Как можеш да управляваш, като нямаш пари, чуди се Бъчварова

"Гласуването на решението за дълга може да се отложи до седмица"
18 фев 2015 15:00,
267
Как можеш да управляваш, като нямаш пари, чуди се Бъчварова
Румяна Бъчварова. Снимка, архив Булфото

Вицепремиерът по коалиционните въпроси Румяна Бъчварова запита в кулоарите на парламента как може да се управлява без пари. Тя зададе въпроса си в разгара на дебатите по искането на кабинета за теглене на нов дълг от 16 млрд. лв.

Още по темата
Коалиционните партньори на ГЕРБ от АБВ и ПФ обявиха, че няма да подкрепят искането на правителството. Дебатите днес завършиха без гласуване.

Бъчварова съобщи, че ГЕРБ ще търсят партньорите си в мнозинството за разговори по темата за дълга. Тя обясни, че дори има уговорена среща между тях, но не уточни кога.

"Но как можеш да продължиш да управляваш, като нямаш пари?“, попита вицепремиерът. Тя допълни и че гласуването на решението за дълга може да се отложи до седмица.

Вицепремиерът призова партньорите да имат повече доверие в мандатоносителя.

„Нашето предложение е не за да може да продължи нашето управление, а за да може да продължи животът на хората. Да вървим в един нормален ритъм напред“, каза още Бъчварова.

Тя отрече премиерът да е поставял ултиматум с думите си, че ще подаде оставка, ако дългът не мине през парламента. „Това е разясняване на обективната ситуация“, обясни вицепремиерът. Тя коментира и критиките на партньорите, че не са били запознати с намерението предварително.

„Нека си даваме сметка, че по финансови въпроси не се бие тъпанът, особено тогава, когато трябва да вземеш кредит“, каза още Бъчварова. Тя призна, че предложението за тегленето на новия дълг е „тежко решение“.

„Ние сме се гордели толкова години с ниския бюджетен дефицит и ниската задлъжнялост“, каза вицепремиерът.

Тя обаче обясни, че година и половина-две не са вземани никакви решения, заради което има голямо натрупване на проблеми и дефицити. „Някой трябва да има смелостта да го каже. Колкото по-рано се каже, толкова по-добре за държавата“, каза Бъчварова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
18
 
! Отговори
БГ СЪДИЯ преди 9 години
Оставка!!! Стига си търпял бедни народе, ами да излизаме както преди две години зимата и да махаме мутрафона от власта и неговите бандити!!! Тия се оказаха още по големи бандити от Орешарски и компания....ония поне не дърпаха таквиа кредити, тия както я подкараха на всеки три месеца милиарди да се вземат....КОЙ ЩЕ ГИ ВРЪЩА ТИЯ ПАРИ?!?! Алоууу....ИКОНОМИКА СЕ ПРАВИ С ПРОИЗВОДСТВО....ПРОИЗВОДСТВО, А НЕ С БОРЧОВЕ!!! ПРАВЕТЕ ЗАВОДИ, ЗЕМЕДЕЛИЕ, А НЕ САМО ДА ХОДИТЕ ДО МВФ ЗА БОРЧОВЕ!!! Ще има сопа!!!!
183
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОРЕШАРСКИ Е ЦВЕТЕ ПРЕД ТЕЗИ НЕКАДЪРНИ КРАДЦИ
182
0
 
19
 
! Отговори
Хахахах преди 9 години
Пак изберете Бочето и неговата вярна дружина - банда мошеници и крадци! Още с идването дърпаха бор4ове и сега пак...на всеки няколко месеца.....но вси4ки ще връщаме тия пари. Аз до сега от тия милиарди заеми не съм видял нищо!!! Да ви кажа ли защо - много е просто, те си разпределят париците, помпят западните сметки и като потъне кораба те ве4е ще са като съсела по Швейцария, Бавария и т.н....същият сценарии след 89/та когато *** с помоща на 'наши хора' обраха държавата и си живуркат сега
181
0
 
16
 
! Отговори
Нямам спомен преди 9 години
преди изборите Мутрата и мекотелите около него да са твърдели, че ще ни загробят с толкова заеми. Щяха да правят държата просперираща и т.н. глупости герберастки си спомням...Те и *** същите ги разправяха.
180
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами ГЕРБ знаеха че няма пари, що толкова се натискаха да управляват.
179
1
 
17
 
! Отговори
exaaaa преди 9 години
Тая се оказа страшна *. Странно, но преди години като се появяваше и говореше по-малко ми изглеждаше симпатична. Ами да ти отговоря, герберастка - управлява се така, както Орешарски. Без заеми, но с компетентност, разум и далновидност. Вие сте свикнали само с приходите от контрабандата, ама вече не става. ***.
178
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vsichki iskat vlastta za da skriat kradenoto v chujdi banki, da podsiguriat decata si v Amerika i Evropa s apartamenti, koli i obrazovania Tova s trud v bedna Balgaria ne stava! Tova stava samo s krajba.
177
0
 
20
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Айдеее....и тия подкараха борчовете на гърба на народа! Леле мале....всеки три месеца мине не мине милиарди се дърпат....нека дърпат, накрая ще трябва само май пенсионери и *** да връщат един ден тия пари! Никой нормален и интелигентен човек няма да стои в тая шуробаджанашка клоака която не се крепи на производство а на здрави борчове с душмански лихви!!! Който има акъл да си стяга куфарите...няма оправия тук....и няма и да има, всичко е в пълен разпад и фалит и ц*гания!!!
176
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ako Borisov ne im donese pari za kradene te shte go svaliat. Ide rech za darjavno administrativnia paraziten otriad
175
0
 
21
 
! Отговори
активен преди 9 години
Как може да крадеш като няма пари
174
0
 
12
 
! Отговори
8 000 000 000 преди 9 години
само за 5 години била изгубила " държавата " ви, при това само от контрабанда ! Аритметика- за 25 години, можете ли да сметнете колко пари са се изпарили по офшорките ви из цял Свят, гадове комунистическомафиотски !!!
173
0
 
19
 
! Отговори
Pros Vapros преди 9 години
KADE SA PARITE ?
172
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как нямате пари.Нали в края на миналата година приехте бяджета за тази и вкарахте 4 милиарда дълг.Защо си мислите,че ще бъдете вечни и затова ви трябват за всяка година по 4 милиарда.А през това време данъците,таксите,акцизите,които ние плащаме къде ще отидат?Защо ни мислите за ***?
171
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо сега ревете за пари като вдовица за ,,,,,,,,,?пари няма действайте!
170
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
орешарски не го оставихте да диша докато не го махнахте на купенита избори!!!!
169
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
върнете енергото на държавата ама не можете да крадете комисионни и дялови участия.не ви стиска!!!вашта мама американска!!!продажна!!!
168
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие не управлявате! Крадете, а народа ще плаща кражбите ви! Между вас и смрадливите няма разлика. ***!
167
1
 
16
 
! Отговори
К Георгиев преди 9 години
Тази жена като не може да управлява наличните ни финанси, а иска да взима заеми за да харчи , защо е вицепремиер ? защо по дяволите е вицепремиер? - Бойко тебе питам .Къде се е чуло и видяло такава глезена женица да "управлява" пари, способна е само да харчи и да взима нови заеми, бързи кредити и други подобни.Боко, ако не има даваш да харчат нашите пари, дали ща си ти толкова верни тия герб-жени? Отговора е не ! до три дни си продаден и ще бегат при следващия. Да спрем да плащаме данъци !
166
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бъчварова, подай си оставката. Социоложка била? Агенция имала? На входа и изхода, на държавата, пари печелела. А сама, сама какво можеш! Комунистка!
165
0
 
12
 
! Отговори
морски преди 9 години
Ами защо не работихте миналата година в парламента когато на власт бяха БСП,а само се правехте на сърдити и ревахте по цял ден,,оставка"?Заради вас гербери не са вземани никакви решения!