Който не ползва парно, да не плаща нищо на Топлофикация

ПФ предлага собствениците да не дават и такса за общи части
Обновена: 5 фев 2015 12:33 | 5 фев 2015 12:26, Камелия Цветанова
256
Който не ползва парно, да не плаща нищо на Топлофикация
Снимка: архив, Булфото

Собствениците на жилища, които не ползват парно, да не плащат нищо на Топлофикация, предлагат депутатите от Патриотичния фронт, които внесоха промени в Закона за енергетиката.

Освен това патриотите предлагат те да бъдат освободени и от такса за общи части, която в момента се плаща от всички собственици на апартаменти в даден блок независимо от това дали са спрели парното си, или не.
 

Крайно време е да се прекрати този рекет на топлофикациите. Тези наши бедни сънародници си плащат като попове за услуга, която не са искали, коментира съпредседателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов.

Друго предложение на патриотите предвижда всеки да може сам да реши дали да прекрати договора си с ТЕЦ. В момента собственик на апартамент може да се откаже да ползва парно само с решение на две-трети от хората от етажната собственост.

Всеки сам трябва да има право да се откаже от услугите на топлофикация, мотивира се Симеонов.

Договорът с топлофикация да се счита за прекратен до 30 дни след подаването на заявлението от собственика на жилището, искат още депутатите.

Сега това става след спирането на топлоподаването, което може да стане и след няколко месеца.

В промените в закона е посочено още, че услугата на топлофикация няма вече да е в обхвата на тези с обществен интерес.

Патриотите обаче не отрекоха, че ако исканията им бъдат одобрени, може да се стигне до варианта ТЕЦ-овете да натоварят хората, които ползват парно с таксите, които сега събират от тези с изключено.

„На сила никой не може да ви накара да сте потребител на топлофикация, всеки си решава“, заяви другият съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
5
 
! Отговори
1234 преди 9 години
Има няколко базови неща при парното.1/ Парното е проектирано така, че да топли всички жилища и то без да се спират радиаторите, вкл. и чрез винтилите. Всяко отклонение води да намаляване на ефективността на парното и по-висока цена.2/ Услугата парно беше поддържане на определена температура в жилищата. След 1989-та година я подмениха с сегашната и започнаха проблемите3/ Най-справедливият начин на плащане за парно е според кубатурата4/ Евтиното парно стана проблем,защото хората обедняха много
115
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Почти във всички блокове има тръби и по стълбищата от там по две херц тръби към апартамент който иска парно и това е всичко друго не е вариант.
114
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз нямам парно в блока, както вече казах. Сметката ми за ток е сравнима със сметките на колегите ми, които плащат и ток, и парно. Това е положението.
113
1
 
1
 
! Отговори
до 118 преди 9 години
Много си уверен нещо като ходиш на барче пащай им и такса топло защото си ползвал бунак.
112
4
 
1
 
! Отговори
abv преди 9 години
До АЗПопитай защо плащаш имотен данък, като не живееш в имота или защо плащаш данък смет като не изхвърляш ***. А апартамента ти се отоплява по силата на факта, че е твой и по силата на явлението топло обмен, който не можем да отменим, уви. Има реален ресурс изхачен, сега ясно ли ти е?
111
3
 
1
 
! Отговори
До 113 преди 9 години
Ох, защо такива като теб не ви спрат само за месец парното в блока, за да разберете какви са истинските сметки, които трябва да плащате. Тогава ще те питам искащ ли си обратно парното.
110
0
 
3
 
! Отговори
Варна преди 9 години
.... Състоятелните кръшкачи с любовници , си търсят квартири ( за терен ) само с парно... Факт !
109
1
 
4
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Най после някой да предложи нещто смислено а топлофикация като не иска да и крадът топлото да инвестира и да сложи кранове на апартаментите които неискат парно
108
6
 
2
 
! Отговори
До 110 АЗ преди 9 години
Ще плащаш, защото ползваш! И аз плащам за такъв празен апартамент, но не мрънкам. Жилището може и да е празно и никой да не живее в него, но то си се топли от парното. Ако сега отидеш там да си нагледаш жилището, ако е южно и среден апартамент ще е 21 градуса, иначе ще е около 19-20 градуса, ако дограмата не е много зле.
107
0
 
2
 
! Отговори
Варна преди 9 години
До АЗ.....нали и данък трябва да плащаш , пък не го ползваш апартамента.....*** несправедливостта
106
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Пичове,вас какво ви засяга предложението. То касае тези които не ползват или не искат парно.Вие сте си добре...А , май ви заболя че ще ви кредитират тези и без парно ли ?Винаги идва такъв момент . Ползваш нещо и го плащаш.Не ползваш-не плащаш. Ив магазините е така........
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А който не гледа порнография да не се абонира за телевизия СКАТ
104
3
 
1
 
! Отговори
Варна преди 9 години
До Анонимен 109 .... хахахахахаха.... браво ве ....гениална мисъл......в 21 век цепите ли дърва пред блока и после в мазето или по етажите да се складират и съхнат ...... а компоти не варите на паркинга пред блока ?
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ох, защо наистина не ви накарат само един месец да си платите сами пълните сметки за отопление! Тогава ще ви питам аз от кое по-хубаво няма и най-после ще дойде краят на топлофикациите.
102
2
 
4
 
! Отговори
мъка преди 9 години
Повдигането на тази тема,показва,че манталитет на голяма част от пишещите не се е променил-ползваш не ползваш-плащаш,щото и другия плаща.А че има крадци на парно в блоковете-това само показва какъв манталитет имат голяма част от българите.Много е лесно на управляващите да слагат всички в кюпа-плащай!Така е и с ДДС-то.В др.европейски д-ви има минимално ДДС на детски храни,облекла,лекарства и пр.Тук всички отново в кюпа.Крайно време е да се намери справедлив н-н на ползване и плащане.
101
1
 
3
 
! Отговори
До 103 преди 9 години
Не става така. Има разлика между гарсониера и гарсониера и т.н. Има разлика колко е потребявано в блока, а това влияе и на тези дето уж не потребяват. Има разлика и между цената на топлото в различните градове. Най-евтино е ако се върне плащането според кубатурата на жилищата.
100
2
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ИНТЕРСНО..А КАТО НЕ СИ ЖИВЕЯ В АПАРТАМЕНТА ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ ЗАЩО ДА ПЛАЩАМ ВОБЩЕ..ЗА ПАРНО..КОЕТО Е ИЗКЮАЕНО..ЗА ВХОД ЗАЩОТО РЕШИЛИ ОТ СЪБРАНИЕТО..ТА ТАМ НЯМА НИКОЙ ОТ ГОДИНИ..А ИНАЧЕ РЕКАТА ТЕЧЕ..ДОГОВОР С ТЕЗИ РУСКИ *** ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ НЯМАМ НО МОГАТ ДА МЕ СЪДЯТ..ТОВА И ПРИ ВИС И СИЦ ГО НЯМАШЕ..***
99
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който иска абонати на топло и парно самолета и в САЩ там хората са богати опа забравих тия богати американци са си на газ и не ги рекетират некви си монополи. С некви си измисени топлообмени тя моята печка дето е на кюмюл като я натъпча с екобрикети и глей кво става топля 6 апартаменто отгоре.
98
0
 
1
 
! Отговори
До 101 преди 9 години
Ти *** ли си? Прочети какво пише в закона и после пиши дивотиите си!
97
0
 
1
 
! Отговори
Варна преди 9 години
До Dublinи кво като живееш в Дъблин ?