Манолова с виц за санирането: Тръгва от Реформаторския блок

Критериите на програмата изключват малките общини, обвини БСП
Обновена: 20 фев 2015 14:01 | 20 фев 2015 13:14,
109
Манолова с виц за санирането: Тръгва от Реформаторския блок
Снимка: архив Булфото

Вицове и обвинения за "купуване" на избиратели за местните избори прозвучаха при разискванията в парламента по политиката на правителството за саниране на жилищни сгради, предаде БТА.

Питане по този повод е отправено от Мая Манолова и Дора Янкова от "БСП лява България" към министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Още по темата
Манолова посочи, че жилищата ще се санират с пари назаем - 1 млрд. лева. "Не съм виждала беден човек, който да тегли заем, за да раздава пари", посочи тя. "Очевидно имате скрити цели, свързани с предстоящите местни избори", коментира Манолова.

По думите й критерият за 36 апартамента изключва от програмата почти изцяло малките общини. Затова от БСП настояват този критерий да отпадне като дискриминационен, както и принципът - първи по време, първи по право.

Манолова отбеляза, че "БСП лява България" ще следи как ще гласуват депутатите от Реформаторския блок /РБ/ и разказа виц за среща на премиера Бойко Борисов и министър Лиляна Павлова с граждани във връзка със санирането. "От кой блок ще започнем? Разбира се, от Реформаторския блок!", цитира края на вица Манолова.

"Ако за всяко ваше невярно, неточно или нахално твърдение внасяхте по 10 лева в деловодство на НС, нямаше да е нужно да теглим заеми, никакви", репликира я Костадин Марков от РБ. "С какво програмата ще купи избирателите", попита той. Марков отбеляза, че до изборите фасадата на сградите няма да светне, дотогава само някакви хора щели да "щъкат по етажите".

Снежана Дукова от ГЕРБ призова министрите от кабинета с думите: "Уважаеми господа министри, кучетата си лаят, керванът върви, а нашият тича. Работете и правете това, което правите, защото българският народ го очаква от вас."

"Сигурно има и отделни народни представители, които също трябва да се санират", коментира Рамадан Аталай /ДПС/. Той също постави въпроса защо е въведен критерият за 36 апартамента. Аталай предупреди министърът на рагионалното развитие, че е напът да опорочи една добра програма.

От "БСП лява България" са депозирали свое проекторешение по питането. Социалистите настояват в парламента да бъде внесена и обсъдена националната програма за саниране на жилища. От левицата искат да бъдат променени някои от критериите за участие в санирането, както и да има граждански контрол върху санирането.

Управляващите също са внесли проекторешение във връзка със санирането. В него се предлага Народното събрание да подкрепи Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и цялостната й реализация, приета от Министерския съвет. Правителството ежегодно до 30 април да предоставя доклад на НС по изпълнението на програмата, предвижда още проекторешението.

Предлага се също МС съгласувано с НСОРБ да внесе промяна в Закона за местните данъци и такси, изключваща прилагането на данъчно облекчение спрямо обновените с публични средства жилищни сгради.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
7
 
! Отговори
Ехааа преди 9 години
Каква снимка, каква осанка, какви черти, какъв интелект струи от нея! Ха ха, майчето колкото и да се прави, отдалече и личи че се пука от яд!Ще кажеш ли още нещо умно майче, че ще затваряме цирка вече?
13
8
 
7
 
! Отговори
па6ко преди 9 години
А на тая като и гледам мазната физиономия и ми избива да насилие,а съм спокоен човек по принцип....
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Кой - ТойПарите са от ЕВРОПА, ама ТЕГЛИМ ЗАЕМ, за да ги връщаме ???Обясни така ли е!
11
13
 
5
 
! Отговори
... преди 9 години
Купували гласове със санирането... Защо вие не го направихте .... *** даже едни ФОНДОВЕ КОИТО СЕ ДАВАТ НА ТЕПСИЯ не можете да осигурите ....
10
2
 
16
 
! Отговори
Братоев преди 9 години
Трябва да има повече прозрачност в тази процедура. Според мен трябва да се направи сайт, в който да има информация за всяка една сграда, санирана с държавни пари. Всеки трябва да може да провери адреса на санираните сгради и съответно колко пари са отишли за материали и колко за труд. Накрая да се направи комисия, която да направи проверка дали изразходваните пари отговарят на реалността.Само така до някаква степен могат да ме убедят, че парите няма да бъдат откраднати.
9
7
 
11
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 години
Никой не вярва на Баце и крадливата герберска пасмина, другият път - на бунището след избори.
8
12
 
6
 
! Отговори
pa6ko преди 9 години
Ей неразумний юруде,що си толкоз ***! Нищо не трябва да се прави за вас,*** недни.Живейте си в копторите,карайте си по разбитите пътища и да не сте посмели да се оплачете за нещо!
7
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман от тролчета и червени бабички
6
13
 
10
 
! Отговори
инженер-пенсионер преди 9 години
Елементарни и много злобни червени *** . Санирането е безплатно и който иска го приема и това е . Никой никога не кара насила . След като е толкова лошо , защо Мая картечарката сега иска да отпадне изискването за 36 апартамента. Това показва колко е зле тази жена .
5
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Санирането не е глупост, простотията е, да се прави от крадливите ГЕРБ-ери на които отдавна никой не вярва.
4
9
 
10
 
! Отговори
Кой - Той преди 9 години
До ПетърАбе , не разбра ли, че парите са от ЕВРОПА ,не ги усвояваш - вземат ги.Добре е да се направят колкото се може повече, това е работа за българските майстори и добро за хората
3
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оказва се, че се тегли един огромен заем, за да санират едни фирми(НАШИ) блоковете, с парите на ВСИЧКИ!Схема, стара като света.П.С. Не съм от БСП (Анатема!)
2
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредната пирамида, измислена от амфетаминовата мутра и шайкатата му негодници за да вземат жилиюата на хората и да ги заробят с дългове!
1
9
 
25
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Това със санирането наистина е голяма глупост. Просто поредната схема за точене на пари от държавата.