На протест срещу дълга с "горановки" от 10 хил. лв.

Симпатизанти на БСП и "Атака“ се обединиха пред НС
Обновена: 25 фев 2015 14:21 | 25 фев 2015 12:18, Анисия Иванова
116

Протестът срещу дълга пред НС. Снимка: БТА

Два протеста, организирани от "Атака" и БСП, се провеждат пред парламента срещу тегленето на новия дълг от 8 млрд. лв. Днес НС трябва да реши дали ще ратифицира искания от кабинета нов заем.
Още по темата
Около 200 души симпатизанти на "Атака" се събраха още преди 9.00 часа на площад "Народно събрание" с викове "Оставка" и "Гербери позор, оставка и затвор". Протестът на националистите е под наслов "Атака" казва НЕ на военния заем от 27 милиарда лева".

Пред протестиращите Волен Сидеров заяви, че днешният ден е черен за страната ни. Той разясни, че не става въпрос за теглене на 16 млрд. лв., а за 27 млрд. лв. общо с лихвите, които България ще трябва да плати. По думите му изказването на финансовия министър в парламента е било загуба на време. Сидеров попита къде са ранобудните студенти с кафетата - защо спят днес, а не са на жълтите павета. Националистът призова за масови протести в цялата страна, тъй като сега е време народът да се надигне.

Депутатът от БСП Мая Манолова се срещна с левите симпатизанти и им благодари, че са пред Народното събрание и ги подкрепят. На протеста се раздават банкноти от 10 000 лв. с лика на министъра на финансите Владислав Горанов, върху които тя раздаде автографи.

Сред лозунгите се четат „Те поГЕРБаха България”, "Ще подам оставка, ако не приемем дълга, КОГА?“, „Стоп на 16 млрд. кражби”, "Няма да платим, ГЕРБ ще разгромим”.

Привържениците на левицата първоначално се бяха събрали в градинката зад парламента и след това се насочиха към паметника на Цар Освободител, където бяха националистите. При преминаването на протестиращите по бул. "Цар Освободител" за кратко беше блокирано движението.

Има засилено полицейско присъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: БСПАтакапротестдълг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VSICKI DO EDIN SRESHTU BORISOV.NE NA VOENNIA ZAEM.IZLIZAME OT NATO I ES