Уникален експеримент: Социолог да стане МВР шеф!

Андрей Райчев: Борисов реши проблема блестящо, като каратист
Обновена: 5 мар 2015 20:45 | 5 мар 2015 20:41,
211
Уникален експеримент: Социолог да стане МВР шеф!
Снимка: архив Булфото

Решението Румяна Бъчварова да бъде назначена за вътрешен министър е уникален експеримент, защото досега няма случай социолог да стане МВР шеф. Така коментира последните рокади в кабинета социологът Андрей Райчев. Все пак той нарече номинацията на доскорошната си колежка блестящ ход от страна на Борисов, който като истински каратист се справил с трудната ситуация.

Още по темата
„Аз не й завиждам, тя  ми е колежка социоложка. Това ще бъде уникален експеримент в България, досега социолог не е ставал вътрешен министър”, призна Райчев пред БНР. Според него нямало и социолог в България, освен Бъчварова, който да се съгласи да поема горещия пост. Той припомни и че вътрешното министерство и социологията са твърде различни, защото МВР шефът трябва да е човек на твърдата ситуация, на тайните решения.

Райчев обаче е убеден, че Бъчварова има капацитет да се справи и затова изборът на премиера бил много удачен.

„Господин Борисов направи поредния си нетривиален красив ход в една много тежка ситуация”, обясни той.

Социологът припомни, че Румяна Бъчварова е била 4 години завеждащ кабинет в правителството, а сега от месеци е вицепремиер. „Жена, която изключително умело избягва скандали и не защото лавира, а защото не доближава точката, където пари. Не мисля, че ще съжалява г-н Борисов”, каза още социологът.

Според него дори изборът на премиера е блестящ, защото Бъчварова е хладнокръвна, не е човек на сензациите и на резките движения.

Райчев похвали Борисов и за начина, по който се е справил с тежката ситуация, тъй като успял да намери решение и да реагира бързо. „Това е характерно за неговия спорт, той е каратист. В каратето няма много да се философства, освен общите принципи, трябва да се внимава за момента и да се действа много точно в дадения момент”, анализира социологът.

Според него Борисов е успял да снеме две напрежения - и вътрешните, и външните. „Той удовлетвори своите критици като каза: Добре, няма да стоя като Китайска стена зад Лазаров и Писанчев. А от друга страна, не даде победата на тези, които бяха техни противници, а просто отстрани и вътрешния министър”, обясни ситуацията Андрей Райчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
2
 
! Отговори
aaa преди 9 години
s tozi hod iskat da smachkat MVR ili tozi pat "cherveite" che stanat pitoni? i mahaneto na Lazarov i sie e za da se natrie nosa na Vuchkov zachoto otkloni vnimanieto ot visokua gost.tozi hod mai govori samo za edno BB se zaobikala s verni nemu hora ot strah ili ot ugas da zapazi vlastta na vsaka cena.verno e neupravlaem
74
0
 
10
 
! Отговори
... преди 9 години
Това вече не прилича на държава,напускам без да се обръщам назад....
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
RAICEV TI SI MARTAV,NE VIGDASH LI CE SI VECE MNOGO DARTI GLUPAV--DARTAK
72
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бат Бойко нали си скъса менискуса УЖ. Днес го гледам ходи като 15 годишен. Нека някой спортист със скъсан менискус да обясни на всички как се лекува менискус няколко месеца. Пак ви хванаха за мушмули.
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен - Бойко се избраДобре вдяваш.Иначе забавна и трогателна е упоритостта на комуноидните и сидероидни *** да убеждават кой бил ***, как загивала държавата, как подкрепящите губели и прочие дрън0дрън
70
0
 
3
 
! Отговори
az преди 9 години
E sega rolata na siv kardinal che poeme Cvetanov.a policaite che si opravat % razkrivaemost zachoto che pravat sociologicheski prouchvania.
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде така смело, госпожа?! То туй нещо де не е кат онуй нещо?
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Na tozi kiorav maznik, za kakvo izobshto mu se pishe mnenieto?
67
2
 
7
 
! Отговори
Стефанов преди 9 години
ако тая стане министър на вътрешните работи утре съм на терминал 2 с дъщеря ми честно!
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Pffff... Андрей Райчев = глупав подмазвач
65
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко се избра сам за шеф на МВР
64
0
 
4
 
! Отговори
Rastaman преди 9 години
Споко-о-о! Нашата полиция ни пази.
63
2
 
7
 
! Отговори
Чочо преди 9 години
Не мисля, че Бъчварова трябва да е министър на вътрешните работи. Тя не става за тази работа, та даже и за каквото и да е в МС. Тази жена освен да се занимава с друга работа..., за какво ли пък става! Ако някой ми каже, ще го поздравя! По-скоро си мисля, че е настъпила криза в правителството и като последен ход е избрана Бъчварова. Министър на вътрешните работи трябва да е човек от системата. А тя нерде, нерде и хоп, нещо съмнително има тук...
62
2
 
11
 
! Отговори
Илко преди 9 години
Боко на коя "магистрала" я е намерила тая?
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е какво и разбира шлиферо на Бачварова от МВР а кажи ми
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупостта на един народ! а сега ме фанете за шлиферо
59
0
 
5
 
! Отговори
оз преди 9 години
Хахахаха, вече е смешно. Клоун плашило, Лъв и Дороти. До кога народа, ще гласува, вярващ на приказки и героиииии.
58
2
 
0
 
! Отговори
Чао преди 9 години
До Дедо ГладенАриведерчи
57
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Райчев след толкова *** на борисовия *** ще вземат да го направят финансов министър и той да си изтегли 20-30 милиарда...
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До послушка послушковами има багаж човекът послушке. Служил е при генсек на БКП и при Цар. Ти допирала ли си се до такива, а?