Без детски за родителите на малолетни майки? Дискриминация!

ДПС скочи и срещу идеята на Москов за 6 месеца срок за неплащащите за здраве
Обновена: 3 фев 2015 17:16 | 3 фев 2015 17:00,
175
Без детски за родителите на малолетни майки? Дискриминация!
Снимка: архив, Булфото

ДПС обяви, че идеята да се спрат детските за родителите на малолетните майки е дискриминация.

Предложението беше обявено вчера от социалния министър Ивайло Калфин, според когото родителите на малолетните майки не трябва да получават детски за тях.

Още по темата
„Намеренията на Ивайло Калфин са дискриминационни и противоконституционни“, обяви бившият социален министър Хасан Адемов. Според него за всички е ясно, че родителите на малолетните майки и сега няма как да получават детски, защото децата им няма как да ходят на училище.

Според Адемов е дискриминация и това, че детето, което е основният носител на подкрепата, ще бъде ощетено. ДПС дадоха да се разбере, че не подкрепят традицията „деца да раждат деца“, но са категорични, че проблемите могат да се решат с превенция, а не със санкции. Движението обвини управляващите, че са стигнали до идеята за тази мярка заради прегръдката си с Патриотичния фронт.

ДПС видя дискриминация и в идеята да се развива тридетният модел. Партията на Местан се обяви и против идеята на здравния министър Петър Москов да се дадат шест месеца за изплащане на неплатените здравни осигуровки. Според предложението за промяна, прието от МС, здравно неосигурените ще имат половин година да платят дължимите вноски за три години, за да се върнат в системата. Изтече ли срокът, ще са дължими всички вноски назад.

„В предложенията на здравния министър няма такива, които да стимулират коректните платци, и такива, които да накарат хората, които не си плащат, да си плащат“, каза Адемов.

Според ДПС и в закона за училищното образование има дискриминационни елементи по отношение на обучението на майчин език. Партията на Лютви Местан призова за консултации с останалите сили в парламента по управленската програма на кабинета и поиска тя да бъде дебатирана в пленарната зала.

ДПС отново постави въпроса за отговорността за Възродителния процес.

„Обстоятелството, че ние продължаваме да говорим за възродителния процес означава най-малкото, че има нерешени проблеми в оценката и наше задължение е да говорим и действаме, докато те намерят задоволително отношение“, каза Алиосман Имамов.

Според него трябва тези, които носят вината за Възродителния процес, да понесат своето наказание.

ДПС не оцени положително свършеното от кабинета по време на последните бедствия.

„Управляващите вършат неща, които провокират сериозна форма на медийно отразяване“, каза Имамов. Той обвини властта в липсата на предварително организирани действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това ДПС няма ли най-после да се вземе в ръце! Накарай дъщеря си да роди на 10 години, за да и взимаш майчинските.
50
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дискриминация и още как!Майката на майката получава детски за майката!!Бабата и тя получава детски за майката на майката!!А пък ние плащаме за да не лишаваме от доходи детопроизводствоството на ***!!!Не искаме да сме лишени от възможността да плащаме!!!Дискриминираящо е!!!
49
1
 
23
 
! Отговори
Стигига с тия соцеал преди 9 години
Исакм референдум за спиране на всички помощи от държавата!!!Аз си храня моето дете и НЕ желая друг да го храни ,но и нежелая с моя труд на храня чужди деца!
48
1
 
12
 
! Отговори
а преди 9 години
А по добре ли е педофилия!
47
0
 
34
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Без детски на децата на деца! Край на бизнес модела с ражданията!
46
0
 
36
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
А какво ще кажете за тези които са направили деца на малолетни да лежат в затвора за престъплението което са извършили?
45
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте ревали за този възродителен процес.Не трябва да има давност и за терористите от гара Буново , които взривиха вагона на майки със деца.ДПС е незаконна етническа партия и вие самите го знаете.
44
2
 
33
 
! Отговори
До 47 преди 9 години
Не само, че трябва да се наказват, то просто е престъпление и е забранено със закон!Но този закон се прилага много усърдно, ако виновните са Българи, а ако са ***, не се прилага.Ние, Българите сме жертва на дискриминация в собствената ни страна!От много години всичко се дава безплатно и наготово на ***, а българите плащат масрафа за това и то в собствената си РодинаЗащо пришълци като ***, които паразитират на гърба ни от как са дошли от Индия са толерирани за сметка на останали?
43
2
 
37
 
! Отговори
работещ преди 9 години
Ако предложенията на Москов и Калфин станат действителност и правителството приеме още подобни справедливи закони бих гласувал за някоя от тези партии на следващите избори!Българите отново ще гласуват активно, ако видят работещи в тяхна полза партии!
42
4
 
0
 
! Отговори
РБ преди 9 години
ЦИНГАРЕЛА,ЦИНГАРЕЛАТИ ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ ОТДАЛЕЧАВАШКОЙ СЕ ОПИЯНЯВА ОТ ГЪРДИТЕ ТИ?НАГЛЕДАХ СЕ НА ТЕЗИ БЕДРАЦИНГАРЕЛА,ЦИНГАРЕЛАЦИНГАРЕЛА,ЦИНГАРЕЛАТРУДНО МИ Е ДА СЕ ОТКАЖА ОТ КИТАРАТА И ОТ ВИНОТО,ОТ ТОПЛИНАТА НА ТЯЛОТО ТИЦИНГАРЕЛА,ЦИНГАРЕЛАПР.:ЦИНГАРЕЛА,ЧЕРНИ ДЯВОЛЕ!ПЕСЕН МОЯ,ТЪГА ГОРЕЩАЧУВАШ ЛИ МЕ КАК ПЛАЧА?ЦИНГАРЕЛА,ЦИНГАРЕЛАЦИНГАРЕЛА,ЦИНГАРЕЛАТРУДНО МИ Е ДА СЕ ОТКАЖА ОТ КИТАРАТА И ОТ ВИНОТО,ОТ ТОПЛИНАТА НА ТЯЛОТО ТИЦИНГАРЕЛА,ЦИНГАРЕЛА
41
7
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
От псевдовойната между ДПС и ГЕРБ печелят двете престъпни партии и губи българския народ !Факт !ГЕРБ се крепи на наивността на българите, че е антитурска партия. Това по презумпция няма как да е истина по простата причина, че ГЕРБ е с евроатлантическа ориентация и е член на ЕНП.ДПС пък печели *** гласове, които никак не са малко и ще стават все повече с оглед на това, че болшинството от младите в България са от ромски произход.Факт !От целия този цирк страдат етническите българи !
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без детски за родителите на малолетни майки? Дискриминация!----------Тези взеха да преиграват вече!Ми като не им харесва, че няма да финансираме усиления разплод на ***, могат да им помогнат. Нека събират членски внос от своята партия и да им плащат тези пари...А не ние Българите да се скъсваме от работа, та те да раздават от нашите пари на корем на ***, за да ги превръщат в свой елеторат!Щом дъртата *** има внуци, явно не е майка а е баба.Точка!Пари се дават на майки само!
39
1
 
33
 
! Отговори
ТУРЧИНА преди 9 години
ДОРИ ТРЯБВА ДА СЕ НАКАЗВАТ РОДИТЕЛИТЕ НА МАЛОЛЕТНИ МАЙКИ И МАЛОЛЕТНИ МЛАДОЖЕНЦИ,И ТО СЪС СОЛИДНА ГЛОБА,ИЛИ АРЕСТ,ДА НЕ ПОЗВОЛЯВАТ НА МАЛОЛЕТНИ ДЕЦА ДА СЕ ОЖЕНЯТ
38
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давай МОСКОВ ние сме с теб! Смачкай тая *** ДПС. И двете неща срещу, които се противопоставят ДПС са добре дошли за българите!Който си плаща осигуровките ще се лекува и то по-качествено от сега, а който не плаща осигуровки, да си плаща медицинските грижи, като му се наложи! БРАВОАко детето ти роди дете, ТИ ще си отговорен за него, тъй като детето ти не е пълнолетно, за да носи отговорност! Такаче СЪМ ТВЪРДО ЗА спирането на детските за деца родени от деца!Напред ! Всички заедно против ДПС!
37
0
 
35
 
! Отговори
Да , преди 9 години
Дискриминация има ! И тя е срещу етническите българи в България.
36
0
 
22
 
! Отговори
волгоградския преди 9 години
Кокова .*** дискриминация браво така трбва пьлна борба срешу ***
35
0
 
30
 
! Отговори
... преди 9 години
До РБЗащото не сме единни. Трябва ни човек, трябва ни лидер който да ни обедини. Появи ли се такъв човек който може да постигне това, жална им майка и на ДПС и на тези от гетата
34
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местан не знае ли че в Амерка не дават детски !Заревал срещу модела - 3 деца ??Партията му е незаконна , както и мнението му !
33
0
 
33
 
! Отговори
Уточнения преди 9 години
1. Преди да забременее и роди малолетната, нейните родители я продават на "пазара за булки" - тоест, продават я, за да бъде секс-робиня на някого и той да я третира като неин господар, дори има право да я бие. Това по закон е тежко престъпление, а Местан държи тези родители да получават детски надбавки за момиче,което са продали в робство! Един вид,да получават ежемесечно парично поощрение!2. Тези пари на данъкоплатците, уж детски надбавки, се използват, за да се купи пиене и цигари за дъртите
32
2
 
8
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Като сме толкова умни,защо сме на този хал?