Ако заемът не мине, няма да можем да си връщаме дълговете!

Менда Стоянова: Ще е страшно, ако трябва да обявим мораториум по плащането
Обновена: 19 фев 2015 14:21 | 19 фев 2015 12:32, Камелия Цветанова
183
Ако заемът не мине, няма да можем да си връщаме дълговете!
Менда Стоянова Снимка: архив, Булфото

Ако ратификацията на предложения договор с четири международни банки за посредничество при поемането на 16 млрд. лв. външен дълг в периода 2015-2017 г. не мине през парламента, може да изпаднем в ситуация да нямаме възможност да си връщаме дълговете. За това предупреди шефът на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова от ГЕРБ, след като днес по искане на ПФ Народното събрание отложи за неопределен срок гласуването му.

„Ако това споразумение не мине през парламента, това означава, че не можем да се появим на световния пазар, а това поставя под риск връщането на дълговете. Можем да изпаднем в ситуация, в която трябва да обявим мораториум по плащането, а това е страшно, помним мораториума на Луканов и какво последва след него“, коментира тя.

Още по темата
Според нея няма нито една причина да се променят параметрите на договора.

„Когато човек взима кредити, трябва да ги върне и така се е получило, че за тези три години до 2017 г. има струпване на падежи“, обясни тя.

Менда Стоянова посочи, че банките от договора са дилъри, ще потърсят най-подходящите инвеститори и ще предложат най-изгодните условия на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: Менда Стоянованов дълг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
15
 
5
 
! Отговори
Наивен преди 9 години
Започвам да вярвам че всички вие дето пишете тук сте и само *** *** ***
71
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българино що дремеш и допускаш е такива като тай да те управляват
70
1
 
20
 
! Отговори
Цар Тиквун иска ! преди 9 години
Сутринта писаха, че Боко искал да си купува нов Правителствен самолет. Ето къде ще отидат тези 16 милиарда. С тях цар Тиквун ще може свободно да вози селския си футболен отбор из България и да разкарва приятелчетата си по света.
69
17
 
2
 
! Отговори
Наивен преди 9 години
Чета е се удивлявам как всички пишещи тук отричат всички и всичко НО без да посочват компетентни и рационални предложения за въпросните плащания.....Българина е спец по всичко та даже и за държавни финанси, хайде няма нужда ....дайте по същество какво да се направи
68
2
 
24
 
! Отговори
ПОМНИ ПЛАМЕН ГОРАНОВ преди 9 години
ПРИЯТЕЛИ, САМО С БЕЗСРОЧНИ МАСОВИ ПРОТЕСТИ МОЖЕМ ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ ТАЯ ХУНТА. СПОМНЕТЕ СИ ЕДИН ВЕЛИК ЧОВЕК - ПЛАМЕН ГОРАНОВ ОТ ВАРНА, КОЙТО НА УТРЕШНИЯ ДЕН ПРЕДИ 2 ГОДИНИ СЕ САМОЗАПАЛИ И ИЗГОРЯ ПРОТИВ ТЕЗИ БАНДИТИ, КОИТО СЕГА ОТНОВО СА ВЪВ ВЛАСТТА И ЛИКВИДИРАТ НАПЪЛНО РОДИНАТА НИ! ЗА НЕГО НИТО ДУМА НЯМА ДА КАЖАТ, ЗАЩОТО ГИ Е СТРАХ САМО ОТ СПОМЕНАВАНЕ НА ИМЕТО МУ!
67
0
 
20
 
! Отговори
банкеръ преди 9 години
Така,като гледам Виденов е бил прав 96 година.При него поне държавата имаше активи,които днешните реформатори откраднаха и не платиха дълга.Сега същите унищожители искат нов дълг за да продължат унищожението.Предполагам ревизия на прехода пак няма да има,но изолация на панелките евентуално,ако изтеглим 16 млрд.Орешарски взе да ми става симпатичен в сравнение с Каролев.
66
2
 
8
 
! Отговори
макето преди 9 години
абре будали нека земат не 16 а 50-100 милярдо па беким и на нас се падне по некой милионего ся ми требат поне 500 000 да си купим още мако офци да увеличим млеконадоя и другаря Путин кат ни земе ке си пасем офците оттука та чак до владивостокпп у Донецк па се пуцая яко
65
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка И само нов народен съд за изедниците които затриха България през последните 25 години.да чуката камъни у Белене !
64
0
 
24
 
! Отговори
Нема оправия преди 9 години
Само с бой по тиквата ще стане.
63
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Помните ли Тиквата за АЕЦ БЕЛЕНЕ (Русия), какво говореше?Трябва заем (от Русия) за да стройм (реално производство, приходи и печалби 50/50), кой ще го връща?С колко хиляди щяла да натовари АЕЦ-а, нашите деца и внуци.А този нов дълг (Американси), за да покрием стар дълг (Американски), кой ще го връща?СПИРАЛА към дъното!
62
0
 
22
 
! Отговори
Да се обединим преди 9 години
Да се обединим с гърците и да декларираме че няма да връщаме дългове на мутри и олигарси. Тези дългове не влезли в България така или иначе, те са се върнали директно при кредиторите, поне половината още с даванеро, останалата половина, чрез косвени методи. Сега искат пак еврейски номера да ни завъртят. Ще заробят децата ни.
61
1
 
23
 
! Отговори
:) преди 9 години
ГЕРБ са в паника. Няма да има пари за крадене, комисионни, бонуси, купуване на НАБЛИЖАВАЩИТЕ избори и т.н. Боко пак ще вдигне кръвно, горкия.16 милиарда им се искат на тези хиени. Само при избора на банките, Боко е станал доста по-богат. Но като има *** да гласуват за Тикви, Съсели, Барековци, Гоцета, Раданчовци, Пръмовици, Янета и подобната им ***, ще има и измамници, които да се възползват. Всеки нормален народ да ги е изгонил с шутове тези престъпници в Парламента !!!
60
2
 
16
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
И нека да си го кажем направо, парите от новия държавен заем няма да отидат за погасяване на старите заеми, а ще бъдат откраднати и всички го знаем това. Като стана дума и за старите заеми, нали знаете, че правителството на Орешарски ги изтегли и се изядоха от тройната коалиция. Разбирам да се теглят заеми, за да се построят заводи и икономика, но заемите на Орешарски бяха за ужким увеличение на майчински и други текущи нужди, а също и за тройната коалиция. Не знаят как се управлява държава.
59
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бой по кухата тиква от Банкя, тя друго не разбира!!!!!!!!!
58
1
 
25
 
! Отговори
25 ГОДИНИ СТИГАТ! преди 9 години
В НЕДЕЛЯ ВСИЧКИ НА ПЛОЩАДИТЕ С ИСКАНЕ ОСТАВКА НА ТОВА НЕКАДЪРНО ПРАВИТЕЛСТВО,РАЗПУСКАНЕ НА ПАРЛАМЕНТА И СВЕКВАНЕ НА ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ,КАТО С ИЗБОРИТЕ И ДОПИТВАНЕ ДО НАРОДА-РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕС И НАТО.ЗАЩОТО НА ТЕЗИ ДВЕ ОРГАНИЗАЦИЯ ИМ ВИДЯХМЕ И ЖИЛОТО И МЕДА
57
0
 
24
 
! Отговори
протести преди 9 години
Цяла България казва ОСТАВКА !
56
0
 
34
 
! Отговори
невиждан грабеж преди 9 години
Отложили са гласуването на новия огромен дълг от 16 милиарда, защото още не са се разбрали - кой на кого и колко. Не са уточнили процентите, комисионните, сумите. Бъдете сигwрни - ще ги уточнят, ще го гласуват. За сметка на горкия народ, чийто деца и внуци ще плащат тоя грабеж. За техните деца и внуци не се безпокойтe - те отдавна са ги осигурили в чужбина - с имоти, банкови сметки. Осигурили са и правнуците си. А нас кучета ни яли. Мутрите се договарят как да доразграбят останалото от България.
55
0
 
31
 
! Отговори
ГЕРБ далавери преди 9 години
Като не може да плащате заеми, защо искате нови заеми и зашо сте натрупали сегашните?!
54
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка на некадърното правителство ограбило и фалирало Българската държава!
53
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спрете субсидиите на партиите, намалете раздутият щат в МВР, спрете да давате по 20 заплати при пенсиониране на пожарникари полицаи и измислени военни .........вижте реално колко деца учат и там има резерви да съкратите измислени учители и възпитатели ......ето ви пари