ГЕРБ брани Цветанов, обвини БСП в натиск

Искат да ни сатанизират и да ни отслабят на изборите, казаха от партията на Борисов
Обновена: 13 фев 2015 10:03 | 13 фев 2015 09:52, Камелия Цветанова
74
ГЕРБ брани Цветанов, обвини БСП в натиск
Цветан Цветанов Снимка: архив, БТА

ГЕРБ обвини БСП в натиск върху институциите, който е довел до осъдителната присъда на бившия вътрешен министър и председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заради шестте резолюции "Не!!!", които е поставил на съдебни разрешения за използване на специални разузнавателни средства (СРС) спрямо ексшефа на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.

Още по темата
Цветанов бе осъден ефективно в понеделник на 4 години затвор и на втора инстанция по обвинението си за престъпление срещу правосъдието.

„Целенасочените внушения по негов адрес, които се лансират в публичното пространство през последнити две години, имат за цел да сатанизират Цветанов и да отслабят ГЕРБ на изборите, за които той традиционно е председател на Националния предизборния щаб на партията“, заяви в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева.

Според нея публичните манипулации не са са успели да отслабят ГЕРБ, но са създали безпрецедентен натиск върху институциите и са ги поставили в „унизителната позиция да изпълняват повелята на Тройната коалиция – БСП, ДПС и „Атака“, под заплахата от кадрови чистки".

Караянчева настоя, че присъдата срещу Цветанов е била прочетена от бившия лидер на БСП Сергей Станишев в края на март 2013 г. след „старателно организиран метеж, който свали правителството на Бойко Борисов от власт“.

„На пресконференция на „Позитано“ 20 беше размахана анонимка, която беше предоставена на институциите с повелята, че Цветанов е виновен. Управленски похват, познат ни от тъмния тоталитарен период, когато ръководството на БКП свеждаше решенията си за безропотно изпълнение на институциите. Сега нищо не се е променило в главите на другарите отляво, променили са се само банковите им сметки“, обвини тя.

По думите й срещу Цветанов са били използвани всякакви способи, които са имали за цел да внушат, че той е подслушвал едва ли не всеки български гражданин, но правоприлагащите институции са проявили професионализъм и не са реализирали анонимката на БСП.

„Пропагандният подход на бившите управляващи обаче не спря да пуска пипалата си съм властта и след този път Цветанов беше обвинен, че е отказал използването на СРС-та. Звучат абсурдно обвиненията, че един министър може да откаже нещо, за което има властта да решава. Така се стига до осъдителна присъда, позната на комунистическия трибунал“, обвини още Караянчева и настоя, че Цветанов трябва да получи справедлив процес.

„ГЕРБ се противопоставя на опитите съдебната система да се използва като оръжие в ръцете на политически кръгове, които са готови да прекрачат всякакви демократични граници, за да се доберат до държавната и икономическата власт в страната“, отсече тя.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Нене преди 9 години
МИЛИ СЪНАРОДНИЦИ! ПРЕДЛАГАМ ДА ГО КАНОНИЗИРАМЕ ЗА СВЕТЕЦ-ПРИЖИВЕ!еДВА ЛИ НЯКОЙ ОЧАКВА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН ДОРИ УСЛОВНО!
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво се случва, когато някого осъдят ефективно? Още в съдебната зала му слагат белезниците и право в затвора. Тоя какво още ходи насам-натам?
41
1
 
5
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Ясно е като бял ден, какво ще се случи. Всички в НС на площада за обезглавяване. Мафиоти, не ви е срам. Бих ви питал вярвате ли в Бог и възмездието.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A DRUGARQ TIKVUN BEZPODOBNII SE RAZGRANI4I I OT LUBIMATA MU PARTIA KARMILNICA -- B.K. P . RAZGRANI4I SE MUTRATA I OT SIKADJIISKITE SI PRIQTELI . STANA PO DESEN OT DESNITE - DEMEK PO KATOLIK OT PAPATA . TAZI MUTRA KOMUNISTI4ESKA GO E DOKAZAL 4E I MAIKA SI I BA6TA SI E GOTOV DA PRODADE ZA EDINIA KELEPIR . TIPI4EN EVREIN . TIPI4NA IUDA . PREDATEL V NAI ZAVAR6ENIA VID ---- DEMEK KOMUNIST , BOL6EVIK BA6 RAZBOINIK
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A NA ONZI PRAVE6KI HITREC I KRADEC I NEGOV IDOL NA KOITO MU MASAJIRA6E U6I4KITE RE4ITE MU VSE BQHA SRE6TU SVETOVNIA CIONIZAM I EVREISKIA IMPERIALIZAM . I PAZARITE ZA BALGARSKITE KALA6NICI OT SOPOTSKITE ZAVODI VSE V ARABSKITE STRANI BQHA . ZA BORBA SAS SVETOVNIA CIONIZAM . KOGA TEZI MUTRI KOMUNISTI4ESKI KAZVAT VSA6TNOST ISTINATA . NE !!! PRI TQH NQMA ISTINA VSI4KO E KELEPIR , VSI4KO E IUDA , PREDATELSTVO I IEZUT6TINA
38
1
 
9
 
! Отговори
Пачели преди 9 години
Как да сатанизираш един самозабравил се ***?!Някой може ли да ми даде рецептата за това, че не се сещам.
37
3
 
6
 
! Отговори
категоричен преди 9 години
На фона на толкова много наистина тежки престъпления без осъдителни присъди присъдата е много несправедлива , при това и неоснователна ,защото като ръководител е имал и широки правомощия.
36
0
 
12
 
! Отговори
сс преди 9 години
Написах че герб са зомбита и *** и ми изтриха пост...хахахаха. Затова сме 120 място по свобода на словото
35
3
 
4
 
! Отговори
акуд преди 9 години
на бсп & дпс оод много им е не комфортно извън властта
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички видяхме колко хора умряха "случайно" по време на разглеждането на делата на Цветанов. Единият от тях високо интелигентен и уважаван от мен професор! И тоя човек има безочието да твърди, че всичко е наред и е несправедливо обвинен. Как не го е срам! И другите като него! Дано да си получи всичко, което е заслужил!
33
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снощи стана ясон че неговата любовинац Владимира янева е следващата която ще разследват - Бойко се дистанцира от ЦЕЦО
32
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Престъпниците от ГЕРБ докога ще ни тормозите?! Писна ни от вас!!!!!!!
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудя се как още по това дело всички са живи?! Пу, пу!
30
3
 
16
 
! Отговори
... преди 9 години
Тоя на снимката му дадоха 4 години. Защо още не е в затвора?
29
2
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Гарван гарваново око не вади.
28
1
 
17
 
! Отговори
6666 преди 9 години
Къде е правосъдието?За да си купиш един апартамент за дете си /и то не за себе си/ отива цял един живот.Рибата се омирисва от главата надолу.НО те бяха за предпочитане с измисления ПФ от тях, вместо Орешарски, затова трай те си сега.Защото може да сте от подслушваните.
27
2
 
21
 
! Отговори
морски преди 9 години
В неделя от12ч. пред президентството ще има протест срещу натовските бази у нас и нато центъра в София.Така ще е всяка неделя.
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А колко народ избиха фашиста Фердинант и диктатора Стамболов,без съд и присъда!
25
3
 
23
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Някой юрист да ни обясни защо след обявяена присъда ефективен затвор Цветанов не е в затвора? Той ли ще реши кога да влезе там?
24
2
 
22
 
! Отговори
ВИНКЕЛО преди 9 години
ЦВЪКИИИИИИИИ БАЙ СТАВРИ ТЕ ЧАКА ! НОВА БУЛКА НОВ КЪСМЕТ !