Уникален експеримент: Социолог да стане МВР шеф!

Андрей Райчев: Борисов реши проблема блестящо, като каратист
Обновена: 5 мар 2015 20:45 | 5 мар 2015 20:41,
211
Уникален експеримент: Социолог да стане МВР шеф!
Снимка: архив Булфото

Решението Румяна Бъчварова да бъде назначена за вътрешен министър е уникален експеримент, защото досега няма случай социолог да стане МВР шеф. Така коментира последните рокади в кабинета социологът Андрей Райчев. Все пак той нарече номинацията на доскорошната си колежка блестящ ход от страна на Борисов, който като истински каратист се справил с трудната ситуация.

Още по темата
„Аз не й завиждам, тя  ми е колежка социоложка. Това ще бъде уникален експеримент в България, досега социолог не е ставал вътрешен министър”, призна Райчев пред БНР. Според него нямало и социолог в България, освен Бъчварова, който да се съгласи да поема горещия пост. Той припомни и че вътрешното министерство и социологията са твърде различни, защото МВР шефът трябва да е човек на твърдата ситуация, на тайните решения.

Райчев обаче е убеден, че Бъчварова има капацитет да се справи и затова изборът на премиера бил много удачен.

„Господин Борисов направи поредния си нетривиален красив ход в една много тежка ситуация”, обясни той.

Социологът припомни, че Румяна Бъчварова е била 4 години завеждащ кабинет в правителството, а сега от месеци е вицепремиер. „Жена, която изключително умело избягва скандали и не защото лавира, а защото не доближава точката, където пари. Не мисля, че ще съжалява г-н Борисов”, каза още социологът.

Според него дори изборът на премиера е блестящ, защото Бъчварова е хладнокръвна, не е човек на сензациите и на резките движения.

Райчев похвали Борисов и за начина, по който се е справил с тежката ситуация, тъй като успял да намери решение и да реагира бързо. „Това е характерно за неговия спорт, той е каратист. В каратето няма много да се философства, освен общите принципи, трябва да се внимава за момента и да се действа много точно в дадения момент”, анализира социологът.

Според него Борисов е успял да снеме две напрежения - и вътрешните, и външните. „Той удовлетвори своите критици като каза: Добре, няма да стоя като Китайска стена зад Лазаров и Писанчев. А от друга страна, не даде победата на тези, които бяха техни противници, а просто отстрани и вътрешния министър”, обясни ситуацията Андрей Райчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И сега ще избягваме горещите точки, т.е. ще ловим само кокошкари, а големите да си лудуват, че да не не се опарим ли?
94
2
 
3
 
! Отговори
az преди 9 години
To e asno na BB i sie ne im trabva silna policia inache namache da si pravi eksperimenti.avno amerikanskite gospodari taka sa kazali mai toi dargi tah za chlivera.toi ne e chovek koito misli za naroda toi iska vlast rakovodise ot egoto si pri recheniata igodnicheski se usmihvache na amerikancite a kam naroda se obravha gneven zaplachitelen i ni ubegdava che toi e vagen i velik.tova e licemerie no Bog gleda...i zabavaneto e za da boli poveche.BB ne si nauchi urocite na Sadbata
93
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИдеалистПипето се развива и усъвършенства в унверситети - там той не е ходил и поради това няма причина, нито една основателна прчина за напредък , освен Винетуто. Остава си човекът на първа сигнална банкянска- не очаквайте промени!
92
2
 
4
 
! Отговори
obama преди 9 години
Нищо уникално.Просто професионално доказване. Нещо, което все още ти убягва. Нужние качества товарищ "доказан шаман". Може би трябва да намалиш жестикулирането и.. по-малко плюнка да ръсиш. Иначе бая доларчета "заработи" за 60 години. То плюене , то пенявене!!! ДАВАЙ ТОВАРИЩ ..ДО ПОБЕДА !!!!!!
91
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най е лесно да се управляват послушковци , а човек който си няма понятие от тая дейност , ще се остави да го водят за носа както си искат , трябва политиците да си носят отговорност за действията си и последствията , а не да си въобразяват , че България им е бащиния и място за експериментите им
90
2
 
6
 
! Отговори
Пърдичевото Али преди 9 години
Нема ли начин да му оправя погледа като прилепи лице към мойта голяма дупа след като съм ял ряпа и кочан.
89
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Идеалиста ти с каква цел си ходил по митинги със сини знамена?
88
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХОРА,БДЕТЕ!!!Управляващата ни проамериканска фашистка *** ще ни вкарат във война!Докога "информационни затъмнения"?Защо са тези чести посещения на висши военни от САЩ , какво искат от нас?Защо никой не информира за маневрите на НАТО- вероятно с участието на БГ - в Черно море? През гугъла: Россия уже начала тплый прим стягивающейся в Чрное море группировке кораблей НАТО
87
4
 
18
 
! Отговори
Боко Харам преди 9 години
На мен не ми трябват хора знаещи и можещи на мене ми трябват пионки. Тая женица до вчера най безропотно ми правеше стъкмистика на политическия рейтинг, днес ще стъкмисва каквото и кажа в полицията..... Какво има толкова да се чудите всеки знае че 2 и 2 пави 3.
86
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За това, което Баце прави, т.е. нищо за благосъстоянието на Род и Родина, той си е напълно самодостатъчен. Просто няма как да се "тури" сам себе си на всички постове, които са му важни. Затова и назначенията му са такива - експериментални.
85
4
 
11
 
! Отговори
КВО СЕ ЧУДИТЕ ,БЕ.. преди 9 години
НАЛИ ИСКАХТЕ "НАРОДНА ВЛАСТ"...???ЕТО ВИ Я-----ВСЕКИ *** И *** , МОЖЕ ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ И ПРЕМИЕР!ЗА КАВО МУ Е ДА ИМА РАЗНИ ДИПЛОМИ,ПОДГОТОВКИ И ЦЕНЗОВЕ!?????В ПОСТ-СОЦ-*** ----ОБРАЗОВАНИЕ И ЦЕНЗ НЕ са НУЖНИ!В *** --ВСИЧКИ СА РАВНИ!САМО ПАРИТЕ СА ИМ РАЗЛИЧНИ!ТОВА Е ТО---"ДЕМОКРАЦИЯ"-по комунистически!!!!!
84
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До sss131POLIZAITE AKO NE SA DOVOLNI DA NAPUSKAT.ZASHTO TRIABVA DA IM DAVAT PO 30 ZAPLATI,TOVA SA MOSHENNIZI,ZAEDNO S TEHNITE NACALNIZI.
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо всички тук не внимавате в час. Не чувате какво се казва и силна логорея.А човекът каза нещо като: На мен ли ще обяснявате МВР. Имаше нещо такова. Нали?
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BAZE E NAPRAVO. ZA SURVIVRE UMEE DA OZELYAVA
81
0
 
4
 
! Отговори
sss преди 9 години
Az pak se chuda kak redovite policai che premat tova tazi kakvo razbira ot policeiska rabota.kato nikoi ne misli za tah kakva motivacia che imat Te razbirat che vseki se gabarka s MVR i kakvo uvagenie che ima naroda kam policiata
80
0
 
0
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Реалистът е съгласен с идеалиста
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Идеалист - Ех...ако имаше ... и аз бих го подкрепял!едва ли Борисов те знае за да се надява на това
78
1
 
18
 
! Отговори
цирка-пълен преди 9 години
Това вече е пълен маскарад! Новият финансов министър може да е чистач от градските ***....поне ще е свикнал да гази в говната.
77
1
 
4
 
! Отговори
dp преди 9 години
Тия приказки означават само, че поредната пионка на КГБ е поставена отгоре в МВР.Чак съм изненадан, че тоя дето си отива може и да не е бил контролиран от КГБ - маханетому в деня на гостуването на шефа на ЦРУ прилича на показно, вижте кой държи нещата тук.Най-учудващо би било ако в ЦРУ не го знаят.... едва ли но ако не са го знаели то биха билиистински некомпетентни.
76
0
 
14
 
! Отговори
Пурко преди 9 години
Добре, тия акъл имат ли?! Какво разбира тази женица от въпросната материя! Явно всичко си върви, както си е било от време оно