Който не ползва парно, да не плаща нищо на Топлофикация

ПФ предлага собствениците да не дават и такса за общи части
Обновена: 5 фев 2015 12:33 | 5 фев 2015 12:26, Камелия Цветанова
256
Който не ползва парно, да не плаща нищо на Топлофикация
Снимка: архив, Булфото

Собствениците на жилища, които не ползват парно, да не плащат нищо на Топлофикация, предлагат депутатите от Патриотичния фронт, които внесоха промени в Закона за енергетиката.

Освен това патриотите предлагат те да бъдат освободени и от такса за общи части, която в момента се плаща от всички собственици на апартаменти в даден блок независимо от това дали са спрели парното си, или не.
 

Крайно време е да се прекрати този рекет на топлофикациите. Тези наши бедни сънародници си плащат като попове за услуга, която не са искали, коментира съпредседателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов.

Друго предложение на патриотите предвижда всеки да може сам да реши дали да прекрати договора си с ТЕЦ. В момента собственик на апартамент може да се откаже да ползва парно само с решение на две-трети от хората от етажната собственост.

Всеки сам трябва да има право да се откаже от услугите на топлофикация, мотивира се Симеонов.

Договорът с топлофикация да се счита за прекратен до 30 дни след подаването на заявлението от собственика на жилището, искат още депутатите.

Сега това става след спирането на топлоподаването, което може да стане и след няколко месеца.

В промените в закона е посочено още, че услугата на топлофикация няма вече да е в обхвата на тези с обществен интерес.

Патриотите обаче не отрекоха, че ако исканията им бъдат одобрени, може да се стигне до варианта ТЕЦ-овете да натоварят хората, които ползват парно с таксите, които сега събират от тези с изключено.

„На сила никой не може да ви накара да сте потребител на топлофикация, всеки си решава“, заяви другият съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
5
 
2
 
! Отговори
До 141 преди 9 години
Ти не разбра ли, че примера с стълбището беше, за да ти светне в умната глава, че стълбището при свалени радиатори също се отоплява от парното в сградта, както и всеки един апратмент с свалени или спрени радиатори? Казано по друг начин - да ти светне, че се ползва парно и при свалени радиатори, за което е най-нормално да се плаща, даже е задължително да се плаща, а на каквото предлагат *** от Скат - да се ползва парно, и да не се плаща.
135
2
 
7
 
! Отговори
да ама не преди 9 години
До ИстинатаТова е изопачена истина,защото дефакто те -Топлофикация ти отнемат правото на избор де не ги избереш,защото аз въпреки,че имам вътрешна и външна изолация и ползвам за отопление хиперинвертори(климатици са това) и на практика нямам топлинни загуби ме принуждават да плащам тяхната измислена такса мощност и дефакто ме товарят с допълнителни разходи,които ми начисляват без никакво право и основание!Защо плащам данъци в тази държава,като не се спазват правата на плащащите данъци!
134
2
 
1
 
! Отговори
До 145 бг преди 9 години
Още един дезориентиран. Това, което си написал за Топлофикация ли се отнася както си писал, или за дръжеството за дялово разпределение, който ти си си избрал и което прави сметките по методика одобрена от теб.
133
10
 
2
 
! Отговори
Ivet преди 9 години
Който не иска да ползва услугата "парно", да си избере и закупи апартамент в блок без парно. Такава е логиката. Който живее в блок с парно, естествено, че трябва да плаща за общи части, както и в другите случаи (какъвто е и законът), например за ползване на общи части, за ремонта им и т.н.
132
7
 
3
 
! Отговори
До 139 ЙУХ преди 9 години
Много си прав - точно това е решението, ама не отърва на тези, които искат хем да ползват парното, хем да не плащат за него. Като не искат парно да не си купват жилище в блок с парно, а да си купят в блок без парно. Е, ще им е студено, ще плащат повече за отопление, но няма да имат вземане-даване с гадната Топлофикация, нали така?
131
2
 
7
 
! Отговори
бг преди 9 години
Дай Боже да не плаща който не ползва парното!-толкова години го очаквам! Не може така да рекетират хората от това престъпно за мен дружество Топлофикация,защото те си позволяват и сметки да надписват,а когато си със свалени радиатори товарят с високи такси почти колкото сметката ми за ток! Трябва всеки гражданин да има право на избор! Не стига,че ромите нищо не плащат,а ни товарят и с безмислени такси,които да плащаме баламите данъкоплатци,а наглите крадливи роми да се смеят!
130
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЯвлението топлообмен е много скъпо. Обир. Топлофикация пълни партийните джобчета.
129
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
137,ами ти имаш право да се отопляваш с всичко. Щом се отопляваш с климатици и също отопляваш сградате , като другите, имаш пълното основание да изискваш от тях , да то плащан пропоциноналнта част от изразходвания от теб ток от останалите..Не виждам никаква пречка за това...
128
6
 
2
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Истината е, че сега депутатите от телевизия Скат са го ударили на див популизъм, но си мисля, че сметките им са криви. Всеки поне малко мислещ човек и живял в блок с парно, знае, че всеки ползва парното, даже и да си е откачил радиаторите и знае, че всеки трябва да плаща. Знаят се и проблемите - трудо разпределнието на използваното за плащане по жилищата и втория наистина голям проблем са съседите, които крадат - уж си свалил радиаторите, ама парното бичи яко в апартамента му и т.н.
127
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
133, убивате ме с това стълбище! На кого му пука колко градуса е на стълбището? Минавам оттам за секунди, ако ще да вее, все ми е тая. Плащам малко над 100 лева за ток - две духалки само вечер, печка, пералня, хладилник и бойлер всяка нощ на нощна тарифа. Ползвам вана 2 пъти седмично. Водата ми е около 25 лева на месец - топленето й е в ония 100 лева, дето вече ги споменах.
126
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Валчо, голо дупе на Боко, спри с популистките си идеи които и ти знаеш че няма да се осъществят!ЗАЩО СЕ ПРОДАДЕ УРОДЕ, ДА ТЕ ЗАРОВЯТ С ПАРИТЕ ТИ ДАНО!
125
3
 
1
 
! Отговори
ЙУХ преди 9 години
Де..ба и простите политици и проститя им електорат. Нямат представа от техника и технологии. Само популизъм и всичко върви от развала към провала. Който не иска парно да си продава апартамента и да си купи без парно. Парното е ефективно когато го ползват всички абонати. Да се забрани отказване от парното на отделни апартаменти. Само на цялата сграда с общо събрание. Тарикатите пак искат да се топлят за сметка на тези които ползват и плащат.
124
0
 
2
 
! Отговори
До 128 преди 9 години
Това, което си написал се отнася до теб - последната дума.Защо не си живееш на село в твоята си къща и няма да имаш проблеми с това,че сега се налага да схванеш, че сградата,в която живееш не е само твоя,а някои неща са съсобственост на теб и съседите ти. Няма да ти се налага да схванеш,че жиците и тръбите,които минават през стените на апартамента ти и отиват към горните етаж,не са твоя собственост,а на теб и останалите ти съседи и нямаш право да ги режеш. Покрива ще си е твой,а не на най-горни
123
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отоплявам се с два климатика ! Съседите до мен и под мен ,зимата обитават и отопляват по една стая ! От ТЕЦ-а , ме убеждават ,че те топлели и моя апартамент....в действителност , аз отоплявам студените стени на комшийте !За това удоволствие , плащам сградна мощност !!! Тъпо ,по- тъпо ,мнооооого тъпо !п.п. щранговете на сълбището са изключени от отоплителната инсталация !
122
0
 
0
 
! Отговори
Варна преди 9 години
До Анонимен 132На калпавия х*й , вълната му виновна
121
2
 
1
 
! Отговори
До 132 преди 9 години
Нямаш проблем - връщай се на село!
120
0
 
1
 
! Отговори
До 125 преди 9 години
Сметките ти били сравними, ама температурата в жилищата и на стълбището сравнима ли е?Потреблението на вода сравнимо ли е? 1 кубик топла вода чрез Топлофикация струва различно, сега примерно между 6 и 15 лева. Колко кубика топла вода ползват познатите ти и колко ползваш ти на някаква сравнима база - примерно общо кубици топла плюс студена вода. Нали ти е ясно, че като си с парно, топлата вода я ползваш много повече в сравнение с когато нямаш парно, а сметките растат.
119
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не ме интересуват никакви тръби искам в моя собстен апартамент да си бъде точно +7 градуса целогодишно това си е мое желание и тия тръби ми пречат
118
1
 
7
 
! Отговори
По правилно преди 9 години
Сметките на парното са големи по няколко причини-огромни загуби на вода , огромни-топлинното счетоводство е фалшива система-регулирането на такава инертна система с вентили на радиаторите е измама и се превръща в загуби-лихварство в недопустими размери-криминално образуване на сметките-практически реализират терор върху абонатитеПравилно е да ги разследват и да си получат заслуженото
117
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Частите са общи ама аз като съм собственик там и не искам някакви грозни тръби а другия искал какво правим закона е абсурден и при всички случаи единия нарушава правата на другия.