С новия дълг Борисов си купува безгрижие, обвини Манолова

"През 2016 г. и 2017 г. държавата ще е на червено с по 2 млрд. лв."
20 фев 2015 19:22,
61
 С новия дълг Борисов си купува безгрижие, обвини Манолова
Снимка: архив Булфото

Депутатката от БСП Мая Манолова обвини правителството на Бойко Борисов, че с новия дълг от 16 млрд. лв. си купува политическо безгрижие. Според нея парите ще бъдат дадени за местните избори, а политическото послание от решението да се взима заем е, че кабинетът „Борисов” няма да прави реформи.

Още по темата
Манолова напомни пред bTV, че самият финансов министър Владислав Горанов не е казал, че заемът ще се използва за друго освен за рефинансиране на стар дълг и покриване на дефицити. Според соцдепутатката покрай гласуването на заема в парламента ще се открие „емисия на депутатски гласове” на борсата, която ще затвори с приемането на текстовете.

Манолова коментира твърденията на Горанов, че новият дълг ще покрие и дефицитите през следващите години. Тя припомни, че заложеният дефицит за 2015 г. е 2.5 млрд. лева, които могат да бъдат финансирани от резерва, който е около 7 млрд. лева.

Депутатката предупреди, че през 2016 г. и 2017 г. държавата ще е „на червено” с по около 2 млрд. лева. Тя все пак направи уговорката, че става дума за прогнозни данни.

„Ние с „Атака” не сме под едно знаме, ние сме под един дълг, вие сте под този дълг, както и всички граждани”, отвърна Манолова на обвиненията, че е провела общ митинг с националистите срещу новия заем.

Тя обясни, че при организацията на митинга единствените лично поканени са били „Протестна мрежа” – заради демонстрациите им срещу изтегления от Пламен Орешарски заем през 2013 г. Активистите обаче не дошли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
17
 
20
 
! Отговори
Мехмед преди 9 години
Тази кокошка няма ли да спре да говори глупости.Тя не разбра ли,че българите не са толкова прости колкото си мисли.Да спре да лъже и маниполира хората,ако не искат БСП да се срине до дъното.
1
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комумдета трийте бе бойкуци