Москов не се интересува от нервната криза на ДПС

Драмата им е, че нищо не зависи от тях, заяви той
Обновена: 24 яну 2015 12:58 | 24 яну 2015 12:32, Александър Попов
274
Москов не се интересува от нервната криза на ДПС
Снимка: Булфото, архив

Здравният министър Петър Москов прояви незаинтересованост към атаките към него от страна на ДПС.

Лидерът на партията Лютви Местан го обвини в лъжа, след което започнаха консултация за внасяне на вот на недоверие срещу кабинета „Борисов" заради ксенофобски изказвания относно нападенията над лекари.

Още по темата
"Дълбоко не ме интересува нервната криза, в която е изпаднало ръководството на ДПС. За да не реши някой, включително и ръководството на ДПС, обаче, че бягам от този разговор, ще кажа хората да не се заблуждават. Господин Местан и неговите колеги въобще не ги интересуват състоянието и реалните проблеми нито на българи, нито на цигани, нито на турци. Там става въпрос за оцеляване на корпорацията ДПС. Икономически мастодонт, прикрит зад политическа формация. ДПС е политическото крило на тази формация и тази корпорация, която можеше да си позволява през времето да създава банки от типа на КТБ, извън цялата законова уредба на държавата и след това да ги фалира, когато реши, да слага, да назначава и да сваля правителства, когато й е кеф. А сега в момента от нея не зависи нищо. Това е драмата на Местан и неговите колеги. Не зависи нищо, защото те са извън управлението, а от това, че са извън управлението и това стана ясно от напъните им за вот на недоверие, всъщност те изпаднаха в парламентарна изолация. От парламентарната изолация следва големият проблем на Местан - че образите от фирми, които доброволно те събраха около себе си, започват да се разбягват, а оттам и следва, че няма да има пари да купуват избори. Това е големият проблем на тази корпорация", коментира здравният министър пред Дарик радио.

Москов обяви, че единствената му цел е успехът на правителството и в частност успехът на реформите в сферата на здравеопазването.

Той заяви, че работи за пълен мандат на кабинета и добри резултати.

Местан по-рано през седмицата заяви, че след като Москов си е позволил да нарече ромите "скотове" и "диви животни", това дори е по-сериозно основание за вот на недоверие, отколкото цялостен провал в секторната политика.

Според него, когато останалите потриват доволно ръце, че са оставили само ДПС в противодействието срещу ксенофобията и езика на омразата, това не е изолация, а е въпрос на политическа гордост и отговорност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още по темата: ДПСПетър Москов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
14
 
6
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Еий,аман от тоя Москов бе,цял ден ли ще ми се кипри тук?Казал три лафа по ТВ-то и голям праз!
111
3
 
5
 
! Отговори
Велика Бастиона преди 9 години
В момента разиграват цирк , но така или иначе съдбата решава, а има толкова много политически и геополитически фактори който натискат че само в мечтите им са че ще успеят.
110
3
 
8
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
БРАВО НА АНЕСТЕЗИОЛОЗИТЕ! ТЕ ЩЕ СЛОЖАТ РЕД МАКАР И РАБОТЕЩИ НА ТИХИЯ ФРОНТ.ЧОВЕК КОЙТО Е ТРЪГНАЛ ОТ ОРДИНАТОР ЗНАЕ КАКВО ИСКА.
109
3
 
2
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
до 129 Дедо ти не се нуждае от лекарства щот няма рафиниран *** у главата си.И щом има план, значи ще трябва властта да се отчете за неговото изпълнение. Да каже къде са отишли предприсъединителните средства и онези от републиканските бюджети. Питаме ние, питат и ***.
108
3
 
22
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Сутринта слушах министър Москов по Дарик радио. Добра програма и решимост - успех, министър Москов !
107
2
 
6
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
В края на краищата тази стратегия се провежда при цели пет редовни и две служебни правителства, без нито едно да се оплаче, че нещо куца със стратегията за интеграция на малцинствата.Като пренебрегнем донякъде обстоятелството, че 10 години "ромското включване", което не го е измислил български гений, защото е част от международна инициатива, е повод да се създадат сума ти съвети, центрове, комисии, междуведомствени групи и всякакви бюрокрации от този сорт, генериращи средства от хазната и евр
106
3
 
5
 
! Отговори
баба ПИЧ преди 9 години
До дедо ПИЧДедо, па не си си пил лекарствата!Няма начин да включиш някого някъде, ако той не иска! Още по-трудно е, когато сам се изключва отвсякъде!Стига сме се заблуждавали. Никъде по света не можаха да ги интегрират тези. Французи, чехи, германци - всички пищят от тая пасмина.Единственото, което може да се направи е да си включим по 50гр ром с чай или кой както го предпочита.
105
4
 
2
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
коментирайте кой ,защо и цел на програмата описана в по долу цитираното!Общото на Москов с тази програма на другарите ***,на ДПС също?!
104
2
 
12
 
! Отговори
браво преди 9 години
Браво на Министър Москов!!!Предстои да разчупим ледовете и страховете от тази змия ДПС.Забележете, че се иска смелост в наши дни за да се каже истината!!!Аз отдавна знам тези факти, но това е защото мога да мисля и не вярвам наготово на медиите!Много работа предстои сега. Трябва да си върнем загубеното и да не позволяваме това отново да се случва!
103
1
 
4
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
НА страницата на Министерския съвет, също и на още няколко официални сайта, сред които и този на Европейската комисия, се е сгушил един прелюбопитен и доста позабравен документ: "Национален план за действие - Десетилетие на ромското включване 2005-2015" Премиерът Борисов трябва да е силно притеснен, защото няма никакво време. Изрично се подчертава, че мащабното начинание по интегрирането на *** към съвременното демократично общество е валидно до края на тази година, т.е. след дванадесет месеца или ще се включат, или не.
102
6
 
6
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Голям вятър направихте на Москов,да не простине?
101
2
 
10
 
! Отговори
Един Българин преди 9 години
До Анонимен 111А ти какъв си и чий го чешеш тук? На Вадимир Зидаров, на агент Павел или на г-н Кучев. Москов може и да е казал нещо по-рязко, но за съжаление всичко това е истина и най-вече за ДПС с изкл. на това , че ще им свършат парите за избори. Това точно няма да стане за съжаление. Ако не беше Д(п)С, България щеше да е дръпнала поне с 10 години напред, но уви те съществуват.
100
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАВО Д-Р МОСКОВ !ВСИЧКИ СКИНАРИ ТЕ ПОДКРЕПЯМЕ !
99
6
 
3
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
до117Умишлено копирах това за да изпъкне противоречието и изтинското лице на ДПС създадена от Луканов ,ДС и КГБ с цел България отново да попадне в лапите на Москва експлоатирайки псевдо освобождението-окупация на БГ.
98
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако д-р Москов беше живял преди 80 години, един друг доктор, по име Менгеле щеше да остане тотално неизвестен за Историята.
97
9
 
5
 
! Отговори
РБ преди 9 години
И Костов казваше истини,обаче не го харесаха!
96
3
 
14
 
! Отговори
бг преди 9 години
До ДПСДа тази статия и аз я четох,но прозвуча доста нагло и арогантно! От какво да имат нужда европейците-от Турция ли? Защо тези млади и смели хора от Анадола са предпочели Европа?Европа трябва да се противопостави на наглото и агресивно ислямско и мюсулманско поведени,на което и ние сме свидетели от страна на ДПС,които заплашват с етническия мир,заплашват с нарушени права,а самите те са заплаха за това!
95
17
 
6
 
! Отговори
Майката Ситрака преди 9 години
Бойко ще отгърми първо Москов...
94
2
 
10
 
! Отговори
бг преди 9 години
И други има с моя ник,но всички сме българи нали? Значи мога да кажа,че Москов защитава българските права,защото каза истини!-ее кой не е доволен от тези истини този,който има изгода от неистините и демагогията,а той даже не може да се нарече БЪЛГАРИН!
93
12
 
3
 
! Отговори
ДПС преди 9 години
ДПС е проруска партия,но вижте кво рекоха Турците!!!Турският премиер: Ислямът е основна религия в ЕвропаЩе се борим срещу всички, които посягат на нашите джамии, обяви Ахмет Давутоглу.Турция няма нито да се моли на ЕС, нито да проси нещо, а ако европейците имат нужда, вратата на развиваща се Турция е отворена, твърди премиерът Ахмет Давутоглу, цитиран от електронните издания в южната съседка. "Ислямът е основна религия в Европа и това ще бъде така. Преди половин столетие в Европа дойдоха млади и смели хора от всички краища на Анадола, и благодарение на тях израснаха куполни джамии и месч