С новия заем ще плащаме не една, а 16 пици!

Манолова: За 100 дни ГЕРБ направиха уволнения за 100 г. напред
Обновена: 17 фев 2015 10:42 | 17 фев 2015 10:42, Анисия Иванова
79
С новия заем ще плащаме не една, а 16 пици!
Архив: Булфото

Бившият финансов министър Симеон Дянков ни показваше постна пица, а сегашният Владислав Горанов ни кара да платим 16 такива. Това заяви пред TV 7 депутатът от БСП Мая Манолова в коментар на заема от 8 млрд. евро, който управляващите искат да вземат.

Миналата седмица неговата ратификация мина със скандал в Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.

Още по темата
По думите на Манолова този дълг се подготвя, без да се обясни защо. „Кой разреши да се сключват договори за дилъри за агенти. Четирите банки ще получат стотици милиони комисиони. Кой избра тези банки, които ще организират емисиите на външния дълг? Какъв е размерът на тяхната комисиона? Даже 1% комисиона е 160 млн. лв. Как става това? Скандално е", категорична е тя.

Соцдепутатк призова гражданите да си "вземат съвестта" и да излязат на протест пред парламента в деня, когато ще се обсъжда заемът от 16 млрд. лв., припомняйки бурните реакции, когато Пламен Орешарски взе 1 млрд. заем.

Сега имат 16 пъти повече причини да го направят, каза тя и добави, че и президентът трябва да реагира, като наложи вето на закона, ако проектът мине в пленарната зала.

Депутатката показа в студиото тояга и призова това да е инструментът на бъдещите протести на жълтите павета.

"Това е своеобразната просешка тояга, до която правителството на Бойко Борисов ще ни докара!", категорична е тя.

Манолова коментира отново и 100-те дни на управление на кабинета.

„На какво да кажем "Браво" или да се зарадваме на действията на това правителство. Това, което успяха за 100 дни да направят, са назначения и уволнения за 100 години напред“, каза тя.

По думите й „ГЕРБ са безцеремонни“. Когато дойдат на власт, уволняват всички и на високи позиции, и на ниски. Остават единствено тези, които са приели да служат на новата власт, анализира Манолова.

Според нея това е обяснението защо премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да сменя главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Тя категорично заяви, че по време на тяхното управление "не беше така, за това говорят и числата“.

Манолова съобщи, че от партията й са решили да покажат човешки съдби, професионалисти, които новата власт е уволнила. В следващите дни в парламента ще бъдат поканени хора от различни сектори, които да разкажат историите си, допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те че нищо не са направили е ясно , но няма страшно по зле не е станало , досега като не сме имали заем да не сме били по-добре? Вече няма с какво да ни уплашат.
15
7
 
14
 
! Отговори
ха, ха преди 9 години
До до мая картечарката - Га ядахте кифтетата мълчахтеми нали знаеш, с пълна уста не се говори.
14
13
 
21
 
! Отговори
ДО 3 преди 9 години
Орешарски се опита да изтегли 900 млн заем, за да закърпи бюджета на Здравната каса, открадната от Дянков и Борисов и соросидите ореваха орталъка.Сега Боко Тиквуня си тегли 16 млрд на куп и всичко си трае. В каква държава живеем и въобще може ли това да се нарече държава ?
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е как да ти вярвам,като написа изборният кодекс и натресе на избирателите баш от твоят град да ги представлява ромът бат Сали !?Ама въобще не те вземаме на сериозно вече.И да върнеш парите за калпавият кодекс.
12
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
без пари не става, с малко пари също. теглете заеми ега отлепиме малко! дръжте *** и агентите от дпс далече от тях и умната!
11
11
 
14
 
! Отговори
мп преди 9 години
Ей,руса гарго ,а вие какво правехте 2-3месеца преди изборите??? А като вие вземахте пари,а? Хайде по- бързо се жени и се разкарай от сцената.
10
9
 
16
 
! Отговори
а сега де преди 9 години
точно така трябва да направят, трябва пълно и тотално уволняване по всички нива на червени *** - само така, аман от крадци и ***
9
4
 
16
 
! Отговори
бай груйо преди 9 години
НЕ СЕ КОСИ БЕ МАЙЧЕ! ТЕ ГЕРБАЖИИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА НИ КОПАТ ОЩЕ ПРИ НЕВДЯНКОВ А СЕГА ЩЕ НИ ДОКОПАТ. ЗАЩОТО И ВИЕ СТЕ КАТО ОНИЯ. ОТ ВАШЙЯТ ЛУКАНКОВ ЗАПОЧНА УНИЩОЖЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА И СЕ МИНА ПРЕЗ ЛОСТОВ ПРЕЗ МАДРИДСКИОТ ЛЪЖЕЦ СЛЕД ТОВА ТРОЙНАТА ЛОПАТА ТА СЕ СТИГНЕ ЧАК ДО ТИКВАТА ОТ БАНКЯ. ВСЕ ОТБОР ЮНАЦИ С УМНИ КАЛПАЦИ В БУКВАЛНИЯТ СМИСЪЛ.
8
9
 
15
 
! Отговори
Стършел преди 9 години
Манолова, всички разбрахме, че нищо не разбираш от: право и законодателство, молове и всички други области в които отчайващо се напъваш да коментираш и консултираш. Икономиката едва ли е изключение.
7
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХАХАХАХАХХАХА КОЙ ГОВОРИ ЗА ПИЦИ!!!!!!
6
8
 
15
 
! Отговори
до мая картечарката преди 9 години
Га ядахте кифтетата мълчахте, а сега защо ревете. Вие малко ли пари взехте, че и на всичко отгоре откраднахте. Нямате моралното право да говорите, защото на 2 пъти доведохне държавата до фалит./ в най новата ни история/ За преди 10.11. неговоря.
5
10
 
21
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Ако това е вярно , което Мая Манолова казва , че са изгонени от държавните служби всички супер калинки на БСП-ДПС-ДС , браво на ГЕРБ . Така и трябва да бъде за да се оправи държавата .
4
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко им е. Трябва на 100% да ги изритата всички червенухи от държавна работа. Те за друго не стават и ще умрат от глад сами. Ако някои оцелеят - на стадиона...да повикат за Лудогорец ;).
3
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** изтеглиха на два пъти по 10 млд. , ама тая мълча тогава. Кво имаше в устата, че не говори за тях?
2
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо толкова ме кефи тая дама - 100% ***, а не като хермафродитите от ГРОБ.
1
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-новия лаф на Борисовата крадлива чета- вземали заеми за да има финансова стабилност. На такъв мат,риал- такава хурка.