Газов хъб? Не, кризисен пиар след провала на "Южен поток"!

БСП иска партиите в НС да изразят позиция по конфликта в Украйна
Обновена: 10 фев 2015 16:55 | 10 фев 2015 14:58,
118
Газов хъб? Не, кризисен пиар след провала на "Южен поток"!
Снимка: БСП

Идеята за газов хъб в България е кризисен пиар след провала на проекта "Южен поток". Това обяви лидерът на БСП Михаил Миков. Така шефът на социалистите коментира изявленията на премиера Бойко Борисов от вчера, че страната ни има възможност да се превърне в разпределителен център на газ в Югоизточна Европа и ЕС.

Още по темата
Според Миков въпросът за мястото на България в инфраструктурните проекти е изключително важен, но решението му не е в начина, по който се поставя.

Лидерът на социалистите изрази учудването си и от това, че зам.-председателят на ЕК Марош Шефчович, при посещението си в Украйна преди време, не е поставил въпроса за осигуряване на мястото на България в инфраструктурните проекти, а за енергийните трасета на Украйна.

На днешното си заседание ръководството на БСП е обсъдило отново продължаващите военни действия в Украйна. Социалистите са решили да предложат в парламента декларация за кризата и ще настояват всяка от партиите да изрази позицията си по конфликта.

БСП работи и върху законодателно предложение за създаване на бърза писта за даване на българско гражданство за етнически българи от района на военните действия.

„Една такава промяна в закона и пренастройване на структурите и службите ще бъде знак към сънародниците ни, живеещи в Украйна“, каза Миков. Той даде за пример позицията на Турция по отношение на Ирак. „Не е далеч от нас“, каза лидерът на БСП и допълни, че ние можем да сме член на НАТО и да отстояваме националната си позиция с всички сериозни аргументи.

Говорителят на БСП Атанас Мерджанов пък припомни идеята за европейски въоръжени сили. Той обясни и че всички, включително и западните лидери, са убедени, че европейска сигурност не е възможна без Русия.

Организационният секретар на БСП Станислав Владимиров обяви, че в централата на червените пристигат заявки от цялата страна за готовност на структурите да се включат в протести и мирни бдения заради това, което се случва в Украйна.

Лидерът на БСП Михаил Миков пък обяви, че партията му ще настоява кабинетът да предприеме спешни и адекватни мерки заради косвените загуби, които българските производители търпят от затварянето на руския пазар. Миков съобщи, че загубите в страната ни от това са 21 млрд. евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още по темата: БСПЮжен потокгазов хъб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
що не ги напишете тия 21 мил., да ги видиме как ги сметате!
76
2
 
5
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Министрите на външните работи на Русия и Гърция, Сергей Лавров и Никос Кодзиас на преговорите в Москва ще обсъдят сътрудничеството в областта на енергетиката, транспорта, образованието и във финансовия сектор - по-специално в Атина с интерес се отнасят към проекта "Турски поток", съобщиха от министерството на външните работи на РУСКАТА федерация. Т.е. ще обсъдят всичко, от което се е отказал България по поръчка на ЕС и САЩ.
75
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тея като ги видя и ми се присира!
74
7
 
8
 
! Отговори
Е и? преди 9 години
Миков, какво повтаряте като папагали неща, които всички ги знаят? То и на западняците им е ясно, че без Русия не може да има обща сигурност! Ама като го гледат тоя изперкалия дребосък какви ги върши, какво да правя? Да го оставят да си присвоява къде каквото си поиска ли? Той утре и българското черноморие може да си хареса! Или вие с удоволствие ще му го предадете?Айде всички от БСП, Атака, АБВ и т.н., уточнете се чии интереси защитавате! На България или на Русия?!!Аз отговора го знам!
73
5
 
9
 
! Отговори
Циганче от Столипино преди 9 години
Бат' Мишо спри се малко.Пийни една ракия и после пак лъжи.Ние праим така.
72
4
 
3
 
! Отговори
BSP_WORLD преди 9 години
ВЕЛИКА ЛЯВА ПАРТИЯ.
71
4
 
3
 
! Отговори
BSP BULGARIA преди 9 години
Най-великития Михов.
70
10
 
10
 
! Отговори
МИШОООО, МИШО... преди 9 години
АМАН ,БЕ .....АМАН ОТ ЖАЛБИ ПО ТОЯ "ЮЖЕН ПОТОК" ,бе....ха,ха,хаааааааааааа...НЕ ГИ ЛИ ПРЕЖАЛИХТЕ ТИЯ РУСКИ КОМИСИОННИ В ПОЗИТАНО -20..ВЕЧЕ??!ШЕ ПОВРЕДИТЕ ОТ СЪЛЗИ ,БЕ. МИШО....ТО --МИНАЛОТО НЕ СЕ ВРЪЩА...САМО СЕ ПРЕГЛЪЩА!
69
8
 
9
 
! Отговори
svilen преди 9 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ - ПРЕМИЕР
68
2
 
6
 
! Отговори
Винету преди 9 години
До 82. Къде го? Крив макарон виждал ли си?
67
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До геолога А как ни го натъртиха, фиииииииннно,с Турски поток!
66
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До гьон суратЕй, гьоферен! Искаш да кажеш, че Тиквата е извор ненапит . Че Кунева няма нищо против,,Южен поток,,Ими нещо се губи в мисловният ти процес ,за лъжите на Кукувицата за 3 и 4 блок на,, Козлодуй,,Или за истерията на Тиквата ,който от лъжи накрая се оплете и един път долари ,друг път евро,лева. 8-10-12-15-20-25 милиарада.Лъжеше на поразия. Просто това е една шайка- ГЕРБ+БСП+ РФ+ДПС+ ПФ+ СДС=БКП. И тази шайка си прехвърля вината ,но всички служат на Синедриона.
65
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
позитанските *** налазиха общественото пространство с мечти за пуч. Не останаха назад и азбучните ***, които хем с властта, хем против нея, т.е. против себе си. Не е известно някъде другаде да иам такава гнус, като нашенските преименувани комунисти.
64
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЦУРИКак да работиш като начело на България са само комунисти . Плевнелиев ,другаря Борисов ,другарката Цачева .И САМА НЯКОЯ ЗАМЪТЕНА ГЛАВА,САМО ЛУД ЧОВЕК, НЕ МОЖЕ ДА ВИДИ ЧЕ ВОЙНА ИМА И НЕ ИСКА ДА Я ВИДИ ДОРИ И ДА ВЛЕЗЕ В НЕГОВАТА КЪЩА. *** ТАКАВА !,ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПРОВОКИРАТЕ ХОРАТА И ДА СИ ЗАРАВЯТЕ ГЛАВИТЕ В ПЯСЪКА ЗА ОПАСНОСТТА .
63
12
 
10
 
! Отговори
ЦУРИ преди 9 години
абе Миков като предвиждаш плацдарм и бойни действия на територията на България,аджиба за какво ти е подмладяване на партията велика?та на кого ще си нужен ти и твоята "млада гвардия"след евентуални военни действия на наша територия?война и подмладяване на БСП са противоположни неща!САМО МЪТИТЕ НА ХОРАТА ГЛАВИТЕ С ВОЙНИ И ГЛУПОСТИ,ТИ И ОНЗИ ЛУД ВОЛЕН!седнете си на парламентарното място и работете ЗА България ,не против нея!КОЙ ВИ ИЗБРА,*** ТАКАВА?!ВИЕ ПРОВОКИРАТЕ ХОРАТА НЕ ГИ СЪЕДИНЯВАТЕ!!!
62
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До гьон суратти си *** гербер, но по-лошото е ,че си нахален като ***.я си спомни от кога тиквата плюеше по южен поток
61
8
 
8
 
! Отговори
пияндето вокиМ преди 9 години
Поради изтънялия електорат , старите крадци от БСП влизат в риториката на Атака и нейния нарко-фюрер с цел да им приберат гласовете за местните избори . Иначе няма по-дясна партия от БСП , бегъл преглед показва , че олигарсите и милионерите в Б-я са все в редиците и . Когато тази партия е на власт прави точно обратното , спира ЮП , купува американски реактори , запазва 10% данък , не прави нищо с/у НАТО или ЕС , воъбще се държи като крайно реакционна десница каквато всъщност е !!!
60
12
 
9
 
! Отговори
гьон сурат преди 9 години
Няма по-нагло същество от комуниста ! А бе аланкоулу нали БСП , чрез Орешарски спря "понататъшни действия по ЮП" , а сега ГЕРБ, РБ , марсианци и не знам кви си са виновни ?! Истината е , че правителството на БСП/ДПС/Атака направи това , защото така им наредиха от Москва , понеже Русия беше на ясно , че пари за тръба от Б-я до Италия НЯМА , че политическата изгода от този проект вече не е ясна . Този мораториум на Орешарски им трябваше за да се оправдаят с България !!!
59
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България пак стана жертва на интересите на Запада.Жалък народ на една още по-жалка "държава".Ние сме определени за плебеите на Запада,робите...
58
5
 
21
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Точно казано ,че това е пиар след загубата на ЮП