Уникален експеримент: Социолог да стане МВР шеф!

Андрей Райчев: Борисов реши проблема блестящо, като каратист
Обновена: 5 мар 2015 20:45 | 5 мар 2015 20:41,
211
Уникален експеримент: Социолог да стане МВР шеф!
Снимка: архив Булфото

Решението Румяна Бъчварова да бъде назначена за вътрешен министър е уникален експеримент, защото досега няма случай социолог да стане МВР шеф. Така коментира последните рокади в кабинета социологът Андрей Райчев. Все пак той нарече номинацията на доскорошната си колежка блестящ ход от страна на Борисов, който като истински каратист се справил с трудната ситуация.

Още по темата
„Аз не й завиждам, тя  ми е колежка социоложка. Това ще бъде уникален експеримент в България, досега социолог не е ставал вътрешен министър”, призна Райчев пред БНР. Според него нямало и социолог в България, освен Бъчварова, който да се съгласи да поема горещия пост. Той припомни и че вътрешното министерство и социологията са твърде различни, защото МВР шефът трябва да е човек на твърдата ситуация, на тайните решения.

Райчев обаче е убеден, че Бъчварова има капацитет да се справи и затова изборът на премиера бил много удачен.

„Господин Борисов направи поредния си нетривиален красив ход в една много тежка ситуация”, обясни той.

Социологът припомни, че Румяна Бъчварова е била 4 години завеждащ кабинет в правителството, а сега от месеци е вицепремиер. „Жена, която изключително умело избягва скандали и не защото лавира, а защото не доближава точката, където пари. Не мисля, че ще съжалява г-н Борисов”, каза още социологът.

Според него дори изборът на премиера е блестящ, защото Бъчварова е хладнокръвна, не е човек на сензациите и на резките движения.

Райчев похвали Борисов и за начина, по който се е справил с тежката ситуация, тъй като успял да намери решение и да реагира бързо. „Това е характерно за неговия спорт, той е каратист. В каратето няма много да се философства, освен общите принципи, трябва да се внимава за момента и да се действа много точно в дадения момент”, анализира социологът.

Според него Борисов е успял да снеме две напрежения - и вътрешните, и външните. „Той удовлетвори своите критици като каза: Добре, няма да стоя като Китайска стена зад Лазаров и Писанчев. А от друга страна, не даде победата на тези, които бяха техни противници, а просто отстрани и вътрешния министър”, обясни ситуацията Андрей Райчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стипендиантите на ЦРУ т.е. на Фулбрайт и Маршал - Дянков и Милен Велчев вече работят за Русия..
14
0
 
12
 
! Отговори
Владо преди 9 години
Каквото и да си говориме - социологията е най-точната наука - получаваш точно това, за което си платиш, та интересното е как това ще се експонира при милиционерите ...
13
2
 
14
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Сега очаквам и мадам Кунева да стане министър на отбраната.
12
1
 
12
 
! Отговори
хахаха преди 9 години
Райчев пак си е мушнал чадъра отзад и някой му го е разтворил
11
0
 
4
 
! Отговори
jumbo преди 9 години
savsem unikalen chance e M Kuneva - opitna pisatelka na kontinentalni zakoni da pokaje na bg narod i na sveta kakvo moje da izpalni na praktika ot tesi zakoni - naprimer v RBG da ima red, sigurnost, nadejda za polojitelno svobodno razvitie na obstestvoto!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦРУ няма кадри никой не иска да съдейства на окупаторите , хората с добро образование не искат да съдействат окупаторите , защото знаят че рано или късно трябва да избират в кой затвор да бъдат и къде да ги копат - Ловеч или Белене.
9
0
 
18
 
! Отговори
Щастлива държава преди 9 години
Закъсала държава! Продънена хазна!И кой ли ще оправи таз глупава страна,щом всеки смахнат правник - ерзац специалистминава за държавник, дори за финансист? Разпъната държава - ограбена страна,с закони, ред и право - без никаква цена.И куц, и сляп, и блъснат - известно е това -се учи тук да бръсне народната глава......Един учил финанси при някой дърт лихвар,но се родил със шанс и изскача секретар,а друг видял на кино Париж или Берлини ето го - заминал за дипломат във Рим!
8
0
 
10
 
! Отговори
ББ преди 9 години
Райчев, Вие социолозите сте професори по всичкология (начело с теб).
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бъчварова е човек на ЦРУ и ФБР тя ще разруши държавата ...
6
1
 
15
 
! Отговори
Кирил М преди 9 години
живото доказателство за твърдението че българите са образовани,интелигентни,но ...прости!
5
1
 
22
 
! Отговори
Това е България! преди 9 години
Социолози, трактористи, бивши кадри на дс професионални айдуци... Това е Елита на България... *** НАРОД + КРАДЛИВИ УПРАВНИЦИ= СЛАБА ДЪРЖАВА!
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То в България, както изглежда, всичко е уникално. Току що четах на сайта на биволъ за "Швейцарските сметки на д-р Тренчев и главния секретар на КТ Подкрепа..."Дий, воле, дий...
3
6
 
16
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Др. Райчев твоята партия направи още по уникален експеримент. Станишев беше Министър председател без да е служил в казарма и без образование. Ако броиш , че е учил в СССР какво е въздействието на копчетата на униформите на червената армия значи си наясно .
2
0
 
2
 
! Отговори
Лешек Балцерович преди 9 години
Всичко може.
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да блестящ ход. Хващаш *** и го слагаш на мястото на Пульо.