Трябва да догоним Румъния в антикорупцията

Нужен ни е човек, който излъчва смелост, сигурна е Кунева
17 яну 2015 13:21,
158
Трябва да догоним Румъния в антикорупцията
Меглена Кунева Снимка: архив, БТА

България трябва да догони това, което прави Румъния по отношение на антикорупцията. Това каза в Русе заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева в отговор на въпрос дали Румъния може да бъде приета преди България в Шенген.

"Не искам успеха на България да се състои в това да спираме съседа, защото е безсмислено", коментира Кунева. Тя обясни, че е много впечатлена от срещите си с прокурора Лаура Кьовеши, ръководител на румънската Национална дирекция по антикорупция, и Хория Джорджеску, председател на Националната агенция за интегритет.

Кунева посочи, че има възможности страната ни да създаде аналогични на румънските структури за борба с корупцията, със сходни правомощия.

"Трябва обаче смелост. Трябва човек, който да бъде така подбран, че да излъчва смелост и да излъчва устойчивост. Това липсва. Каквото и да говорим за стратегии и закони, ако няма човек, който да има достатъчно смелост, няма да имаме такъв успех. Политиците са длъжни да допуснат този човек да се появи", заяви Кунева.

На въпрос дали е време България да приеме еврото, Кунева отговори, че най-сетне имаме посока и тя е публично изказана от министъра на финансите, което е много добре.

"Правилно е да започнем да си правим плановете и българските граждани да знаят накъде вървим", каза още Кунева, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
3
 
! Отговори
берия преди 9 години
ние знаем ,какво трябва ,вие незнаете какво правите там ,нежелана долна пасмен ,алчна ,злобна ,обезобразена чак .
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека всички демократични плюшковци коментират какво направи демокрацията с една уредена 9 милионна държава?!За 25 г в следствие на икономическия геноцид населението се стопи с 1/3 до 6 млн. Унищожени бяха изцяло селското стопанство, производството, а образованието и здравеопязвянето са доведени до крах!То слепите прогледнаха, само тъпите НЕ!Абсолютно всеки полицай или военен, който се грижи за комфорта на продажната *** е чисто и просто съучастник в унищожаването на България!
100
1
 
3
 
! Отговори
чеха преди 9 години
ОБЩО ВЗЕТО ОТ МОЙ ВИЖДАНИЯ ТАМ КЪДЕТО Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ ИМА И КОРУПЦИЯ БЪЛГАРИЯ,РУМЪНИЯ,УНГАРИЯ,ЧЕХИЯ И Т.Н.
99
1
 
5
 
! Отговори
Случаен Минувач преди 9 години
Борбата с корупцията трябва да се започне с премахването на корумпираните.А за корупция можем да говорим сред елиите,политически, държавни, общински и т.н.Другарко Куневице ти си час тот този елит, няма начи нелита сам себе си да бори.Властта е затънала в корупция до ушите. Няма законов начин за преборването.Историята познава един единствен начин за изкореняването и.Спазването на законите се основава на страх от възмездие.Аз невиждам страх втези елити.
98
1
 
4
 
! Отговори
8 преди 9 години
До АнонименСъгласна съм с теб,но ми покажи само още един некорумпиран политик,освен Атанас Папаризов,когото другарите му елиминираха,защото е некорумпиран,умен и точно човекът,който ни трябва!
97
1
 
2
 
! Отговори
Аденауер преди 9 години
Сподобни фигури ,като тази от снимката и всички около нея в това правителство тази задача е непосилна за България.За да догоним Румъния е необходимо задължително да направим като нея:Обхватна декомунизация,Лустрация на *** и агенти за дълъг период от време ,Национализация на откраднатото и наказания за виновните.Тук нашата съседка е безкомпромисна.Само тогава може да се надяваме на нещо по-добро от страна на ЕС.
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Но България има този човек и това сте Вие, госпожо Кунева! Как може цял един народ да забрави гръмките Ви слова - "ОООО, ЙЕССС" в Брюсел? Нали точно поради тази причина народа произнасяше името ви с умиление - МАДАМ ЙЕЕСС? Каква смелост е нужна да опълниш на Комисията и да им завреш в ушите - ЙЕСС, ЙЕСС, ЙЕСС! НЕ СЕ ЧУДЕНЕ, А В ПАРЛАМЕНТА РЕШЕТЕ - КУНЕВА НАЗНАЧЕТЕ И ЗА БОРКИНЯ ПРОТИВ КОРУПЦИЯТА Я СЧЕТЕТЕ!
95
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно Кунева да ни учи на антикорупция е нагло и смешно.А що се касае лично до нея,вероятно има много още какво да научи.
94
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ама ние трябваше да ви изтрепем като в Румъния и сега нямаше да я догонваме а хората които трябвяше да бъдат заличени направиха за 25 години България да е на дъното и да се сравнява с страни от четвъртия свят просто я ограбиха до стотинка
93
1
 
8
 
! Отговори
Бай Киро преди 9 години
Докато те нямаше тебе Мигленче бяхме с пъти преди Румъния айде чао че си имам работа
92
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази крадлива и продажна *** ли говори за корупция?Вместо тази национална предателка да е в затвора за престъпления срещу държавата,тази комунистическа а е с имунитет и говори за корупция!
91
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарко Кунева, дайте личен пример и сама влезте в затвора! Национални предатели до един!
90
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даам трябва, като изпанделим корумпираните политици, продали интересите на държавата за жълти стотинки!
89
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам защо ама тая жена ми харесва, иначе е крадла та дрънка.
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПЪРВО ТРЯБВА ДА ГИ ДОГОНИМ В КОРУПЦИЯТА, КОЕТО НЯМА ДА Е ЛЕСНО.
87
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарката Кунева е както винаги права...
86
1
 
11
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Преди да догонваме който и да е, трябва вас да изгоним Др. Пръмова.Да сме правили структори за борба с корупцията като съседите??Та нали си имаме такива.Защо не работят ?
85
1
 
22
 
! Отговори
ЕЗИКА НА ОМРАЗАТА преди 9 години
-Догони Румъния, и "повече се не връщай "!
84
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Закона е врата в полето.През нея минават само гламавите,а останалите.....Кой прави законите в България,и за кого?
83
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарко Кунева.Желая да ви стана консултат,без портфейл,как да се приботрим с корупцията,без Румънския опит.Първо- да възобновим делата на "белите якички",които раздаваха "лоши" кредити на комунистите.Второ- да се изясни първите милиони как са спечелени,и какви данъци са платени.Трето-какво стана с външнотърговските дружества и офшорките.Четвърто-да се преразгледат договорите за следприватизационният контрол на червената мафия.Има още десетина точки,но да има и за после след напъна ви.