Ако заемът не мине, няма да можем да си връщаме дълговете!

Менда Стоянова: Ще е страшно, ако трябва да обявим мораториум по плащането
Обновена: 19 фев 2015 14:21 | 19 фев 2015 12:32, Камелия Цветанова
183
Ако заемът не мине, няма да можем да си връщаме дълговете!
Менда Стоянова Снимка: архив, Булфото

Ако ратификацията на предложения договор с четири международни банки за посредничество при поемането на 16 млрд. лв. външен дълг в периода 2015-2017 г. не мине през парламента, може да изпаднем в ситуация да нямаме възможност да си връщаме дълговете. За това предупреди шефът на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова от ГЕРБ, след като днес по искане на ПФ Народното събрание отложи за неопределен срок гласуването му.

„Ако това споразумение не мине през парламента, това означава, че не можем да се появим на световния пазар, а това поставя под риск връщането на дълговете. Можем да изпаднем в ситуация, в която трябва да обявим мораториум по плащането, а това е страшно, помним мораториума на Луканов и какво последва след него“, коментира тя.

Още по темата
Според нея няма нито една причина да се променят параметрите на договора.

„Когато човек взима кредити, трябва да ги върне и така се е получило, че за тези три години до 2017 г. има струпване на падежи“, обясни тя.

Менда Стоянова посочи, че банките от договора са дилъри, ще потърсят най-подходящите инвеститори и ще предложат най-изгодните условия на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: Менда Стоянованов дълг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
40
 
! Отговори
Прогресивно преди 9 години
С 10% лихва при дефлация в Европа, това е престъпление. Самият заем е престъпление, а лихвата е извращение
51
0
 
37
 
! Отговори
А БОЙ ДЕ! преди 9 години
БЕ ТО СЕ ВИДЯ,ЧЕ БЕЗ ПУСКАНЕ НА КРЪВЧИЦА ТАЯ РАБОТА У БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА Я БЪДЕ.
50
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В икономиката е естестветно КТБ и други предприятия да фалират, защото са натрупали огромни дългове и не може да връщат заемите. Така е и с държавата като не може да върне заемите или властта е некадърна, държавата ще фалира
49
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А га Орешарски и Сидеров взеха 15 млрд дълг тогава не ривахти, а?
48
0
 
24
 
! Отговори
Мария Мургина преди 9 години
Тая и в данъчното беше същата куха лейка !
47
0
 
22
 
! Отговори
случайно преди 9 години
До 37Идеята е добра! Всеки да гласува с ЕГН-то си (примерно) или по начин, по който да е възможна идентификация последствие (стига с тази тайна на вота - ако се издъни правитлство, се отваря базата с данни и се вижда, кой за кого е гласувал) и после...който е гласувал за крадци, които нищо не са направили, а са крали само - да връща и той част от парите и така всички гласували за такава банда мошенници, ще плаща с тях!!!
46
0
 
31
 
! Отговори
Хора преди 9 години
Излизайте по улиците, тия от друго не разбират
45
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата каза, че тя била най-големият КОРИФЕЙ, то така и аз мога.Следваме модела на гнилия американки капитализъм."Как ще ги стигнем американците" с техните 18 000 000 000 000 $ външен дълг.
44
0
 
26
 
! Отговори
Bit преди 9 години
Предният път източихте де що фондове и спестявания имаше и не ви стигнаха, сега обаче числото 16 ще го сънувате. А, мине гласуването за тоя кредит, а същата вечер приблизително след 18:00 ще се видите у празници!!!!И този път милицията няма да ни спре!!!
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аха значи всеки заем за предишни заеми А за народа-кога? Това ще е до без край.
42
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
както и да го въртите ,както и да го сучите ,Истината е такава,че мутро соросоидното правителство на Тиквата фалира държавата.Вчера самия Борисов на срещата си с лидерите на КНСБ по случай годишнината от създаването на синдиката заяви,че не се ли одобри този заем държавата ФАЛИРА.Сега да ги видим (умните и красивите) какво ще кажат.
41
1
 
22
 
! Отговори
ГЕРБ - еничари преди 9 години
Еничарите от ГЕРБ продават децата на България за роби. Следващото поколение ще се озъби. Да не говорим, че с част от парите ще се купи военна техника за война срещу Русия. А деста в момента ще се превърнат в пушечното месо на колиалната структура НАТО
40
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ, предлагам тези 16 МЛРД. да ги ВРЪЩАТ ПОЛИТИЦИТЕ на "ПРЕХОДА".ОТ 1990г. до сега !
39
0
 
21
 
! Отговори
банков балон на ГЕРБ преди 9 години
При ГЕРБ расте само броя на милионерите банкери и кредитните милионери и милардери,а икономиката спада.
38
0
 
16
 
! Отговори
ДУХУ преди 9 години
E KAK DA ИМАТЕ ПАРИ КАТО НЕ САЗДАВАТЕ НОВИ РЕАЛНИ РАБОТНИ МЕСТА ПАРИ ЗА САНИРАНЕ ИМАТЕ
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искат да ни заробят като Гърция! За да може съвсем да не можем да се защитаваме!
36
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВСИЧКИ КОИТО СА ГЛАСУВАЛИ ЗА МУТРАТА БОЙКО И ГЕРБ,*** НЕДОНОСЧЕТА ОТ РБ,ПИШМАН ПАТРИОТИТЕ НА ЕВРЕЙНА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ БАЛЕВСКИ И ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ГОЦЕ ТЕ ДА ГИ ВРЪЩАТ ТЕЗИ 18 МИЛИАРДА С ЛИХВИТЕ НАД 26 МИЛЯРДА,АЗ ПАРИ НЕ СЪМ ВЗЕМАЛА НА ЗАЕМ И ЗА ТЕЗИ ИЗБРОЕНИТЕ ГОРЕ *** НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ,ЗАТОВА ОТКАЗВАМ ДА ПЛАЩАМ ЗА ЧУЖДИЯ МАСРАФ
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората вече не им вярват, а и така трябва да е!Тези заеми дето са теглили, къде са парите?Кое звено в нашата икономика работи? Останахме с един Туризъм, ама след събитията в Украина и санкциите на ЕС и Плевлю мамин, туристи от Русия значително ще намалеят, от Украйна... те нямат пари за да се изхранват вече горките, камо ли за почивка...Няма заем, мислете друг вариант !!!
34
1
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Вие така ли мислите да продължавате да управлявате, като теглите нови заеми, за да погасявате старите? Ще последвате съдбата на Жан Виденов и Андрей Луканов, а ако не ви убият като кучета, късмет за вас. Луканов направо го убиха.
33
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам тез 16 милиарда заем да ги връщат тези които са гласували за управляващите