Борисов очаква тежки наказания за "Червеи"-те

"Ако на Цветанов му дадоха 4 г., за това трябва да им дадат по 400"
Обновена: 12 фев 2015 14:40 | 12 фев 2015 13:29, Анисия Иванова
39
Борисов очаква тежки наказания за "Червеи"-те
Бойко Борисов. Снимка БТА

Министър-председателят Бойко Борисов изрази днес очакване прокуратурата да повдигне обвинения, както и да бъдат наложени тежки наказания на виновниците за нарушенията по разработката "Червеи".

"Това, между другото, е един сериозен тест и за прокуратурата, за критериите и за стандартите, които прилагат", каза Борисов в Брюксел, цитиран от пресслужбата на МС.

Още по темата
Премиерът съпостави темата с осъдителната присъда срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, признат за виновен заради отказа му за прилагането на разпоредени от съда специални разузнавателни средства (СРС).

Ако на Цветанов са му дали четири години, за това трябва да им дадат по 400 години на всички по веригата - от съдията до последния, ако приемем, че има съизмеримост, коментира Борисов.

Триста дена са подслушвали или какво са правили, никой не знае, включително и съдията е нарушил закона - имаме сега с кого да се измерваме и всичко друго не е приемливо за мен, допълни още той.

„Гледам, че медиите много ревниво пазят съдийката, която е издала разрешителното - Владимира Янева", каза Борисов и допълни, че след като шефът на съда издава такова разрешително и за такива срокове, той (премиерът) е поискал изслушване във Висшия съдебен съвет.

„Това е притеснително. За мен 300 дни да текат мероприятия и някой да ходи да ги продължава и да казва, че става въпрос за банички, дали ще ги откраднат, или туба бензин, ми изглежда доста несериозно“, каза премиерът.

Той подчерта още, че е много доволен от работата на Бюрото за контрол върху СРС-тата.

"Хубавото е, че то е съставено изцяло от предишното мнозинство на БСП, ДПС, "Атака" и никой не може да заподозре каквато и да е политическа игра, реваншизъм или някой от нас да се е занимавал с подобни неща, или да атакуваме някой с тях", каза той. 

"Знаете моето мнение, че не трябва да се пипат службите, за да може опозицията да е спокойна и да може да използваме времето да строим, да развиваме и изграждаме България. Тези скандали и разработки единствено харчат огромен обществен ресурс и създават недоверие“, поясни премиерът.

По думите му звеното за контрол на СРС е свършило много добра работа - много ясно са указани и действията на съдиите, прокурорите, службите.

Имат много работа прокурорите и се надявам да бъдат безкомпромисни, да стигнат докрай, заяви министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
15
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Сега на любителите на червеи от дс Цветлин Йовчев и Писанчев трябва да им дадат по 400 години ефективни присъди ! Само че, Цв. Йовчев и Писанчев са слуги на Доган , мамин Делянчо , Митьо Гестапото и Бр. Аспарухов и затова цацата няма да им повдигне обвинения поради 'липса на предпоставки за повдигане на обвинения заради извършени престъпления' ...П.П. Защо Митьо Гестапото мълчи за незаконно изнесените 21.000 ценни предмета с нумизматична стойност / старинни монети и др. / , които бяха конфискувани от канадските власти през 2010 г. ? Митьо Гестапото готов ли е да застане пред детектора на
7
7
 
17
 
! Отговори
О неразумний преди 9 години
Aбе Буда,не разбра ли че твоя приятел и слуга го хванаха за каквото могат.Малко са му 4 години,ама поне за нещо го заковаха.Той а и ти трябва за съвсем други неща да лежите,ама няма доказателства.
6
9
 
17
 
! Отговори
Безсрамник преди 9 години
ОО-г-н Борисов,не бързай толкова много.Ще чакаме твоята *** Цвъцко да излежи присъдата,пък тогава ще вкараме и другите!***!
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боцето- съдия, прокурор, адвокат, експерт, премиер, футболист.. Целомъдрието направо извира от него - гениялността в чистата си форма.. :)
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато ни занимават с тия измислени червеи, да не се окаже, че сме теглили още 2-3 заема ей тъй между другото.
3
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов очаква тежки наказания за "Червеи"-те, които за малко да изядат умните и красиви-ранобудни тикви
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой казва, че държавата не се грижи за хората в неравностойно положение?! Програмата на БНТ е изцяло насочена към умствено изостаналите.
1
10
 
19
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Тая ухилена тиква е приготвила на българския народ още един план за заем за 8 милиарда евро, който скоро трябва да мине през Народното събрание.