коментирам темата, защото съм на мнение, че държавата не трябва да се занимава с него. Ясно е, че Сертов не е случаен човек, но след като няма престъпление, е несериозно държавата да се занимава с някой, който е решил да отиде някъде, без да уведоми жена си“, настоя депутатът.
 
Атанасов увери, че знае, че пътуването на бившия шеф на ДАНС няма нищо общо нито с предишната му работа, нито с настоящата.

Според него целта е била да се отвлече вниманието от по-важните неща в държавата.

"Вчера вътрешният министър представи идеите за административна реформа в МВР. Бяха съобщени много обезпокоителни данни. Нанесени са много тежки вреди на вътрешното ведомство от кабинета „Орешарски”. Тези теми обаче останаха встрани от информационния поток, а се занимаваме с Петко Сертов”, коментира той.
 
Атанасов смята, че убийството на началника на кабинета на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова е извършено професионално, поръчково, без никакви следи.
 
Според него основната версия, по която трябва да се работи, е нарушени икономически интереси.
 
Той смята, че общината се управлява тоталитарно.

„Там дълги години има мълчание, не се чува какво се случва. В същия момент има интересни обществени поръчки, публично-частно партньорство с имоти и така нататък”, поясни още депутатът.
 
"Преди около два месеца при мен постъпи много тежък сигнал за корупционни обвързаности между представители на МВР, общината и други кръгове в Пазарджик, всичко това покривано от местната съдебната власт. Този сигнал го изпратих на главния прокурор. Сигналът бе подписан от конкретен човек, собственик на фирма, която е смачкана чрез използване на власт”, обясни Атанас Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
9
 
! Отговори
Реформатор преди 9 години
Ние, от Реформаторския блок, сме готови да приемем три милиона бежанци от Сирия, Ирак и Афганистан, защото САМО ТАКА ще покажем Европейско мислене и ценности! Кунева-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЕС!!!!
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още един *** на когото не му пука за България!
7
0
 
11
 
! Отговори
иха преди 9 години
много разбират тея бе , пророци
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Верваме ти!
5
3
 
0
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
И кои бяха цел на терористите? и кои бяха терористите?Не виждам нищо свързано с България .
4
0
 
5
 
! Отговори
ние преди 9 години
ЧЕ СА ИЗХАРЧИЛИ МАЛКООО ПОВЕЧЕ ПАРИ, ЗА ИЗДИРВАНЕТО НА СЕРТОВ ОТ БЮДЖЕТА БЪЛХА ГИ УХАПАЛА. ГОЛЯМА РАБОТА СТАНАЛО. А ПЪК ЗА ЗАПЛАХА КЪМ БЪЛГАРИЯ ДА НЕ СИ ПРАВЯТ PR--- НЕ СЕ ЗНАЕ В КОЯ ЧАСТ НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАНЕ.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ ДЪРПАЙ КУЧЕТО ЗА ОПАШКАТА ЩОТО ВИДЯХТЕ КАКВО СТАНА В БУРГАС. УЖ НА ТИКВАТА ДЮНЕРЖИИТЕ СА БИЛИ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР И ЩЯЛИ ДА НИ ПАЗЯТ. ОБАЧЕ РЕЙСА ГО ГРЪМНАХА НАСРЕД ЛЕТИЩЕТО В БУРГАС.
2
0
 
11
 
! Отговори
Туристиииии преди 9 години
Абе, Бягай бе! Нямало заплаха.. а оня *** франсе.. и като знам че Бай Петко Капитана с ловна пушка и карабина направи "СОБТ" на Салам.. Страх ме хваща за 100 *** с рпг-та и калашници кво могат да направят..
1
9
 
3
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Напълно се съгласявам с мнението на г-н Атанас Атанасов