С новия заем ще плащаме не една, а 16 пици!

Манолова: За 100 дни ГЕРБ направиха уволнения за 100 г. напред
Обновена: 17 фев 2015 10:42 | 17 фев 2015 10:42, Анисия Иванова
79
С новия заем ще плащаме не една, а 16 пици!
Архив: Булфото

Бившият финансов министър Симеон Дянков ни показваше постна пица, а сегашният Владислав Горанов ни кара да платим 16 такива. Това заяви пред TV 7 депутатът от БСП Мая Манолова в коментар на заема от 8 млрд. евро, който управляващите искат да вземат.

Миналата седмица неговата ратификация мина със скандал в Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.

Още по темата
По думите на Манолова този дълг се подготвя, без да се обясни защо. „Кой разреши да се сключват договори за дилъри за агенти. Четирите банки ще получат стотици милиони комисиони. Кой избра тези банки, които ще организират емисиите на външния дълг? Какъв е размерът на тяхната комисиона? Даже 1% комисиона е 160 млн. лв. Как става това? Скандално е", категорична е тя.

Соцдепутатк призова гражданите да си "вземат съвестта" и да излязат на протест пред парламента в деня, когато ще се обсъжда заемът от 16 млрд. лв., припомняйки бурните реакции, когато Пламен Орешарски взе 1 млрд. заем.

Сега имат 16 пъти повече причини да го направят, каза тя и добави, че и президентът трябва да реагира, като наложи вето на закона, ако проектът мине в пленарната зала.

Депутатката показа в студиото тояга и призова това да е инструментът на бъдещите протести на жълтите павета.

"Това е своеобразната просешка тояга, до която правителството на Бойко Борисов ще ни докара!", категорична е тя.

Манолова коментира отново и 100-те дни на управление на кабинета.

„На какво да кажем "Браво" или да се зарадваме на действията на това правителство. Това, което успяха за 100 дни да направят, са назначения и уволнения за 100 години напред“, каза тя.

По думите й „ГЕРБ са безцеремонни“. Когато дойдат на власт, уволняват всички и на високи позиции, и на ниски. Остават единствено тези, които са приели да служат на новата власт, анализира Манолова.

Според нея това е обяснението защо премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да сменя главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Тя категорично заяви, че по време на тяхното управление "не беше така, за това говорят и числата“.

Манолова съобщи, че от партията й са решили да покажат човешки съдби, професионалисти, които новата власт е уволнила. В следващите дни в парламента ще бъдат поканени хора от различни сектори, които да разкажат историите си, допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гошо, прочети по-долния коментар и си добави нещо към името.
35
13
 
13
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
Не съм ФЕН на Манолова обаче е права, преди 2 години като теглиха 1 милиард всички скочиха на протест, сега се теглят 16 МИЛИАРД!!?!?! Кой ще ги връща ГЕРБЕРИ? Или може би да питаме ПАТРИОТИЧНИЯ ФРОНТ ИЛИ ТУРСКАТА ПАРТИЯ НА КОРМАН ИСМАИЛОВ и КАСИМ ДАЛ в РБ? ИЛИ ДА ПИТАМЕ АГЕНТ ГОЦЕ И НЕГОВИТЕ СМЕШНИ АБВ-та?!?! Пародия дами и господа!!! Окрадаха ни тотално а ние си седим и мълчим!! Ще се ядат ПАВЕТА скоро
34
9
 
15
 
! Отговори
Каролев преди 9 години
Ега ти сбирщината от ***, барабар с тази на снимката. Наистина толкова ли е трудно да се разбере, че това не са нови заеми, бе "разбирачи". Тези пари се дължат и така или иначе трябва да се плащат. Сега се предлага да бъдат рефинансирани (ако това ви говори нещо) при по-изгодни условия.
33
2
 
14
 
! Отговори
АБВ - Българин преди 9 години
Г-жо Манолова, кога ще излезнете от политиката. Няколко въпроса и отговора: Орешарски тегли ли заем? - Да, Орешарски спря ли южен поток? - Да, Орешарски обяви ли една банка в несъстоятелност, колко хора ограбихте. - Да, много, Разклатихте ли ***? - Да, Тези сега теглят, тях ги чака това, което постигна Вас - БСП, излизане от парламента, прехода си е преход, но не две поколения, и заличаване на България от картата на Света!
32
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То все е имало крадене ама 16 милиарда на куп никога. Наглост и алчност герберастка. Те ще затрият държавата.
31
8
 
25
 
! Отговори
безсрамна демагожка преди 9 години
Майо, стига си манипулирала, *** !
30
8
 
13
 
! Отговори
защо преди 9 години
Ами другарю , защото протестна мрежа както и целия Български народ не може да ви гледа наглите муцуни от БСП-ДС . Затова протестира и пак ще протестира . Как не го разбрахте , никой не ви иска за нищо .
29
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да да не че защитавам герб ама кои измисли ппиците по избори. бсп дпс и сдс запрчнха с кебапчета /тогава пиците не бяха много модерни/.и какво се е разпищала за уволнения на на хора които взимат над 500 лв работна заплата за да си броят иконките по цял ден на работа. вече 25 години бсп системно унищожава държавата и народа.и какво направиха с заените които изтеглиха докато бяха на власт
28
5
 
17
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
За банки, кредити и пари трябва да говорят и пишат икономисти. Мая костинбродска може да сътворява компромати, но за пари които не е успяла да открадне, да не говори. Всички българи вземат кредити за да си купят жилище, кола ,учение, лечение и какво ли не. Държавата трябва да връща стари заеми, трябват пари за пенсии, социални придобивки, здравна реформа и за какво ли не. Сациалистическата ни икономика не произвежда достатъчно пари. За това са заемите.
27
1
 
14
 
! Отговори
AA преди 9 години
Пишете си роби, пишете си !!! След 5-10 год. ще се биете в главата, че сте си седели на задниците и не сте се вдигнали да помогнете на държавата си, а сте давали акъл в социални мрежи и форуми. Не го желая на никого, но за съжаление след 10 год. ще дойде неизбежното, а то ще е срив в системата поради липса на достатъчно млади работещи хора от които държавата да взима пари за да храни останалото население. И сляп човек ще види за какво става въпрос, но не и простия и закърнял Българин .....
26
4
 
22
 
! Отговори
защо преди 9 години
Защо сега не се чуват "Протестна мрежа" или наистина са "Продажна мрежа"
25
11
 
18
 
! Отговори
Are you FBI преди 9 години
Абе Мая, ако не бяхте краднали и не бяхте защитавали мафията по време на тройните коалиции, сега още щяхте да сте на власт. Сега продължавате да залъгвате хората - пропагандирате за връзки с Русия, а децата ви учат в щатите и западана европа. Само заблудани ви вярват.
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато има политически квоти и назначения а не конкурси за най-можещи за определената длъжност нищо няма да се оправи. Силно ми се иска да има такива препитвания и за кандидатите за депутати да не говоря за министрите. Тази държава трябва да се управлява от хората които могат а не от тези които са се докопали до власт по странни обстоятелства (съвпадение на бюлетини номера ала бала примера за Бат Сали е показателен). Всяко правителство си слага негови кадри а те дали могат(да слушат) ......
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Тодор Живков кога ще лежи в Затвора за присвоените 7 милиона лева
22
13
 
12
 
! Отговори
Стършел преди 9 години
Добре де, нали искате да живеете като гърците, те почти 30 години взимаха кредити, европа последно им даде 300 милярда, "Ципрас бил велик" и т.н., а когато ГЕРБ решават да вземат заем от 16 милярда, който да покрие старите задължения по външния дълг, всички комунисти ревете....начело със сестра Галева?
21
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гърците реват че не искат да им дават заем , българите че искат да им дават заем .........
20
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Манолова, а вие като сменихте всички областни управители и набутахте кадри на ДПС, какво беше?
19
7
 
18
 
! Отговори
16 милиарда лева преди 9 години
Тия 16 милиарда лева от заема, тиквените ще ги вкарат в някоя банка като КТБ и след това ще ги откраднат.
18
10
 
11
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
Майо не ставаш ходи се пери с Ангелчо
17
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя кон всеки път като го видя ми се драйфа.