Без детски за родителите на малолетни майки? Дискриминация!

ДПС скочи и срещу идеята на Москов за 6 месеца срок за неплащащите за здраве
Обновена: 3 фев 2015 17:16 | 3 фев 2015 17:00,
175
Без детски за родителите на малолетни майки? Дискриминация!
Снимка: архив, Булфото

ДПС обяви, че идеята да се спрат детските за родителите на малолетните майки е дискриминация.

Предложението беше обявено вчера от социалния министър Ивайло Калфин, според когото родителите на малолетните майки не трябва да получават детски за тях.

Още по темата
„Намеренията на Ивайло Калфин са дискриминационни и противоконституционни“, обяви бившият социален министър Хасан Адемов. Според него за всички е ясно, че родителите на малолетните майки и сега няма как да получават детски, защото децата им няма как да ходят на училище.

Според Адемов е дискриминация и това, че детето, което е основният носител на подкрепата, ще бъде ощетено. ДПС дадоха да се разбере, че не подкрепят традицията „деца да раждат деца“, но са категорични, че проблемите могат да се решат с превенция, а не със санкции. Движението обвини управляващите, че са стигнали до идеята за тази мярка заради прегръдката си с Патриотичния фронт.

ДПС видя дискриминация и в идеята да се развива тридетният модел. Партията на Местан се обяви и против идеята на здравния министър Петър Москов да се дадат шест месеца за изплащане на неплатените здравни осигуровки. Според предложението за промяна, прието от МС, здравно неосигурените ще имат половин година да платят дължимите вноски за три години, за да се върнат в системата. Изтече ли срокът, ще са дължими всички вноски назад.

„В предложенията на здравния министър няма такива, които да стимулират коректните платци, и такива, които да накарат хората, които не си плащат, да си плащат“, каза Адемов.

Според ДПС и в закона за училищното образование има дискриминационни елементи по отношение на обучението на майчин език. Партията на Лютви Местан призова за консултации с останалите сили в парламента по управленската програма на кабинета и поиска тя да бъде дебатирана в пленарната зала.

ДПС отново постави въпроса за отговорността за Възродителния процес.

„Обстоятелството, че ние продължаваме да говорим за възродителния процес означава най-малкото, че има нерешени проблеми в оценката и наше задължение е да говорим и действаме, докато те намерят задоволително отношение“, каза Алиосман Имамов.

Според него трябва тези, които носят вината за Възродителния процес, да понесат своето наказание.

ДПС не оцени положително свършеното от кабинета по време на последните бедствия.

„Управляващите вършат неща, които провокират сериозна форма на медийно отразяване“, каза Имамов. Той обвини властта в липсата на предварително организирани действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
35
 
! Отговори
ДС преди 9 години
Дефиниция на ДЕМОКРАЦИЯ: управлява мнозинството, малцинството се съобразява с това. Това е. Такъв е живота. Аз съм БЪЛГАРИН по етнос и гражданство и живея в държавата БЪЛГАРИЯ. Все още българите сме мнозинство. Ние не искаме малцинствата да имат повече права от нас. В момента ние живеем под диктатурата на ДПС и малцинствата.
30
0
 
13
 
! Отговори
8 преди 9 години
до 7Много хитро и справедливо. Друго решение е купони за бебешки храни и памперси.
29
0
 
28
 
! Отговори
... преди 9 години
До Анонимен19Прав си, щом ревнаха от ДПС, значи наистина се случва нещо правилно в държавата. Аз подкрепям Калфин за тази идея. Браво. Време е вече българина да надигне глава и да покаже кой е господар на тази територия България. огава да видим дали ДПС пак ще тръгнат да защитават гетата. Това на ДПС което правят в момента си е чисто купуване на гласове от гетата. Е тоя път няма да стане. ДПС скачат против България и българите, ок добре. Българите скачат и палят гетата.Останалото го знае Калфин
28
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като не плащат данъци,здравни осигуровки не е дискриминация.Като им дават без да са болни ТЕЛК не е дискриминация.Като не плащат ток,вода не е дискриминация.Само да получават ли? Тогова не е дискриминация.
27
0
 
34
 
! Отговори
Фен преди 9 години
Никой не може да черпи права (детски) от неправомерно поведение (малолетни педофили!)!!!
26
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом малолетна роди тя вече не дете и за нея не се полагат детски! Нас например ни лишиха от детски защото заплатата ми превишава 5 лева зададения максимум.Това питам не е ли дискриминация? Мисля си, че детските трябва да отпаднат и да се прави данъчно облекчение на родителите.
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ГЕРБ не приемат закон, който забранява на електората им да ражда преди 12-годишна възраст ???
24
0
 
37
 
! Отговори
7 преди 9 години
За да няма дискриминация - спират се на всички, а на родителите се опрощават определен % данъци и осигуровки. Тогава *** и дупесарите могат само да вият от яд срещу месечината
23
0
 
40
 
! Отговори
баба ви преди 9 години
А къде беше ДПС, когато отрязаха детските на семейства с брутен доход на член от семейството над 350 лв. Това не е ли дискриминация??? Така и така в системата има дискриминация, нека поне да има и възпитателен елемент.
22
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
съществуването на ДПС е дискриминация за българите,но и ви търпим ,а докога ли ,,,,,,,,,,,,,
21
1
 
49
 
! Отговори
Ico преди 9 години
Браво Калфин, браво Москов!
20
0
 
36
 
! Отговори
Един Българин преди 9 години
Това г-н Адемов не е вярно! Всички знаят как се уреждат с документи за посещаване ан училище малолетните "майки"!!! Няма пречка да си взимат парите и това е ясно за всички дори и за вашият неграмотен в голямата си част електорат. Кого се опитвате да заблудите?!
19
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом ДПС не го подкрепя, значи е добре за България. Да се приеме!
18
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом дпс ревът, значи нещо хубаво се случва с държавата!
17
0
 
40
 
! Отговори
Затвор преди 9 години
А не трябва ли и двамата да влизат в затвора за това, че са правили секс със малолетен, малолетна.
16
0
 
39
 
! Отговори
8 преди 9 години
Тези родилки трябва да бъдат съдени за престъпление срещу детето си и да им бъде отнето.Има светлина в тунела..
15
0
 
32
 
! Отговори
простъ преди 9 години
До Анонимен 1Заглавието е правилно, защото точно родителите на малолетните майки получават детски за детето и за малолетната майка. Местан също е прав, но колко осъдени има за секс с малолетни, или те са заченали непорочно?А това за тридетния модел е най-доброто, което може да се случи, защото едва ли *** ще правят по 10 деца, ако знаят, че няма да получават помощи за останалите.
14
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом ще ражда на 14 години,значи има пари.Никакви детски,никакви 5 лева стига толкова.Тук да не им е бащиния.То нормалните хора от тия не могат да се съвземат
13
0
 
40
 
! Отговори
... преди 9 години
ДПС нямат право на глас вече в нашата България. Като искат да показват пръста и да размахват, да си ходят в Турция.Кое е дискриминация бе ДПС?Не скачайте че било против конституцията, защото и вие сте партия създадена против конституцията на РБ. И не е престъпление секс с малолетни?Ако не е престъпление-да хвана едно *** и да му разпоря аспуха-ама веднага ще скочите и ще ме осъдите че нямало години и съм блудствал с него. Е как аз блудствам а римляните не? И аз тогава ще кажа - дискриминация.
12
1
 
37
 
! Отговори
До 7 преди 9 години
Тя на 12 години си е стара мома