Преговорите за дълга без резултат, Горанов остава оптимист

Министърът би разговарял и с АБВ, ако го поканят
Обновена: 20 фев 2015 16:02 | 20 фев 2015 16:01,
43
Преговорите за дълга без резултат, Горанов остава оптимист
Владислав Горанов Снимка: БТА

Поредните преговори за подкрепа на новия заем от 16 млрд. лв. между финансовия министър Владислав Горанов и Патриотичния фронт завършиха без конкретен резултат. След двучасова среща в Народното събрание стана ясно, че разговорите ще продължат.

Още по темата
Финансовият министър все пак обясни, че комуникацията с партньорите е по-добра и е оптимист за това, че тегленето на заема ще бъде подкрепено при гласуването в пленарната зала следващата седмица.

„Ако не получим подкрепа, няма да можем да си плащаме сметките“, обясни отново Горанов.

На въпроса дали ако се стигне до отхвърляне на заема, той ще си подаде оставката, министърът отвърна на репортерите: „Това удоволствие мога да направя само на министър-председателя, не и на вас“.

Горанов обясни, че би преговарял за подкрепа и с АБВ, ако го поканят. Той съобщи, че вече е разговарял с вицепремиера и министър от АБВ Ивайло Калфин и комуникацията между тях е добра.

Разговори за новия заем били водени и с опозицията от БСП и ДПС, но Горанов не разкри подробности от тях.

„Политиката не е театър, за да има кулиси“, отвърна министърът на подозренията, че има задкулисни преговори.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
13
 
! Отговори
Много искат бре преди 9 години
Искат ем голем, ем твърд, а и веднага го иска министъра ..... тоя заем
12
1
 
12
 
! Отговори
Дедо от Софийско преди 9 години
"Финансовият министър все пак обясни, че комуникацията с партньорите е по-добра и е оптимист за това, че тегленето на заема ще бъде подкрепено при гласуването."---Абе, оно и кога се псуват хората КОМУНИКАЦИЯТА ИМ Е ДОБРА, ама да видим как че гласуват "партньорите". А па тоя не го показвайте, бе - 'ного е никаков.
11
1
 
14
 
! Отговори
ЖИТЕЛ преди 9 години
КОГАТО ПЛАЧЕШЕ ЗА МИНИСТЪР , ТРЯБВАШЕ ДА ПОМИСЛИШ ...ТАКА ПРАВЯТ СВРАКИТЕ С ОРЕХА... ИСКАШ ДА ОСТАВИШ ПО ГОЛЯМ ДЪЛГ НА СЛЕДВАЩИТЕ....ВСЯКО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ИМА ПРАВОТО НА ТОЛКОВА ЗАЕМ ,КОЛКОТО МОЖЕ ДА ВЪРНЕ В МАНДАТА.... КАТО НЕ ВЪРНЕ ЗАЕМА КОЙТО Е ВЗЕЛ ДА ОТИВА В ЗАТВОРА.. ДА ВИДИМ ТОГАВА ЩЕ ИСКАТ ЛИ 16 МИЛИАРДА....
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бюджетът за 2015г. е приет с голямо мнозинство само преди два месеца и обоснован заем за 8.1 млрд.лв за всичко необходимо и планиран бюджетен дефицит.Данъците се събират повече от добре,митата още по-добре,икономиката бележи ръст,откриват се нови работни места,набелязани са приоритетите,отпушени са спрените еврофондове и се отпускат новите за периода 2014-2020г.,РЕФОРМИТЕ тръгват(неясно кои и кога за сега),всичко е на ШЕСТ.И изведнъж нямало да можем да си плащаме сметките.Че как стана така.Да се искат 2-3 млрд.лв заради "природни бедствия или международното положение" добре,а то 16 млрд.лв за
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно високо са вдигнали мизата
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1999 завършва висше 2001ва става началник в министерство!!!как стават тези неща?! На 24 години, *** началник на отдел в Министерство!!!!!!!
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Влади иска да знае кой какви пари е скатал в банките.Любознателен човек.Финансовият министър Владислав Горанов ще предложи законодателни промени за създаването на централизиран регистър в БНБ на банковите сметки на всеки български гражданин. Регистърът ще показва кой в кои банки има сметки, както и техния брой без размера на сумите по тях, каза Горанов в рамките на парламентарния контрол.Той поясни, че банковите сметки веднага ще стават известни на всички органи. И допълни, че регистърът ще б
6
1
 
30
 
! Отговори
Дянков преди 9 години
Този *** надмина 16 милиарда пъти Дянков
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз не мога да си плащам сметките от години.Фалираааай !
4
0
 
17
 
! Отговори
ПАТРИОТИ преди 9 години
Не разбрахте ли, че т н ПАТРИОТИ очакват нещо за да Ви подкрепят за заема.ГЕРБЕРИТЕ обаче искат всичко да влезе в техните джобове
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя е типичен самонадеян плевенски *** .
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОСТАВКА !!!!ПРАТИ ТИКВАТА В НЯКОЯ ДЕТСКА ГРАДИНА ДА ОБЯСНИ НА ДЕЦАТА, ЧЕ ТЕХНВИТЕ ВНУЦИ ЩЕ ИЗПЛАЩАТ ТОЗИ ЗАЕМ !!!!!!!! ЩО СЕ КРИЕТЕ ОТ ДЕЦАТА БЕ ?
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рядко нагло коп*е!!!