Който не ползва парно, да не плаща нищо на Топлофикация

ПФ предлага собствениците да не дават и такса за общи части
Обновена: 5 фев 2015 12:33 | 5 фев 2015 12:26, Камелия Цветанова
256
Който не ползва парно, да не плаща нищо на Топлофикация
Снимка: архив, Булфото

Собствениците на жилища, които не ползват парно, да не плащат нищо на Топлофикация, предлагат депутатите от Патриотичния фронт, които внесоха промени в Закона за енергетиката.

Освен това патриотите предлагат те да бъдат освободени и от такса за общи части, която в момента се плаща от всички собственици на апартаменти в даден блок независимо от това дали са спрели парното си, или не.
 

Крайно време е да се прекрати този рекет на топлофикациите. Тези наши бедни сънародници си плащат като попове за услуга, която не са искали, коментира съпредседателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов.

Друго предложение на патриотите предвижда всеки да може сам да реши дали да прекрати договора си с ТЕЦ. В момента собственик на апартамент може да се откаже да ползва парно само с решение на две-трети от хората от етажната собственост.

Всеки сам трябва да има право да се откаже от услугите на топлофикация, мотивира се Симеонов.

Договорът с топлофикация да се счита за прекратен до 30 дни след подаването на заявлението от собственика на жилището, искат още депутатите.

Сега това става след спирането на топлоподаването, което може да стане и след няколко месеца.

В промените в закона е посочено още, че услугата на топлофикация няма вече да е в обхвата на тези с обществен интерес.

Патриотите обаче не отрекоха, че ако исканията им бъдат одобрени, може да се стигне до варианта ТЕЦ-овете да натоварят хората, които ползват парно с таксите, които сега събират от тези с изключено.

„На сила никой не може да ви накара да сте потребител на топлофикация, всеки си решава“, заяви другият съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
8
 
1
 
! Отговори
??? преди 9 години
Мине не мине време и някои пак се връщат на това глупаво предлжение - да се освободят мошениците от плащане за ползването на парно.
155
1
 
4
 
! Отговори
ти си тарикат преди 9 години
До Анонимен 163-Я не ми се дръж като комунистически дерибей! С какво съм тарикат,след като в цял свят никой не задължава хората,или по-скоро никой дружество не рекетира хората както в нашата държава! Скакво съм тарикат я кажи? След като болшинството от *** не плащат вода,ток и въобще нищо,а аз чинно плащам с това ли съм тарикат,след като не мога да отрежа мафиотското дружество Топлофикация,което е мега нагло и некоректно с всички дръзнали да имат имот с грозните им РАДИАТОРИ!
154
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хаххааа
153
1
 
4
 
! Отговори
До ивет преди 9 години
Ивето ***, тебе може ли комшиите да съберат по 5 лв. и да те ползват, и тези, които не искат пак всеки месец да си плащат, въпреки, че не те ползват? То бива *** ***, ама ти прекаляваш!
152
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идеята на депутатите от телевизия Скат и тези от ВМРО е мошениците пак да намажат. Разбира се, че всеки си избира в какъв блок да живее, но като иска да живее в блок с парно, да си плаща за това, а не да лъже, че не ползвал. Иначе по логиката на скатаджиите, хората от по-долните етажи не ползват покрива и не трябва да плащат за ремонта му. Хората от по-долните етажи не ползват и асансьора и не трябва да плащат нищо за него, вкл. и за основен ремонт. Улука ако тече долу, то той не се ползва от го
151
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 162 АнонименСеляндур - за тебе свободата да избираш е като да избереш да сереш в леглото дето спиш. Няма един лев да си плати парното и го спира, стои на студено, прецаква съседите пък за "свободен избор" говори.
150
1
 
7
 
! Отговори
една преди 9 години
А това е чудесно предложение и искренно се надявам най после да го приемат от нс защото сградната инсталация е като комините в блока дава ти възможност за избор как да се топлиш. Как ли до сега не са се сетили да сложат и такса комин?????
149
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я не сакам тръби с топло в моята обща част сакам тръби със студено.
148
1
 
1
 
! Отговори
Истината до 150 преди 9 години
Същото е и при студената вода. Съответното ВиК дружество е монтирало общ водомер за студената вода /аналога на измерителя за парното в абонатната/ и си иска парите според него. Първо не в всяко жилище има водомер, но дори и да има водомер в всяко жилище, ако според общия водомер са изразходвани да кажем 500 кубика вода, а според водомерите в жилищата са изразходвани 400 кубика, разликата от 100 кубика се разпределя по някаква методика между всички жилища БЕЗ ДА СА Я ПОЛЗВАЛИ. Никой не протестира
147
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тез неща трябва да отпаднат доставя се топло до сградата от там насетне който искал радиатол с топло да си търси решение откъде ще се подвързва а старите тръби през апартаментите да се затапват.
146
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До да ама неТарикат, ти като купи апартамента с хиперинвертори ли беше или с парно. Апартамента в сграда да не ти е самостоятелна къща. Има и обща собсвеност към която си отговорен. Научили се всеки да си прави квото му скимне - един се отказва от парно, друг от асансьор трети не му пука за покрива или фасадата. И след 10 год живеят в кочини.
145
4
 
1
 
! Отговори
Варна преди 9 години
До бгКлиматика се ползва за охлаждане .... !!!
144
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ивет,няма никаква логика. Това го каза един мошеник на име Милко Ковачев, от кабинетът на Симо и сега милионер. Къде е записано , че , който живее в блок , задължително трябва да се отоплява с парно. нещо В логиката ти.....а????
143
0
 
6
 
! Отговори
бг преди 9 години
Абе кво да говорим след като централните офиси на Топлофикация София са с климатици на санираната си сграда!-антиреклама за парното в днешния век!
142
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тука гледам някакви пишат за общи части ами елате ми платете водата и тока и парното като сте умни. Все пак моята вода и ток се губят по вашите тръби и жици и плащам тръби и енергопренос.
141
1
 
2
 
! Отговори
Истината До 150 преди 9 години
Истината е по-различна. Принципно Топлофикация доставя услугата си не до всеко жилище поотделно, а до абонатната станция и Топлофикация е в правото си да иска да им се плати цената на вече реално доставената услуга. Тук обаче се намесва лошо написания закон, може би съзнателно лошо написан и се измества доставянето на услугата до жилищата, а всъщност Топлофикация не я доставя до жилищата. Същото е и с студената вода и с тока, но там сумите са по-малки и всеки ги подминава.
140
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
151, айде стига глупости! Стълбището при свалени радиатори просто не се отоплява. А не се отоплява, защото е ненужно да се отоплява. С апартаментите положението е същото. Който включва нещо, се отоплява. Който не включва, мръзне, независимо дали сградата е толплофицирана или не. Това е истината. Всичко друго са измишльотини на монополистите и на ония, които искат да се топлят за сметка на по-бедните си съседи, отказали се от парно.
139
1
 
4
 
! Отговори
бг преди 9 години
До До 145 бгНикой нищо не е избрал какво ти дружество за дялово след като не се отоплявам с парно,а и радиаторите са ми свалени и трабите зазидани с гипсокартон на стените си имам супер хиперинверторни климатици и гипсокартон отвътре,а отвън изолация,а при това и апартамента ми е малък и среден-много топъл,а таксите им мощност са ми колкото сметките за ток,ако щеш вярвай-грубо казано! Значи аз от Топлофикация и техните разпределители нямам никаква нужда те са тежест и ограбват бюджета ми! Ясно
138
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се махнат топломерите в абонатните станции, да останат само тези в апартаментните. Който има отчет над нула - плаща, който е на нула или с отрязани радиатори - не плаща. След един сезон ако Топлофикация е на загуба да я закриват, ако е над повърхността - честито. Какви са тия *** номера една услуга избрана само от някои да се плаща от всички?!
137
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който иска парно да си купи апартамент с парно с изнесени тръби, не да ме рекетира и да му плащам като почне да ми плаща тока, тогава и аз ще почна да му плащам за тръбите.